קפילורוסקופיה-תשובה שאינה תקינה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/05/2020 | 16:47 | מאת: דורי

שלום , שאלתי היא לגבי הבדיקה שעשיתי, ושמה קפילורוסקופיה. במסגרת בירור ראומטולוגי של כאבי עצמות בחלק הגוף העליון. אני לא יודע להסביר מה לא תקין בה, אב הבדיקה לא תקינה, הרופא דיבר על עיגולים , וחוסר אספקת דם , וקבע שהבדיקה אינה תקינה בעליל. בפועל האצבעות שלי לא מלבינות- ואף פעם לא הלבינו כמו תסמונת רנו, כך שאני מנסה להבין מה הבדיקה שיצאה לא תקינה עשויה להגיד. התור אלין רק בעוד חודשיים, האם תוכלו לכוון אותי למחלות שמופיעות עם בדיקה כזו שאינה תקינה? ( קראתי קצת על וסקוליטיס. האם יש עוד מחלות שקשורות ומאופינות עם בדיקת קפילורוסקופיה לא תקינה? ) תודה, מקווה שהבסרתי את עצמי כמו שצריך.

שלום מדובר בעיקר במחלות שמלוות בירידה באספקת דם לאזור - כלומר איזו שהיא פגיעה בכלי הדם הקטנים. יכול להיות קשור למצב זיהומי, למצב דלקתי, למחלות ראומטיות כמו וסקוליטיס, סקלרודרמה ועוד. היעדר תופעת רנו פחות מכוון לכך ולכן איני מבינה באיזו התוויה נעשתה הבדיקה. יש להמתין לבדיקה על ידי הרופא שהפנה לביצוע הבדיקה

מנהלי פורום ראומטולוגיה