תוצאת בדיקת ANA חיובית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/03/2020 | 22:20 | מאת: מעיין

בת 38.5, לאחר דלקת חריפה בברך אשר חזרה 4 פעמים במשך חודש וחצי, גם תוך כדי טיפול תרופתי אנטי דלקתי (ארקוקסיה, ביטרן) והתבטאה בכאבים עזים, נפיחות ואי יכולת ללכת, ביצעתי ניקור ברך לפני מספר ימים וכעת יש הטבה. התור הבא לראומטולוג רק בעוד חודש. בנתיים הגיעו תוצאות בדיקות דם, ויצא RNP 1.3 ו ANA TITER : POS 1:80 אשמח לדעת מה המשמעות והאם זה מעיד על מחלה אוטואימונית? 😳 ואם כן איזו מחלה יכולה להיות בהקשר הזה... תודה מראש

שלום לא בטוח שקשור. הערכים גבוליים מאד וגם באוכלוסיה הבריאה יתכן ערכים חיוביים. האם נוזל הברך נשלח לבדיקות מעבדה? כדאי להיבדק באופן מסודר ולהביא את כל הבדיקות, ההדמייה שבוצעה עד כה. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה