Cpkבבדיקות דם ומשמעות הבדיקה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/03/2020 | 03:59 | מאת: ענבל

שלום רב אני בת 34 שוקלת 53 סובלת מחברומיאלגיה ובגדול בריאה בדרך כלל ,בבדיקות דם שגרתיות התקבל רמת cpk 43 אני יודעת שזה בגדר הנורמה אבל נראה לי נמוך מאחר ואני מתעמלת יש לציין שמשל גופי נמוך בהסתכלות אחורה לפני שנה בול אותו ערך, שאלתי כזאת: מדוע למרות ההתעמלןת הcok אצלי נמוך יחסית, האם ניתן לעלות אותו? האם הדבר מסוכן? על מה מעחד cpk נמוך

שלום בעיקר מסתכלים על ערכים הגבוהים מהתקין כעדות לפירוק מסת שריר.. ערך נמוך אינו דורש מעקב

מנהלי פורום ראומטולוגיה