טיפול באנטזיטיס ללא כאב משמעותי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/05/2020 | 14:39 | מאת: מרק

שלום ד״ר גינסברג, האם יש הצדקה ל- צורך בטיפול תרופתי כלשהו למי שסובל מאנטזיטיס על רקע SpA או משהו בסגנון, ללא דלקת פעילה ועם תחושת אי נעימות בלבד במפרק העצה והכסל, במספר מקומות בגוף (ירך, כתף ועוד) אשר לא גורם לכאב משמעותי, אלא לכאב מתון שלא מפריע כמעט בכלל בחיי יומיום? אולי יש צורך בנטילת תרופות לעיכוב התקדמות המחלה? אני מתגורר בחו״ל מזה תקופה ולא נמצא במעקב אצל ראומטולוג בארץ ולכן אני פונה אליך כאן. hla-b27 אצלי שלילי, אין דלקת בsij, אך יש אנטזיטים במספר מקומות בגוף עם כאב מתון בלבד שאפילו לא מצדיק נטילת nsaids מבחינתי, למעט לעיתים רחוקות. תודה מראש.

שלום ההמלצה למתן טיפול תרופתי היא על סמך בדיקה גופנית מקיפה של המטופל

מנהלי פורום ראומטולוגיה