us עיניים...........

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

02/08/2022 | 17:18 | מאת: רונית

שלום, בבדיקה שגרתית התגלה אצלי נבוס כוריאדלי צמוד לדיסקה בחלק התחתון. הופניתי ל us עיניים...לא ברור לי מה זה אומר? יתכן גידול? האם צריך להסיר את זה? אודה לתשובתך.

רונית שלום, לכ-8% מהאוכלוסיה יש נקודת חן (נבוס) בתוך העין (בכורואיד). זה יכול להשאר כממצא מיקרי עד 120, או שזה יכול להפוך לבעיה בגלל דליפת נוזלים שיפריעו לראיה, או ע'י כך שיום אחד נקודת החן תהפוך למלנומה (גידול סרטני ממאיר). לכן חייבים מעקב קבוע. אם זה ליד הדיסקה, אני מעדיף מעקב עם צילום EDI-OCT, שהוא מדוייק יותר לנבוסים מאשר אולטראסאונד. נשמח לראותך במרפאתינו.

07/08/2022 | 13:10 | מאת: רונית

בצעתי us עיניים.הממצאים:הודגמה היפראקוגנית שטוחה סמוך לעצב ללא הרמה.לסיכום:לא הודגם נגע כרואידלי מורם סמוך לעצב שמאל.ה6מלץ להשלים Edi על מיקום הנגע וצילום צבע FAF לבייסליין ומרפאת נבוס.תוכל להסביר לי ממצאים אלה? והאם יתכן שזה גידול? תודה רבה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות