התייעצות לגביי תלונותיי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/04/2020 | 23:29 | מאת: קובי

שלום, אני בן 25 ברקע יש לי קרוהן ודלקת מפרקים, נוטל פנטסה כבר 3 שנים. לפני כ-5 חודשים התחלתי סלזופירין 2 גרם ליום בשביל הדלקת מפרקים והקרוהן והיא אכן די עזרה לי לשתי הבעיות. לפני כחודש וחצי, בערך בתחילת מרץ, התחילו לי גירודים בעיקר בשוקיים, אבל בהמשך גם בכל הגוף. הרגשתי שהגירודים מאוד מפריעים לי ואפילו מעירים אותי משינה (לילה אחד גירד לי ממש בכל הגוף- בידיים, ברגליים, בקרקפת, בעורף, בעיניים, בפרצוף, בגב, בבטן בחזה. לאחר אותו לילה שהיה ב6 אפריל החלטתי יחד עם הראומטולוגית שלי שאני אפסיק את הסלזופירין כי אולי מדובר באלרגיה. לקחתי בפסח במשך 3 ימים טלפסט 180 גרם שלא הועיל לגרד. אני לא לוקח את הסלזופירין כבר שלושה שבועות, הגירודים ממשיכים לי, מגרד לי בעיקר בשוקיים והן מאוד שרוטות מהגירודים. פניתי לרופא שהפנה אותי לבדיקות דם של ספירת דם תפקודי כבד תפקודי כליות שרשראות קלות, LDH, BETA2 MICROGLOBULIN שיצאו תקינות. ההמוגלובין יצא נמוך ועומד על 13.10 CPK יצא 210 (נורמה 40-200), IRON יצא 59 (נורמה 65-175), טרנספריטין סטורציה יצא 12 אחוז (נורמה 15-50), פריטין יצא נמוך באופן קיצוני 6.49 (נורמה 21.8-275), נויטרופילים אחוזים יצא 41.70 (נורמה 46-68), מוניציטים אחוזים יצא 10.80 (נורמה 2-10). מה זה אמור להיות הפריטין הנמוך באופן קיצוני הזה ושאר החריגות? קראתי ששליש מחולי לימפומה חווים גירודים והרבה פעמים הגרד מופיע אפילו חצי שנה לפני סימפטומים אחרים. בנוסף קראתי שקיים סוג של סרטן בדרכי המרה שיכול להתבטא בגרד, ושקרוהן הוא אחד מגורמי הסיכון שלו וכפי שאמרתי אני עם קרוהן ברקע. וקראתי על מחלה בשם primary sclerosing cholangitis ש70 אחוז מהחולים בה יש להם מחלת מעי דלקתית, ושהיא גם יכולה להתבטא בגרד. תפקודי הכבד שעשיתי ב7 לאפריל יצאו תקינים : AST GOT יצא 33, GGT GAMMA GT יצא 20, ALK PHOSPHAT יצא 83, ALT GPT יצא 24. מה אני צריך לעשות עכשיו? בנוסף מזה כחודש וחצי יש לי כאבים די חזקים, לעיתים קרובות, באזור הבטן התחתונה, מאוד תחתונה, כאילו באזור שלפוחית השתן אבל הכאב הוא כאב בטן והוא מתגבר כשאני אוכל וכשאני צריך לשירותים, האם זה יכול להיות הרקטום/המעי הדק או הגס? הגירודים ממשיכים לי מאוד, הראומטולוגית חושבת שזאת לא תגובה אלרגית אבל הציעה בינתיים לא להמשיך עם הסלזופירין ולעשות שוב בדיקות דם, ואני רוצה לדעת מה דעתך? תודה

שלום אני נוטה להסכים עם הראומטולוגית המטפלת. פריטין נמוך מעיד על כך שאתה סובל מחסר ברזל - מה המצב מחלת המעי שלך? האם אתה נוטל תוספות ברזל? ממליצה לשוב גם לביקורת אצל גסטרואנטרולוג לאור כאבי הבטן והמחלה שכעת לפי מיטב הבנתי, אינה מטופלת

מנהלי פורום ראומטולוגיה