רגישות באוזניים לצלילים מסויימים בעקבות חבלה אקוסטית

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

05/03/2021 | 10:07 | מאת: רונית

שלום, לפני כשבועיים האוזניים שלי חטפו טראומה רצינית בעקבות חשיפה לרעש חזק מאוד למשך זמן קצר. לאחר המקרה האוזניים כאבו במשך מספר ימים, ובדיקת שמיעה שביצעתי הראתה פגיעה בינונית בשמיעה באחת האוזניים סביב תדר 1500 הרץ. סיימתי טיפול בסטרואידים בכדורים, אבל אני עדיין סובלת מרגישות מציקה לרעשים גבוהים וצורמים, כמו מזלג שנופל על השיש, משקולות מתכת שפוגעות אחת בשנייה, נגינה של תינוק בקסילופון וכד'. מה ניתן לעשות? המצב הזה מטריד אותי ואיכות החיים שלי נפגמה. האם רגישות לרעש יכולה להשתפר לבד עם הזמן או שזהו מצב קבוע לצמיתות? תודה.

היי. לרוב באמת זה נרגע.... כך שאופטימי זה ריאלי. אם יציק בהמשך - www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס