אחרי טיפול בקרינה לארובה - לימפומה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

17/04/2023 | 21:02 | מאת: שי

היי, השאלה שלי קצת מורכבת. לפני שנה ו8 חודשים סיימתי טיפול בקרינה לארובת עין ימין (לימפומה מאלט בשריר הלטרלי). לפי כן הייתי במעקב אצל נוירואופטלמולוג בגלל עיבוי של שרירי העין (כל ה4) - דלקת של בלוטת התריס. אחרי שנה של מעקב התגלה הגוש בצילום CT. אחרי הטיפול אני מגיע כל כמה חודשים לביקורת במרפאת ארובה וגם לנוירואופטלמולוג. בסיום הטיפול עברתי צילום שהראה רק שיש עדיין עיבוי של השרירים בעין ימין - במקרה הזה מדידת הרטל של עין ימין 22 (גם במרפאת ארובה וגם אצל הנוירואופטלמולוג). לפני 4 חודשים עברתי צילום נוסף שהראה על נסיגה של עיבוי השרירים - מיד לאחר מכן נעשתה מדידה של העיניים במרפאת ארובה עין ימין השתפר ל21 עין שמאל 20. היום בביקורת אצל הנוירואופטלמולוג המדידה גם שם עין ימין 21 אבל שמאל 18. לאורך כל התקופה מדידות עין ימין דומה גם אצל מרפאת ארובה וגם אצל הנוירואופטלמולוג. אבל לאורך כל התקופה אחרי הטיפול מדידת עין שמאל שונה אצל מרפאת ארובה לבין אצל הנוירואופטלמולוג, גם היום. לא יודע איך לקחת את המצב הזה - במרפאת ארובה ראו אחרי הטיפול הבדל בין העיניים של 2 והיום של 1 (ימין 21 שמאל 20). הנוירואופטלמולוג ראה הבדל של 4 אחרי הטיפול וגם 3 לפעמים וגם היום (ימין 21 שמאל 18) - שזה לפי מה שקראתי מעל 2 הבדל זה בעייתי, לכן אני מבולבל ומודאג. לא יודע למה להתייחס - מה דעתם? מצד אחד הם מסכימים שעין ימין 21 וזה תקין עבורם כי כל הצילומים תקינים - האם להתייחס בעיקר לזה? או להבדל בין העיניים (מעל 2) לפי המדידה של הנוירואופטלמולוג ולהיות מודאג בגלל זה (תמיד ההבדל היה אצלו בין 3 ל4 אחרי הטיפול)? מודאג ומבולבל

שי שלום, אי אפשר לתת יעוץ פרטני באתר אינטרנט פתוח. בנוסף, כאשר אתה הולך למספר רופאים לאותה בעיה רפואית ומקבל תשובות שונות, אתה צריך לבחור על מי מהם אתה סומך וללכת לפי חוות דעתו (או דעתה).

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות