מנינגיומה שעוטפת את עצב הראיה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

28/01/2024 | 14:54 | מאת: יעל

בת 60. התגלתה באקראי מנינגיומה בטוברקולום סלה, העוטפת את חלקו העליון של עצב הראיה מימין, גודלה 9*9*6 מ"מ. עצב הראיה הזה בmri "נראה מעט בלתי סדיר" לעומת השמאלי. בדיקת oct תקינה, ובדיקת שדה ראיה תקינה. מחכה לפגישות אצל ניואופטלמולוג וניוכירורג ומאוד לחוצה. האם נוטים לטפל כבר עכשיו במנינגיומה כזו? או שאפשר כעת רק להסתפק במעקב? ואיך הניורואפטלמולוג מקבל החלטה? על סמך מה?

יעל שלום, בלי לראות את ההדמיה, ובלי לבדוק אותך ולראות אם הגידול גרם ללחץ ולנזק כלשהו - קשה לענות לשאלות שלך. תור לנוירו-אופטלמולוגי ונוירו-כירורג זה רעיון מצויין רפואה שלמה ומהירה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות