נגע לחמתי טמפורלית לקרונקול

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

07/07/2022 | 15:11 | מאת: גבי

אז בבדיקת רופא אבחנו לילד שלי (17), נגע לחמתי טמפורלית לקרונקול בגודל 7 על 4 ללא צביעה יש לציין שבבדיקה לפני שנתיים העין הייתה נקייה, ועכשיו הומלץ על ניתוח, אשמח לדעת על איזה ניתוח מדובר, האם קיימים סיכונים מסויימים, ויותר חשוב האם הנגע עצמו מסוכן? או האם הוא יכול לחזור לאחר הניתוח, בנוסף הפנו אותנו למרפאת גידולים דבר שכבר בגלל השם מלחיץ, למרות שידוע שיש גידולים שהם שפירים הילד לא מתלונן על כאבים או הפרעת ראייה, אשמח להסבר תודה

גבי שלום, נגע חדש, גם בבן 17 מחייב התייחסות מומחה גידולים. לפי גודל הנגע המתואר, אני חושב שכבר יש לכם תור אלינו למרפאה. מבלי שראיתי את בנך, או אפילו תמונה, אני יכול לאמר באופן כללי לגבי הניתוח, שאם ניתן, מסירים את כל הנגע. אם לא, לוקחים ממנו דגימה כדי לקבוע את החשש לממאירות. אני סבור שאת יכולה בנתיים להרגע, כי רוב הסיכויים שלבן 17 אין נגע ממאיר (סרטני), אך חייבים לבדוק. שבת שלום.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות