גאוט ומה שמסביב.....

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/05/2020 | 17:16 | מאת: אסף

היי ד״ר, יש לי כמה שאלות בנושא גאוט. אובחנתי עם גאוט לפני 7 שנים בערך והאמת שאני לא סובל מהרבה התקפים אני נוטל אלוריל, בבדיקת דם האחרונה שעשיתי מדד חומצת השתן הראתה 6.2 שלא נחשב כגבוהה. עכשיו אני באמת רוצה לדעת מה הסיבה שיש לי גאוט, כי דיי ברור לי שזה נובע מבעיה פיזית אחרת שיש לי, פשוט אני לא יודע ממה, הרי רוב הרופאים לא באמת יבררו ממה נובעת חומצת השתן הגבוהה, הם פשוט יראו שיש לך רמת חומצה גבוהה ויתנו לך כדורים וישלחו אותך הביתה. לצערי. אני בנוסף סובל גם מדלקת זעירה בפתח התוספתן. יכול להיות שזה קשור? לא הוגדר כמחלת מעי דלקתית. אילו מחלות משפיעות על חומצת השתן לעלות? אוסיף ואומר שאין אצלי אף אחד במשפחה עם גאוט גם מהמורחבת.

שלום יש דברים רבים שגורמים לעלייה בחומצה האורית. תזונה מאד משפיעה, שתיית אלכוהול, אכילת בשר אדום, משקאות ממותקים ועוד... כמו כן גם מחלה אקוטית עלולה להוות טריגר לעלייה בחומצה האורית, מחלות כמו פסוריאזיס ועוד

מנהלי פורום ראומטולוגיה