כאבים בידיים ובמפרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

12/04/2020 | 20:19 | מאת: שרה

שלום ד"ר לפני כמה חודשים התחילו לי כאבים בידיים יש לי קושי בכל בוקר כשאני קמה משינה לקפל את אצבעות הידיים לכמה דקות בודדות בלבד (שתיים שלוש) ואחר כך זה משתחרר מעצמו אבל זה חוזר על עצמו בכל בוקר. יש לי כאבים בידיים גם באיזור של המרפק והכתף וגם באיזורים שאין בהם מפרקים. הכאבים באים והולכים יש זמנים או חודשים שהכאב הוא יותר חזק ויש זמנים שלא מרגישים בכלל כאבים. הרבה פעמים גם אחרי שימוש ממושך בפלאפון או הקלדות מרובות יש לי כאבים. האורטופד שלח אותי לבדיקת emg כי בהתחלה היה לי נימול הוא יצא תקין. כיום אני כבר כמעט לא מרגישה נימול אבל עדיין יש כאבים במפרקים ובידיים לא תמיד זה בשני הידיים לפעמים זה בשניהם ולפעמים זה רק ביד אחת. אין נפיחות ואין אדמומיות או חום. כן יש קצת ירידה במשקל . הרופא משפחה שלח אותי לעשות בדיקת דם Crp קטן מ0.5 ANA כתוב גבולי וששיטת הבדיקה שונתה. מעקב (Rheumatoid Factor Quantit (Rf כתוב 5.2 אלה הבדיקות שנתנו לי גם האורטופד וגם הרופא משפחה אמרו שלפי הבדיקות האלה אין דלקת מפרקים. הכאבים ממשיכים בכל זאת וזה מטריד את מנוחתי מאוד מה זה יכול להיות? אשמח למענה..

שלום יכולות להיות סיבות מרובות. חסרים לי פרטים כמו גילך, מחלות רקע... נראה בכל מקרה שהכאבים אינם כאבים בעלי אופי דלקתי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה