שילוב טיפול תרופתי ומחלות אוטואימיוניות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/04/2020 | 13:23 | מאת: שירה

שלום, יש לי אנדומטריוזיס וכדי למנוע התפשטות הנגעים יש צורך בטיפול תרופתי, גלולות ברצף או IUD פרוגסטרון כפונקציה של תכניות פוריות. בנוסף, יש גוש הורמונלי בשד. לפני 12 שנה התפרץ התקף ראשוני של אריתמה נודוזום בשוקיים, כיום המחלה ברקע, נאמר לי אז ע"י ראומטולוג שאסור לי ליטול גלולות כדי שלא תהיה השנות של התקף אריתמתי. לאור האריתמה נודוזום והגוש ההורמונלי, האם מותר לטפל תרופתית למניעת התפשטות נגעי האנדומטריוזיס?

שלום אריתמה נוןדוזום היא מצב רפואי שעלול לנבוע מגורמים רבים - לאו דווקא גלולות למניעת הריון. יתכן משנית למצבים רפואיים ברקע/לזיהום/לתרופות ועוד. קשה על סמך השאלה להבין האם היה קשר ישיר לגלולות או שהיתה מחלת חום ברקע? האם עברת בירור לאריתמה נודוזום? האם היו התקפים נוספים? מציעה לערוך דיון משותף של רופא הנשים וראומטולוג והחלטה על הטיפול הרצוי בהתאם. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה