חשד למחלה ספונדילארטרופטי-עזרה בתוצאהMRI

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/06/2020 | 09:11 | מאת: דן

שלום ד"ר פניתי לראומטולוג בשל כאבים ונוקשות בעמוד שדרה ואגן ,כאבים שורפים צמוד מעל אגן ימין עם הקרנה לצדדים,כאב בכתף ונפיחות במרפק ימין ובאצבע. הופנתי לMRI ,בחשד ל\ספונדילאטרופטי . ולהלן התוצאות: לאחר לאחר הזרקת חומר ניגוד מודגמת האדרה בגבהים L5- L2 באזור רקמות רכות פאראספינליים ממוקמים בין זיזים ספינליים אחוריים, התרשמות:הממצאים יכולים להתאים לתהליך דלקתי ברקמת חיבור כגון אנטזיטיס. - ממצאים שמתאימים לדלקתיים ברקמות רכות פאראספינליות באספקט אחורי, להמשך ברור ראומטולוגי. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: L5-L4 - בלט דיסק דיפוזי קל עם מרכיב אינטרה-פורמינלי, היפרטרופיה בולטת פצטלית גורמים ללחץ על שק הדורלי ללא היצרות ספינלית או פורמינלית משמעותית. 5-S1 - בקע דיסק קטן סובארטיקולרי מימין גורם ללחץ על שורש L5 מימין. האם זו מאשש את החשד לAS\ספונדיארטרופטי? מה זה אומר אנטזיטיס ברקמות? תודה רבה , דן

שלום, לא ראיתי התייחסות למפרקי הסקרואיליאק - שזה הדבר העיקרי שאנו מחפשים באבחנה של AS. אנטזיטיס זו דלקת בחיבורי גידים לעצם. לפי המתואר אין אבחנה ודאית של AS.

מנהלי פורום ראומטולוגיה