נגישות
נגישות

פורום ראומטולוגיה

ראומטולוגיה הוא ענף ברפואה פנימית העוסק במצבים בהם קיימת מעורבות של מפרקים, שלד, שרירים או באופן כללי רקמות חיבור. קיים מגוון רחב של מחלות ראומטיות. חלקן מקומיות, במפרק או במערכת הגידים, חלקן כלליות יותר (לדוגמה, דלקת מפרקים ניוונית) וחלקן מחלות הפועלות באופן רב מערכתי עם מעורבות של מערכות שונות בגוף (למשל, זאבת, דלקת מפרקים שיגרונית, דלקת מפרקים פסוריאטית או דלקות כלליות של כלי הדם). מטרת הפורום היא לחשוף את הסובלים ממחלות מפרקים למידע עדכני לגבי אפשרויות רפואיות מקצועיות לטיפול במחלות אלה.
4750 הודעות
4383 תשובות מומחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה

18/07/2019 | 18:01 | מאת: הרקנית

שלום. לאחרונה קראתי רבות על תרופה זו, שניתנת במצבים כרוניים של כאב -כמו פיברומיאלגיה, אך המידע מועט. האם יש סיבה למיעוט המידע? האם התרופה הזו מוכרת במערכת הראומטולוגית? למחלות אוטואימונית ?! תודה רבה

18/07/2019 | 16:11 | מאת: דינה

שלום רב!אודה לך מאוד על העזרה.6 שנים אני סובלת והרופאים לא מבינים מה קורה לי. אני בת 56.משנת 2013 יש לי התקפי אנגיודמה.נעשו בדיקות שונות.ana 1:80 שאר הבדיקות תקינות. לפני 3 שנים היה alt מוגבר קלות.אך לאחרונה חזר לנורמה. היום קיבלתי תוצאה חדשה:הטיטר שלana 1:160 האם זה אומר שמתפתחת מחלה אוטואימונית או אולי ממאירה? אילו בדיקות עליי לעשות כדי לעבור בירור? בדיקות בי אר פי,ספירת דם וביוכימיה תקינות. אני מאוד מודאגת. דינה

17/07/2019 | 19:51 | מאת: דידי

שלום! לפני מספר שנים גילו אצלי במקרה נוגדנים עצמיים anti dna 12 ולכן לא יכולתי לטפל באקסמה דיסהידרוטית במנורת uv. (ברור מלא בוצע ויצא תקין. Ana ifa שלילי). האקסמה חלפה מאז והכל בסדר. האם עלי להימנע מלעשות בציפורניים לק ג'ל, המתייבש תחת מנורת uv?

14/07/2019 | 17:11 | מאת: שושי

המשך השאלה שלי לגבי pr3 הבדיקות נערכו לי במסגרת אישפוז בשל ארועי נימול חוזרים. הבדיקה היחידה שיצאה לא תקינה הינה pr3 שתוצאתה31. היום הייתי במרפאת סינוסים הכל תקין. דופלר עורקי רגליים תקין, emg,תקין. אין כאבים למעט תחושת רדימות לעיתים ביד או ברגל (לדעתי בשל חרדה). הפנו אותי ל- ct מוח וחזה בגלל חשד לווסקוליטיס. השאלה שלי האם יתכן שתוצאה חיובית של pr3 יכולה להיות מקרית ולא בהכרח להעיד על מחלה??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום האם היHתה בדיקת ANCA בנוסף? בעיקר C-ANCA שבדרך כלל מגיע במקביל עם בדיקת PR-3 בכל מקרה, הבדיקה היא רק תוספת לקליניקה.

17/07/2019 | 11:03 | מאת: שושי

לא בוצעה בדיקת anca.. האם כדאי לבצע את הבדיקה? האם pr3 יכול לצאת ככ גבוה גם כשאין משמעות.. ?

בת 70, בריאה, פעילות גופנית, לא אוכלת בשר, מקבלת טיפות לטיפול בלחץ תוך עיני, בימים האחרונים הופיעו שלפוחיות על החזה, מגרדות, מתחילות קטנות ואז גדלות , בהמשך מאדימות, מצרפת תמונות, אשמח להתיחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין באפשרותי לראות קבצים מצורפים... ממליצה לפנות לרופא משפחה על מנת שיתרשם ויפנה להמשך בירור לפי הצורך בהצלחה

11/07/2019 | 18:34 | מאת: אופיר

שלום לכם מאובחנת FMF מלפני כשנה וחצי נמצאת בהריון שליש ראשון, בבדיקה שבוצעה SSA = 18, חלבון בשתן 200 (איסוף), הרופא שוקל לתת טיפול אילאריס או קינרט האם התחלת טיפול בהריון אינו מהווה סיכון לעובר ולהריון בכלל? האם לא עדיף להמשיך מעקב עד לתום ההריון ואחכ לעבור לתרופות ביולוגיות? חוששבת שההחלטה תגרום לנזק בלתי הפיך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עלייך להתייעץ ולדון בכך עם הרופא המטפל. באם המחלה נשלטת - רצוי להתמיד בטיפול בקולכיצין בלבד

10/07/2019 | 21:36 | מאת: שרון

על אותם כאבים חזקים ומוגבלות בתנועה בהליכה ביציבה במוטוריקה עדינה עם אצבעות כף היד אפילו בשינה וממש באותם איברי הגוף שהתלוננתי עליהם, קיבלתי אבחנות שונות ורבות. גם מאורטופדים נוירולוגים ראומטולוגים המטולוג נוירורכירוג. ארתריטיס פיברומיאלגיה דיאסטזיה טרום מיאלומה ניוון סחוסים ועוד. לא כל הרופאים שלחו לבדיקות דם ולרדיולוגיה. כשהתעקשתי על מיפוי עצמות ואולטרסאונד גילו דורבן ומצב לניתוח בעצמות המסרק בכפות הרגליים, הזרקות למרפקים ועוד. מדדי דלקת בדם גבוהים ביותר ובצילומי רנטגן ומיפוי דלקות קליטות בכל הגוף. באיזה תחום רפואי עלי להבדק עוד כשכל רופא מאבחן משהו שונה ו/או נוסף? ובלי להשלח להדמיות זה ממש לא רציני נכון? מה לבקש ומה האבחנות ממה אני סובלת? האם יתנו לי לעשות סיטי וMRI. יש המלצה לצפיפות עצם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליצה לפנות לרופא המשפחה המטפל ולהתייעץ עימו לאיזה רופא מומחה כדאי לפנות. בהצלחה

בן 43. התלונה שלי על קישיון אצבעות כפות הידיים (סימטרי בשתי הידיים), בעיקר ביקיצה בבוקר אך גם לאורך היום יש תחושה של חוסר נוחות בידיים. באגרוף היד מרגיש מעט את המפרקים. לפעמים הכאב מורגש במפרקי הברך אך זו תופעה שמתרחשת במקרים בודדים. הכאב באצבעות מורגש גם כשאני יוצא להליכה, אז אני מרגיש מעט התנפחות של האצבעות. אין נפיחות נראית לעין ואין שינוי גוון של האצבעות. רק תחושה. התופעה המתוארת הופיעה לפני כשנה וחצי למשך מספר חודשים, חלפה. עכשיו התופעה חזרה. בבדיקות דם ערכי אימונולוגיה נמצא כי: .Streptolysin O (ASLT) Ab - ערך 218 (גבול עליון בסקלה 200) .Smooth Muscle Ab - שלילי (תקין) (Ro Ab (Anti SSA מתחת ל-3 (תקין) La Ab Anti SSB ערך -22 (גבול עליון בסקלה 6.9) Rheumatoid Factor Quantit - ערך 5.9 (תקין) Antiuclear AB Adults - חיובי Antiuclear AB Children- שלילי ייתר המדדים בבדיקת הדם יצאו תקינים משנת 2017 הערך של ה- La Ab Anti SSB נע מעל הערך העליון בין 16-26 בשלוש בדיקות נפרדות בדיקת EMG לכפות הידיים יצאה תקינה נקבע תור לאולטרסאונד של כפות היידים ותור לראומטולוג. יש עוד זמן למועד התור. כרגע לאור הכאב אני לוקח אדוויל 3-4 פעמים ביום, כי אני מעריך שישנה דלקת, אני חושש שמדובר בדלקת שגרונית. יש לי קצת קשיי נשימה שהתלוננתי עליהם בעבר, צילומי ריאות ובדיקת תפקודי ריאות שבוצעה על ידי שני רופאי ריאה שונים שללו בעיה בריאות. האם יש בדיקות דם נוספות שאני יכול לעשות טרם התור אצל הראומטולוג שיאששו או יפריחו את החשש לדלקת שיגרונית? האם בדיקת אולטרסאונד לכפות הידיים יכולה לאשש או להפריח את החשש? מכיוון שהתור נקבע לעוד חודשיים, האם כדאי לקחת אתופן 400 לטפל בדלקת (במקום אדוויל)? או כדור אחר חזק יותר בשביל לדכא את הדלקת? תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עדיין קיימת אבחנה רחבה. בדיקות המעבדה אינן מצביעות על דלקת מפרקים שגרונית אולם אין זה שולל לחלוטין. יש צורך להיבדק ע"י ראומטולוג שיתרשם ויפנה להמשך בירור רצוי כולל אולטראסאונד. אין הבדל כעת מבחינת סוג הטיפול - אתופן או אדויל

06/07/2019 | 22:32 | מאת: חנה

מדי פעם תוך שכיבה במיטה מתכווצות אצבעות הרגליים ומתקפלות עד כדי אי יכולת להניע אותם. בת 65, בריאה. מה יכולה להיות הסיבה? האם זה איתות למחלה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ממליצהבשלב ראשון לפנות לרופא המשפחה ולהיבדק כולל הפנייה לבדיקות מעבדה לרבות אלקטרוליטים (סידן, אשלגן, נתרן, מגנזיום), ספירת דם ותפקודי בלוטת התריס.

05/07/2019 | 16:34 | מאת: נוני

שלום. בת 34, סקוליוזיס שקיים כבר שנים וטופל לתקופות קצרות בפיזיותרפיה. סובלת בנוסף גם מחרדה ופוסט טראומה. כרגע מחכה לפגישה עם ראומטולוג אך התורים מעטים ורחוקים. אני סובלת בשנים האחרונות מכאבי גב ברמות שונות (לאחר שעתיים של עמידה/ישיבה נוצר קוצר נשימה ובחילה מרוב כאב) הכאב מופיע לכל אורך הגב, בדגש על הגב התחתון, אגן, ולעתים הקרנה לגפיים. לפעמים הגב מתאבן וקשה לישור ונוסף ברגעי כאב יש נקודות מסוימות שבולטות וכואבות בגב (אורתופד/פיזיותרפיסט טען שזה שריר). נוסף על כך, כבר כשנתיים סובלת מבעיות בעיכול בסגנון מעי רגיז, דחיפות במתן שתן (בעיקר בלילה), כאבי ראש מדי פעם ופנים, רגישות בקיום יחסים, עייפות בבקרים ולאורך היום וקשיי הרדמות. צורך גדול במנוחה והתעייפות מהירה מפעילות פיזית. נבדקתי בדיקות שתן, דם, גסטרו ולא נמצא כלום. יתכן שמדובר בפיברומיאלגיה? האם סקוליוזיס נטו יכול להיות הסיבה או האם יתכנו שני המצבים יחד? האם סקוליוזיס יכול להוביל לפיברומיאלגיה? כפי שאמרתי, בשנים האחרונות אני סובלת מכל הדברים הללו ללא תשובה ממשית ואשמח לדעתכם. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הסימפטומים שאת מתארת יכולים להעלות חשד לפיברומיאלגיה אולם כמובן שיש צורך להיבדק ע"י רופא מומחה ולשלול סיבות אחרות לתלונותייך.

טפולבOTAZELA וסכנת התלקחויות של הרפס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מה השאלה? באופן כללי אוטזלה נחשבת כבעלת סיכון נמוך לפתח זיהום

02/07/2019 | 21:49 | מאת: רונן

התקפים של כאבים חזקים בקרסול ברמה שאי אפשר לדרוך .רנטגן תקין עוד לא נעשה אולטרסאונד בינתיים התוצאות הבאת חומצה אורית9.3 האם ניתן להניח שמדובר בגאוט? . Crp 0.6

לקריאה נוספת והעמקה
02/07/2019 | 21:58 | מאת: רונן

שכחתי לציין שהיה התקף כאבים שבו נטלתי אטופן כשבוע ביצוע בדעקת הדם היה יומיים לאחר סיום טיפול האטופן. כאבים התחילו שוב מספר שעות לפני נטילת בדיקת הדם

שלום רונן הקליניקה שאתה מתאר מאפיינת התקפים של גאוט וכמו כן יש רמת חומצה אורית גבוהה. אולם גם לגאוט יש אבחנה מבדלת. רצוי להשלים בדיקת סונר בהקדם או לשלוח נוזל מהמפרק לבדוק גבישי חומצה אורית.

30/06/2019 | 23:22 | מאת: Pini

בפברואר 2019 אובחנתי ע"י ראומטולוג ב- POLYMYALGYA RHEUMATICAומאז מטופל ב- פרדניזון תחילה ב- 20מ"ג ליום וכעת ירד ל 10 מ"ג ליום. יש תופעות שהיו קודם אם כי אולי ירדו בעוצמה. מוטרד מאד מעליית המשקל..למרות שאני שומר בקפדנות ועלית הסוכר כשאני לא טועם מתוק ומעט פחממות. כמה זמן צפוי הטיפול ?? האם יש טיפול אחר ללא תופעות לואי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הטיפול המקובל הוא פרדניזון והתגובה אליו היא מהירנ יחסית. יש לשאוף להפוגה מלאה בקליניקה. הטיפול עלול להימשך שנה ואף שנתיים - תלוי בתגובתך לטיפול, תוך התייחסות לבדיקות מעבדה.

שלום רב, לאחרונה התחלתי בירור להפלות חוזרות באמצעות בדיקות דם. חלק מהערכים טרם חזרו, והתור לרופאת משפחה ולרופא נשים יהיה בעוד כשבוע. משום שהמדדים יצאו לא טובים ועליי להמתין עוד שבוע והמצב מלחיץ אותי, אשמח לשמוע באיזה כיוון התוצאות מצביעות. זוהי הסרולוגיה: FIBRINOGEN 603, ערך מקסימלי של הנורמה 530 APTT-Sec 36, ערך מקסימלי של הנורמה 35 INR בנורמה A.B2 GLYCOPROTEI IGG 86.2, ערך מקסימלי של הנורמה 20 ANTI CARDIOLIPIN IGA 25.6, ערך מקסימלי של הנורמה 20 ANTI CARDIOLIPIN IGG 81.5, ערך מקסימלי של הנורמה 20 RNP Index 3, ערך מקסימלי של הנורמה 0.9 RNP Index A 3, ערך מקסימלי של הנורמה 0.9 DNA (ds) Ab borderline 9.0 כל היתר בנורמה למעט התשובות הבאות שטרם הגיעו: ANA PATTERN ANA TITER DNA ab Conf ספירת דם תקינה, טרם הגיעו תשובות מהבית חולים של פקטורים 5 ו 8. אני מעוניינת לשאול את הרופאים את השאלות הנכונות להמשך בירור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תוצאות הבדיקות מעלות אפשרות של תסמונת אנטי-פוספוליפיד. מומלץ לפנות להמטולוג וגניקולוג מטפל לצורך המשך בירור ומעקב.

29/06/2019 | 01:15 | מאת: אורטוטבע

קריו סאונה מכשיר שמיצר קור עד 180 מעול מינוס למשך 3 דקות .. מעונין לדעת אם זה עוזר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין לי מידע לגבי שיטת טיפול הזו

28/06/2019 | 19:15 | מאת: גלי

שלום. אני מקבלת מבטרה במשך שנתיים לדלקת מפרקים ונוירופתיה ופתאום היא הפסיקה לעבוד. האם זה יכול לקרות? אם כן - למה זה קורה ומה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יתכן שטיפול תרופתי שעזר מאד תקופה ממושכת - מפסיק לפעול - באופן זמני או קבוע. יש לדון עם הרופא המטפל

27/06/2019 | 16:17 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 36 לאחר לידה ראשונה. עקב קשיון בכפות ידיים בשעות הבוקר ביצעתי בדיקות דם בתחום הראומטולוגיה בדיקות הדם יצאו תקינות CRP ובדיקת ANA C3 ו_C4 בדיקת RF יצאה 15> אין ערכי ייחוס קופ"ח כללית. רציתי לדעת האם התשובה של RF היא בערך התקין? אני לא יודעת אם הסימון הנ"ל הוא גבוה מ או נמוך מ ואני מודאגת מאד. אנא אם אפשר לקבל תשובה לגבי התוצאה הנ"ל. אני מבינה כי בדיקות דם אינן תחליף לבדיקת רופא אך אם אפשר לקבל תשובה לגבי התוצאה הזו. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ערכי RF נמוכים מ 15 - הבדיקה תקינה (בדיקה שלילית)

שלום, בן 33 סובל כמה מספר חודשים מכאבי גב עליון-חזה-צלעות, הדמיות עמוד שדרה וחזה תקינים. בשבועיים האחרונים החלו לפתע גם כאבי גב תחתון. כל הכאבים למעלה ולמטה באים לסירוגין כשהכאב המרכזי הוא בחלק העליון, בעיקר כשהולך לישון ובקימה בבוקר אבל גם במשך היום. הגיוני שיש לי AS למרות שכאבי הגב התחתון התחילו רק אחרי מספר חודשים של כאבי גב עליון? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יתכנו מס' מופעים להתחלת AS - בעיקר שאתה מתאר כאבים שיכולים להיות בעלי אופי דלקתי. מומלץ לפנות לבדיקה רפואית.

שלום רב, לאחר בדיקות דם כל ערכי הבדיקות תקינות. בבדיקות ערכי אימונולוגיה נמצא כי: .Streptolysin O (ASLT) Ab - ערך 218 (גבול עליון בסקלה 200) .Smooth Muscle Ab - שלילי (תקין) (Ro Ab (Anti SSA מתחת ל-3 (תקין) La Ab Anti SSB ערך -22 (גבול עליון בסקלה 6.9) Rheumatoid Factor Quantit - ערך 5.9 (תקין) שאלתי: משנת 2017 הערך של ה- La Ab Anti SSB נע מעל הערך העליון בין 16-26 בשלוש בדיקות נפרדות. האם יש משמעות לערך הגבוה הנ"ל? קראתי שהופעת הנוגדן בעיקר מסייעת באבחון תסמונת על שם שיוגרן. אין לי יובש בעיניים, יובש בפה בעיקר בשעת היקיצה (לא מעבר). האם ניתן לקבל ערכים גבוהים ללא קשר לבעיה רפואית? בצעתי את הבדיקות לאור קישיון באצבעות ידיים, תופעה שהולכת ובאה מידי פעם. בדיקת EMG הייתה תקינה. תודה מראש בבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב

לקריאה נוספת והעמקה

הגיעו תוצאות נוספות של אותה בדיקת דם. Antiuclear AB Adults - חיובי Antiuclear AB Children- שלילי כאמור, הבדיקה בעקבות תחושת אי נוחות באצבעות הידיים, בעיקר בבוקר אך לא רק. עייפות וחוסר באנרגיה. אלו בדיקות דם נוספות ניתן לבצע על מנת לשלול או לקבל כיוון? האם ייתכן שנוגדנים של Antiuclear AB Adults יהיו חיוביים וAa Ab Anti SSB יהיו מעל הגבול העליון של הבדיקה אצל אנשים בריאים?

שלום, תשובה חיובית יכולה להופיע גם אצל אנשים בריאים. באם מופיעים כאבים באצבעות הידיים עם קשיון בוקר - מומלץ לעבור הערכת ראומוטולוג

20/06/2019 | 00:54 | מאת: נועה

שלום לפני 3 שנים עשו לי בדיקות ana ו ds dna עקב תלונות על נימולים.ds dna יצא חיובי בטיטר 1:80. ללא אבחנה או טיפול מיוחד על ידי ראומטולוג שבדק אותי ואמר שאין לממצאים חשיבות. כיום, 3 שנים אחרי נשלחתי לחזור על הבדיקות לקראת כניסה להריון. ds dna יצא חיובי בטיטר 1:640 וana חיובי בטיטר 1:1280. מעבר לכך שאר התוצאות תקינות (חלבון משלים וכל הנוגדנים האחרים. crp 0.6 כשהטווח התקין הוא 0-0.5).יש לציין שמרגישה בסדר גמור ואין שום תופעות. אולי קצת לחץ לפני חתונה :) האם התוצאות מחשידות ללופוס על אף העדר תסמינים קליניים? האם יש לקבל טיפול מיוחד לפני כניסה להריון? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדיקות המעבדה משמשות ככלי עזר לביסוס אבחנה כאשר יש תלונות קליניות. באם אין מופע קליני - אין לכך משמעות. אם יופיעו תלונות - יש לפנות לראומטולוג. לגבי הריון - ניתן להוסיף בדיקת אנטי RO. מזל טוב

18/06/2019 | 16:18 | מאת: מיה

שלום ד"ר אני מזריקה הומירה כבר כמעט שנה. לאחרונה התגלה אצלי בבדיקת נשיפה חיידק הליקובקטור פלורי. על מנת לחסלו אצטרך ליטול אנטיביוטיקה 3000מג למשך 10 ימים. האם להמשיך להזריק הומירה כרגיל או להפסיק בזמן האנטיביוטיקה? תודה רבה מיה

לקריאה נוספת והעמקה

באם הטיפול האנטיביוטי ניתן להתוויה זו ואין זיהום פעיל - אין מניעה מלהמשיך את הטיפול בהומירה

(אין זיהום פעיל אחר המלווה בעליית חום, מדדי דלקת וקליניקה אקוטית)

נמצא אצלי בבדיקת דם ANTI RNP-A posetive ANA MULTIPLAX posetive albumin 51.30% אני מת מכאבים בכל החיבורים שלי בגוף. 1/ האם שתי הבדיקות הראשונות זה משהו מולד? 2/ איזו מחלה סביר להניח שיש לי?

שלום בדיקת המעבדה לא אומרות הרבה ללא תלונות קליניות. יש לפנות לבדיקת רופא להערכה

14/06/2019 | 00:00 | מאת: נועה

שלום, אני בת 34 עם as ופיברומיאלגיה. ביצעתי MRI וקיבלתי תשובות, יש לי תור לראומטולוג בעוד 3 חודשים ורציתי לדעת מה אומר הפענוח והאם אני צריכה גם לקבוע תור לעוד רופא חוץ מראומטולוג תודה L4-L3 :הדיסק מנוון. בלט אנולוס אחורי. לחץ מתון על השק התקלי. L5-L4 :מרווח בין חולייתי מוצר. סיגנל גבוה במרווח הבין חולייתי ב- T2 לעומת סיגנל נמוך שהיה במקום ב- 2010 . בצקת לשד עצם של הלוחיות הבין חולייתיות והאדרה של הלוחיות הבין חולייתיות בגדוליניום. האדרה מינימלית גם במרווח הבין חולייתי. בלט אנולוס אחורי לוחץ על השק התקלי ולוחץ על שורשי העצבים לאחר צאתם מהפורמינה משני הצדדים. בשאר הגבהים לא נראה לחץ על השק התקלי או על שורשי העצבים. בהשוואה לבדיקה הקודמת הממצא המשמעותי הינו שינויים במרווח הבין חולייתי L5-L4 ובלוחיות הבין חולייתיות בגובה זה. בבדיקה ב- 2010 היה דיסק מנוון וכעת יש סיגנל גבוה במקום של המרווח הבין חולייתי, הדבר מעלה אפשרות של דיסקיטיס. הבצקת בלוחיות הבין חולייתיות והאדרה בגדוליניום מעידים על כך שקיימת פעילות באזור זה. אין סימנים לשינויים אינפלמטוריים ריאומטיים בחוליות אחרות ואין פינות אינפלמטוריות בחוליות. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של המפרקים הסקרו-איליאקלים: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T2, T1 ,במישור אקסיאלי וקורונלי סמי-אלכסוני, לפני ואחרי הזרקת גדוליניום. ארוזיות קטנות במפרקים הסקרו-איליאקלים משני הצדדים, סקלרוזיס קורטיקלית ותת-קורטיקלית ומוקדים קטנטנים של בצקת לשד עצם. הממצאים סה"כ די סימטריים. בבדיקה הקודמת ב- 2017/3/19 לא נראתה בצקת בלשד העצם במפרקים הסקרו-איליאקלים. באזורים אלו של בצקת בלשד העצם נראית גם האדרה בגדוליניום. הפורמינה הסכיאטיים חופשיים. מסה שרירית סימטרית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ישנה דלקת פעילה. יש לפנות לראומטולוג בהקדם

13/06/2019 | 22:33 | מאת: חן

לפני חמישה חודשים התחילו לי כאבים בברכיים,מרפקים,גב תחתון,צוואר ואצבעות כל הזמן הגוף כואב ועייףאחרי פעילות,בזמן מנוחה ובשינה.הראומטולוג נראה אדיש לזה ושלח אותי לעשות בדיקות דם והתוצאה היא <anti ccp U/ml0.5 מזה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקה תקינה, כלומר ערך אנטי CCP שלילי

דר גינזברג שלום, יש לי כאבי מפרקים לעתים ברגליים ובידיים, גם לפעמים בעצבעות הידיים, כאבי שרירים ועצמות ברמה קלה יחסית. בבוקר יש לי קושי מסויים לדרוך על הרגליים אך המצב הזה עובר אחרי חצי דקה-דקה של הליכה. ביצעתי בדיקות דם כולל crp שיצא תקין. שאר הבדיקות תקינות למעט חומצה פולית וויטמין d שיצאו נמוכים. השאלה שלי האם crp תקין (שנבדק גם מספר פעמים בעבר והיה תקין) שולל המצאות סוגים של דלקות מפרקים. האם כדאי לבקש בדיקות דם נוספות ולבקר אצל ראומטולוג? בן 40 בריא בדרך כלל וגם עוסק בספורט

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ערכי CRP נמוכים לא שוללים דלקת מפרקים. ממה שאתה מתאר - לא נשמע כי מדובר במחלה דלקתית. מציעה לפנות לבדיקה ראשונית לרופא המשפחה להערכה כיצד להמשיך בירור

12/06/2019 | 15:45 | מאת: ארז

שלום, בן 34 בריא בד'כ. מזה חודשיים וחצי סובל מכאבים בעלי אופי דלקתי (בעיקר לילה ובוקר) בגב העליון, צלעות וחזה. יחד עם זאת יש לציין שהכאבים בלילה מחריפים משמעותית 24-48 שעות אחרי פעילות גופנית. בדיקות דם תקינות, crp ושקיעת דם תקינים ללא אנמיה. לא ידוע על רקע משפחתי של בעיות ראומטולוגיות. ראומטולוג אחד בדק אותי ורמז לי ש"הכל בראש" ושלל פיברומיאלגיה. שוקל להתייעץ עם ראומטולוג נוסף.. שאלתי היא האם מהפרטים הנ''ל עולה חשד לדלקת חוליות מקשחת? שאלה נוספת היא האם תוצאה שלילית של בדיקת הגן תשלול סופית את קיום המחלה אצלי? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה
12/06/2019 | 15:51 | מאת: ארז

אוסיף רק שצילום חזה תקין, סיטי עמוד שדרה תקין. יש גם כאבים בכתפיים, ומפרק שורש כף יד ימין..

18/06/2019 | 19:40 | מאת: ארז

מצרף גם צילום רנטגן אגן וירכיים, האם יש עדות לדלקת/הסתיידות בעצם הכסל שמרמזת על דלקת חוליות מקשחת?

שלום, איני יכולה לראות צילומים מצורפים. תשובת גן שלילית לא שוללת דלקת חוליות מקשחת. כפי שציינת - אין מניעה מלפנות לחוות דעת נוספת.

12/06/2019 | 14:00 | מאת: מרימי

שלום לרופאים. כמעט שנתיים כאב בפרק ירך רק בהליכה ופעילות. כל הצילומים תקינים כולל אמאיאר ומיפוי.יש שחיקה קלה ותו לא.לא עזר דיקור ופיזיותרפיה.ברקע יש לי קרהון והומלץ לי לקחת תרופה : הומירה לכאב שכנראה נובע מרקמות דקות.האם זה הכיוון ???? הזריקה היא לא פשוטה..מה עושים ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום באם השאלה היא לגבי הומירה למחלת הקרוהן - יש להתייעץ עם גסטרואנטרולוגים. באם הכאב הוא כאב שלא כתוצאה מדלקת בירך - ההומירה לא אמורה לסייע.

05/06/2019 | 14:41 | מאת: שלומי

שלום לכם האם יכול להיות שינויים בחוליות עמוד שידרה עקב חוסר תזוזה בעקבות תראומה נפילה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכנו שינויים במטבוליזם העצם לאחר נפילה וחוסר תזוזה

שלום דר נכבדה. מה העצה לגבי מי שחובה פרדניזון ולא ניתן להפסיק עם פרדניזון. רק זה עוזר.ידוע על תרופות ביולוגיות אבל לא ממש טובות בגלל אופצית תופעות קשות.?ושאלה נוספת בבקשה. איך בצקות ברגלים יורדות אופציה נוספת חוץ מפוסיד והרמת רגלים.אגב הצלחה לך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לגבי RA - יש מגוון טיפולים שמטרתם להפחית/להפסיק עם הטיפול בפרדניזון. על מנת להעריך מהו הטיפול הרצוי - יש להתייעץ עם ראומטולוג. גם לפרדניזון יש תופעות לוואי, כאשר בשימוש לטווח ארוך, עלולות אף לעלות בסיכון בהשוואה לטיפול ביולוגי. לגבי הבצקות - יש צורך בבירור מהו המקור לבצקות ולהתאים טיפול בהתאם.

אני מאובחנת כחולה במחלה מעורבת של רקמות החיבור -MCTD כאשר הלופוס והמיוזיטיס דומיננטיות במחלה. ההתקפים בשנה האחרונה החמירו מאד. לצערי פלקווניל גרם לי לתופעות לוואי קשות ולאי סבילות לתרופה זו והפסקתי עם התרופה. האם ניתנים טיפולים ביולוגיים גם במחלה המעורבת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש לפנות לראומטולוג להערכה. יש סוגי טיפולים שמומלצים ויש כאלו שעדיף להימנע מהם בסוג המחלה שאת סובלת ממנה

29/05/2019 | 07:24 | מאת: גיא

שלום, אני סובל מזה כשנה מכאבי גב תחתון שהלכו והתעצמו בחודשים האחרונים (איזור מותן , אגן עם הקרנת כאב "שורף" לצידי הירכיים). בלילות יש לי כאבים בזמן שינוי תנוחת השינה. והיו לי מספר מקרים של כאבים (תחושת שריפה חזקה) שהופיעו בזמן עמידה ממושכת. ברקע אני סובל שנים מתחושת גב נוקשה ותפוס - עם "קליקים" (בעבר גילו לי בלט בחוליות C6-7). הייתי פעמיים בבדיקה ראשונית אצל אורטופודים, אשר שלחו אותי לבדיקת CT. האורטופד השני אף הביא לי מרשם לתרופה Etoricoxib Dexel 90mg שלמיטב הבנתי הוא לטיפול בדלקת שדרה מקשחת. עד כה לא ביצעתי את הבדיקת CT בשל חשש מהקרינה. לאחר בירור עצמי של התסמינים, נתקלתי בכתבה על דלקת שדרה מקשחת ואני תוהה האם בעצם זה מה שיש לי. עפ"י מה שקראתי, לצורך האבחון מומלץ לבצע דווקא בדיקת MRI ולא CT. היות ואני מרגיש שאני חייב לטפל בבעיה, אשמח לעצות לגבי הנושאים הבאים: 1) הפנייה אולי למומחה פרטי בנושא שיוכל לעזור לי (כולל הפנייה לבדיקת MRI פרטית אם צריך). 2) האם כדאי באמת לנסות את התרופה שנתן לי האורטופד? ואם יש שינוי חיובי מה הלאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתן לבצע MRI לאבחון וכן ניתן לנסות טיפול ב NSAIDS באם רופא המליץ על התרופה ואין מניעה בנטילתה. זה גם יכול לסייע באבחנה.

28/05/2019 | 23:49 | מאת: נדב

רציתי לדעת האם על מנת לאבחן דלקת פרקים פסוריאטית יש חובה של אבחנה מרופא עור לקיום פסוריאזיס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא חייבים אבחנה מרופא עור. לרוב יש אבחנת פסוריאזיס עורית לפני מעורבות המפרקים.

20/05/2019 | 12:57 | מאת: דנה

לא מזמן עשיתי בדיקות דם ריאומטולוגיות בשל חשד לדלקת פרקים, אולם הבדיקות הראו דברים אחרים : Anti dna 16 Ana speckled 1:1280 צליאקית, סובלת מפריחות על הגוף (שכמות וירך פנימית) ולאחרונה גם על הפנים (לעיתים מתלווה גם נפיחות באיזור בפנים) עם רגישות לשמש.. בבדיקות דם האחרות (כימיה וכו) לא היה משהו חריג, ממה זה יכול לנבוע ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, נראה שיש מצב אוטואימוני בגוף. ממליצה לפנות לראומטולוג ולבדוק האם יש צורך להמשיך בירור בתחום הראומטולוגיה. לציין כי בדיקות המעבדה בלבד אינן מחשידות למחלה אלא רק בהקשר לקליניקה מכוונת

19/05/2019 | 12:11 | מאת: שושי

לפני כחודש במסרת בדיקות דם היו לי תוצאות של שקיעת דם 100 crp 5. שאר הבדיקות היו תקיונות. אושפזתי בביח ושם לאחר כשבוע ש"ד ירדה ל38 ו crp תקין 0.11. אצין כי הערכים ירדו ללא כל טיפול. בוצעו לי בדיקות ראומטלוגיות וינהן בדיקת ap3 שתוצאתה היתה 31. לאחר כשבועיים בבדיקה חוזרת תוצאה 36. מה זה יכול להיות?? אני בריאה אין רקע גנטי. חשה קצת מתח וחרדה בתקופה האחרונה. חושדים בווסקוליטיס. האם התוצטאה בהכרח מלמדת על כך? האם זו יכולה להיות תוצאה ללא משמעות קלינית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בדיקות מעבדה הן כלי עזר לקביעת אבחנה. באם אין קליניקה מכוונת, אין לבדיקות הרבה משמעות. מדוע הופנית לביצוע הבדיקה?

30/06/2019 | 17:12 | מאת: שושי

הבדיקות נערכו לי במסגרת אישפוז בשל ארועי נימול חוזרים. הבדיקה היחידה שיצאה לא תקינה הינה pr3 שתוצאתה31. היום הייתי במרפאת סינוסים הכל תקין. דופלר עורקי רגליים תקין, emg,תקין. אין כאבים למעט תחושת רדימות לעיתים ביד או ברגל (לדעתי בשל חרדה). הפנו אותי ל- ct מוח וחזה בגלל חשד לווסקוליטיס. השאלה שלי האם יתכן שתוצאה חיובית של pr3 יכולה להיות מקרית ולא בהכרח להעיד על מחלה??

אשמח לתגובה לשאלה

15/05/2019 | 17:48 | מאת: רחל

שלום אימי בת 74 עם כאבים בירך שמאל הופנתה למיפוי עצמות ממצאים: 1. בעמוד השדרה מודגמת עקמת מותנית ניכרת. מודגמת קליטה מוגברת בחלקם הימני של גופי חוליות L3-4, בצידו השמאלי של גוף חוליה L5, ובאלמנטים אחוריים של L4. כמו כן, בעמוד השדרה הצווארי מודגמת קליטה מוגברת באזור גוף חוליה C5 ובאזור C3/4 מימין. כמו כן, קליטה בלתי סדירה לאורך עמוד השדרה כולו. 2. בכתף ימין מודגמת קליטת יתר דיפוזית בראש ההומרוס, וקליטת יתר קלה בגבשושיות הגדולות של ראשי ההומרוסים דו"צ ויותר משמאל. 3. קליטת יתר מוקדית בצלע 5 מימין צדדי. 4. קליטה מוגברת בשורשי כפות הידיים באזור 1-CMC . 5. קליטת יתר דיפוזית בפרקי הירכיים, ובשתי הברכיים עם הדגשה במדורים טיביאליים מדיאליים ובפטלות. 6. קליטה מוגברת ב- MID FOOT דו צדדית. סיכום: שינויים ניווניים לאורך עמוד השדרה . ממצאים באזור L3-5 , יכולים להתאים לתמטים של החוליות, כאשר ב-L5 הקליטה בולטת יותר. כמו כן, עדות לפגיעה בפסטים של L4 - ממצאים אלו להמשך בירור רנטגני. ממצאים בעמוד השדרה הצוארי, יכולים להתאים לתמט של C5 , ותיתכן מחלה פצטרית ניוונית של C3/4 . שינויים אוסטאוארטריטיים דיפוזיים בכתף ימין, ונזק ל- ROTATOR CUFF דו צדדית. ממצא בצלע 5 , יכול להתאים לשבר. שינויים אוסטאוארטריטיים בכפות הידיים והרגליים, בפרקי הירכיים ובשתי הברכיים עם חשד לנזק למניסקוסים המדיאליים דו צדדית. אשמח לדעת אם יש פה חשד לגידול סרטני? האם לגשת בדחיפות לרופא? ומה אומרת הפגיעה בפסטים של L4 תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נראה גי מדובר מבחינה ראומטולוגית לקליטות המתאימות לאוסטאוארתריטיס ולא למחלת מפרקים דלקתית. כדאי לגשת לרופא המשפחה לבירור תמטים בחוליות - צפיפות עצם, אוסתאופורוזיס ועוד. ממליצה בכל מקרה טיפול לחיזוק העצם.

15/05/2019 | 09:29 | מאת: ליאת

יש לי שאלה שקצת דחופה . רשמתי לך את הפרטים במייל . מה שרציתי לדעת אם הסרקדואיזיס נראה בהפוגה והסידן תקין בגלל הטיפול הביולוגי. ובכל זאת בסיטי לפני חודשיים היה רשום ריבוי בלוטות ברטרופינטנאום. האם זה אומר שהמחלה בעצם קיימת ?? האם ריבוי בלוטות נחשב כפגיעה מהמחלה ??

ריבוי בלוטות קרוב לודאי קשור למחלת הסרקואידוזיס. מומלץ להשוות לבדיקה קודמת באם ביצעת

11/05/2019 | 09:39 | מאת: בני

מזה שבוע סובל מכאב גב תחתון צד ימין שמקרין פנימה לכיוון המפשעה והאשך. נשללה אפשרות של בקע במפשעה. אני רץ כ 30 קמ כל שבוע..יוגה מידי פעם וגם ח. כושר לעיתים. האורטופד חושד בדלקת. שאלתי היא האם הכאב יכול לנבוע בעצם מהאשך והמפשעה לכיוון הגב עקב בעיה באשך? כמו כן יש כאבים בעת מתן שתן במפשעה לכיוון הגב. לא כל פעם ובעצמות משתנות.

לקריאה נוספת והעמקה

באם הופעת העאב הופיעה בסמיכות לצריבה במתן שתן - יש גם לפנות לבירור בכיוון זה - להתחיל מבדיקת שתן באם יש סימני דלקת/אבנים...

שלום אני בת 18 וככול הנראה סובלת מפיברומיאלגיה. גם אמא שלי סובלת מפיברומיאלגיה וטוענת שהתסמינים שאני מרגישה ככה גם היא מרגישה בפיברו. אני עייפה מאוד, יש לי כאבי צוואר, כאבי גב תחתון כאבי בטן וכן על זו הדרך. רציתי לדעת האם עם יש בדיקות שניתן לעשות כדי לאבחן זאת במאה אחוז? והאם יש טיפול לזה? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מומלץ לפנות לראומטולוג לצורך הערכה ראשונית והפנייה לבדיקת המתאימות באם יש צורך בכך. בהצלחה

שלום רב, בת 69 חשודה בטמפורל ארטריטיס למרות שביופסיה היתה שלילית . מטופלת בפרדינון מאז ספטמבר 2018לאחר תגובה סימפטומטית טובה לחום במשך חודש ותופעות נוספות. כיום פרדניזון 5 מיליגרם מאז 15/3. בבדיקות מ 2/5, Esr 39 Crp 1 האם מחשבים מדדים מוגברים? עד כה הבדיקות היו תקינות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ערכי CRP וש"ד אינם ספציפים למחלות שציינת. כל מחלה דלקתית/זיהומית (כולל מחלה ויראלית) עלולות להעלות את הערכים והערכים שציינת אינם משמעותיים. יש לבדוק מה הקליניקה שאת מתלוננת עליה באם יש...

07/05/2019 | 21:35 | מאת: אנגל

שלום,רב האם דיאטרים יכול לגרום לעליה אנזים ck תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא ידוע לי על קשר בן השניים אולם כל תופעה שמתרחשת בסמוך לנטילת תרופה חדשה, מעלה חשד. יש להמשיך מעקב

היי, יצאו לי בדיקות דם תקינות אך שמתי לב שהCRP שלי הוא 6.26 האם יש סיבה לדאגה? יש לי כאבים בעין ימין והרגשה דלקתית אל רופאי העיניים אומרים שהכל ניראה תקין. אולי הכאבים מגיעים ממקור אחר ומשפיעים על העין, אך איני יודעת מה, וכל רופא אומר שבדיקות הדם שלי תקינות. כולל ספירת דם וכולל בדיקות כימיה. הרופאה אמרה לי שהCRP חורג במעט ושזה בסדר ואין לי מה לדאוג- אך קשה לי לסמוך עליה.. רפואה בצה"ל. האם Crp של 6.26 מצביע על דלקת בגוף אם שאר הבדיקות תקינות? אני לא בעודף משקל או משהו כזה. (אפילו קצת בתת משקל). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום באם אין קליניקה מכוונת - ערכי CRP אינם ספציפיים. יתכן שהיתה איזו מחלה ויראלית שחלפה. לגבי העין - באם עדיין יש כאבים/אודם/תחושת שריפה - הייתי פונה לבדיקת רופא עיניים חוזרת. ואגב - יש רופאים מצוינים בכל מקום וגם בצה"ל...

תודה רבה על המענה :) עדיין יש לי תחושה דלקתית בעין, והפנו אותי לבדיקת שקיעת דם. התחושה הזו נמצאת כבר מעל לשנה בעין.. וכל פעם בתוצאות בדיקת דם הcrp יוצא מעל הנורמה..

06/05/2019 | 10:02 | מאת: ליאת

אני סובלת בסרקדואיזיס מ 2012 שהתבטאה העודף סידן משמעותי ופגיעה בכליות . האם מותר לי לעשות חומצה אלרונ ית בשפתיים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא מכירה איסור או קשר בין הדברים

06/05/2019 | 09:14 | מאת: שי

שלום! אני בתהליך אבחנה לת.סיוגרן. על פי בדיקות הדם ( וכרגע אני שואלת *רק* ע'פ בדיקות הדם, כי הביופסיה רק חודש הבא ואז זה יהיה ודאי ) האם אלו הנוגדנים שנבדקים_והאם זה מעיד על נוכחות או אי נוכחות של סיוגרן ? ואם כן- האם זו תוצאה תקינה ? האם יש עוד בדיקות דם חשובות לאיבחון סיוגרן? ( חוזרת לפרופ' רימר רק חודש הבא..) בנוסף עשיתי mri בלוטות רוק.. חוזרת חודש הבא לאחר ביופסיה לפה ולסת ולראמטולוג.. Ssa 0.2 > Ssb 0.2 > תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הנוגדנים הנ"ל אכן מכוונים לשוגרן אם הקליניקה חשודה. הבדיקות אצלך תקינות (כלומר אין נוגדנים - נמוך מ 0.2)

בעקבות תלונות על אדמומיות וגרד בפנים ובידיים נשלחתי לבדיקת דם. נמצא כי ישנם ערכים גבוהים של hts בלוטת התריס. בנוסף נשלחתי לבדיקות דם נוספות בהם יצא כי Antinuclear an חיובי. Ana titer ו Ana pattern a שליליים. בנוסף rnp ו Rnp a 4.1 כל השאר מדדים תקינים. האם התשובות מראות בעיה ראומטולוגית??? מציינת כי אני חולה ביתר לחץ דם ריאתי ... מצורפים קבצי הבדיקות...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איני יכולה לראות קבצים מצורפים. האם עברת בירור ליתר לחץ דם ריאתי? ממליצה לאור הקליניקה והאימונולוגיה לפנות להערכת ראומטולוג. ערכי ANA חיובי יכולים להיות גם קשורים לבעייה בבלוטת התריס

04/05/2019 | 15:59 | מאת: אורנה

שלום שאלה האם זיהום במפרקי אגן יכול לפגוע בשאר מפרקי גוף ואם כן האם טיפול אנטיוביוטי ישחרר?כלומר יתקן את נזק הפיך?תודה על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום השאלה כללית מדי למענה ללא בדיקה. זיהום במפרק עלול לגרום לנזקים אם לא מטופל בזמן.

שלום דוקטור אני סובל מגאוט 20 שנים . בחצי שנה אחרונה התקפים לא היו מפסיקים. מחודש ינואר 2019 התחלתי ליטול אלופורינול. בחודשיים ראשוניים נטלתי מינון 100mg אחר כך עברתי ל200mg וחודשיים אחרונים אני נוטל 300mg.בדיקת דם שעשיתי לפני כשבועיים מראה שרמת החומצת השתן בדם תקינה -4.3 mg/dl השאלה- האם אפשר להקטין את המינון של אלופורינול ל200 או אפילו 100mg?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום האם הפסיקו לך ההתקפים? האם ממשיכים התקפים? באיזו תדירות? הדבר תלוי במופע הקליני וביעוץ רופא מטפל.

02/05/2019 | 18:38 | מאת: סמדי1

שלום, אני בת 75, מזה שלוש שנים סובלת מנוירופתיה סנסורית פריפרית עם בירור נוירולוגי שלא מצא סיבה. כעת בבדיקות דם ana 1:80, צנטרומר. יתר הנוגדנים תקינים למעט rnp 2.2 שראיתי שהיה כך כבר לפני שנים. RF בנורמה. ESR 27. בנוסף kappa קצת מוגבר, יחס קאפה /למדה מעט מעל הנורמה 1.69 שהתקין עד 1.65. אלקטרוםורזה עם גמא גלובולין מוגבר, פוליקלונלי. יש לי תור לראומטולוג ולהמטולוג לעוד המון זמן. האם יש לך המלצה להמשך בירור בינתיים, שאוכל להגיע מוכנה לתורים ? האם יש לך משהו נוסף שיכול לשפוך אור? אני מאד לחוצה מתוצאות הבדיקות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש מספר מחלות שעלולות לגרום לכך וקשה לכוון לפי הפנייה. באם יש יובש בעיניים ויובש בפה - הייתי משלימה בדיקת רופא עיניים ופה ולסת ומשלימה אימונולוגיה לרבות ANTI RO ANTI LA. בהצלחה

אני חולת fmf מגיל מאוד צעיר אני מנסה להכנס להריון כבר מספר חודשיים ללא הצלחה, האם מחלת הfmf מקשה על תהליך כניסה להריון ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כל מחלה דלקתית שאינה בשליטה עלולה לפגוע בכניסה להריון ולכן רצוי להיות בהפוגה כשהמחלה מטופלת בהתאם

29/04/2019 | 10:23 | מאת: ישי

שלום, לפני שבעה חודשים שברתי את הזרת בכף רגל (שבר עם תזוזה קלה). הלכתי לביקור רופא ועשו לי שם קיבוע. הייתי עם קיבוע חודש,וכמעט שלא הורדתי אותו מהרגל-קיבוע על כמעט כל כף הרגל. לאחר כחודש הלכתי לאורתופד לצילום וביקורת. והוא קבע שהזרת די עקומה, ויישר לי אותה במקום. (שחזור קל) ואמר לעשות קיבוע לעוד שבועיים. כך יצא שהייתי עם קיבוע כמעט על כל כף הרגל חודש וחצי. וכמעט שלא עשיתי פעילות.(הייתי כמעט כל היום שוכב במיטה). כמה ימים בודדים לאחר היישור, כל פעם שאני עומד / יושב הרגל נהיית קרה וסגולה, לאחר 5 דקות מתחיל גוון שחרחר באצבעות. ושאני בפעילות (הליכה או ריצה) אחרי רבע שעה בערך הרגל מתחילה להרגיש שורפת, חמה, עיקצוצים, הורידים מתנפחים, ואדומה. שאני שוכב הצבע יותר אדמדם ב20% בערך מכף הרגל השנייה. ושאני עם רגל מורמת הצבע חוזר להיות תקין בנוסף אין לזה חוקיות. יש ימים שאני הולך חצי שעה והרגל תהיה קצת אדומה,והטמפרטורה שלה תהיה סבירה. ויש ימים שאני הולך רק רבע שעה וכף הרגל כבר תהיה אדומה, חמה אפילו לפעמים רותחת, ועקצוצים וזה לאחר שבארבעת החודשים האחרונים אני עושה לפחות 10,000 צעדים כל יום. עושה בבית חצי שעה תרגילי פיזותרפיה לרגל, שם את הרגל גבוהה לפחות שעה ביום, ופעמיים ביום קומפרסים .המצב הזה פשוט די תקוע ככה כבר חצי שנה, וכמעט אין שיפור בכלל. יש דברים מסוימיים שיש בהם שיפורים קלים, ודברים שדי נשארו דומים כמו בהתחלה. והמצב הזה כבר מייאש שני הרופאים האחרונים שהייתי אצלם (ראומטולוג, ונוירולוג) אבחנו לי = טראומה למערכת עצבים פריפרית. ושיש לי נזק עצבי מקומי. שמרחיב ומצר את הכלי דם ברגל בצורה לא נכונה. הרואמטולוג אמר לי לבצע EMG ובדיקת QST. והנוירולוגית אמרה שאין צורך בבדיקות האלה. האם לדעתך כדאי לי לבצע אותם? ואם כן אפשר לקבל הסבר מהי בדיקת QST ? והאם זה דבר שלדעתך יכול לחלוף מעצמו? תודה ענקית. ושבוע טוב מצרף תמונות של הכף רגל, מצב עמידה של 3 דקות | הליכה של 20 דקות | ומצב שכיבה www.up2me.co.il/v.php?file=85352040.png www.up2me.co.il/v.php?file=81991454.png www.up2me.co.il/v.php?file=91472195.png

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקות מטרתן לאשר פגיעה שרירית-עצבית. לא בטוח שהטיפול ישתנה בהתאם לתשובה (כבר נאמר כי יש בעיה עצביתלפי הקליניקה). באם ניתנה לך המלצות מראומטולוג לאחר ביקור ובדיקה מלאה - רצוי להשלימן.

28/04/2019 | 20:56 | מאת: לאה מיכל

בעלי חולה פרקינסון וסובל מאוסטפורוזיס מקבל לפרקינסון דופיקר ולאוסטפורוזיס אמור לקבל אקלסטה האם מותר לקחת את 2 התרופות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איני מכירה כי יש מניעה מהמתן המשולב. ניתן להתייעץ עם רוקח קליני