טינטון בשני האוזניים, מתחלף

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

22/05/2020 | 19:17 | מאת: חן

אני סובלת מטינטון חזק 24/7 כבר חמישה שבועות. ברמה שאני מתעוררת בלילה מהצליל אחרי שעה שעתיים ומתקשה לישון ללא כדור שינה. הטינטון הופיע אחרי צינון וגודש בגרון ובאוזניים, ירידה בשמיעה באוזן אחת ואחכ השמיעה השתפרה חשבתי שהחלמתי ולאחר שבוע קמתי עם טינטון צרצרי חשמלי בכל הראש ובעיקר באוזן שמאל צליל חד וגבוהה מאוד קיבלתי סטרואידים כשבוע וחצי אחרי שהחל הטינטון. אחרי 3 שבועות הצליל עבר בעיקר לצד השני, אחרי שבוע וחצי שוב עבר לצד הראשון. בנוסף סובלת מרגישות לרעש, הכל צורם ומתכתי כך שהטינטון גובר גם ברעש וגם בחדר שקט כי אז אין הסחות. עברתי דופלר כלי דם בצוואר יצא תקין וכן mra ראש וצוואר שיצא תקין. (אני סובלת גם מכאב צוואר כרוני) בבדיקת שמיעה ישנה ירידה בתדרים הגבוהים 8000 הרץ. מומחה לטינטון שלח אותי לאיפיוני טינטון שעל פי התוצאות קבע שהטינטון מגיע מהמוח והפנה אותי לeng +ב.קלורית וויט וכן מיפוי מוח ספקט כדי לדעת מהיכן נובע הטינטון. בינתיים רשם לי קלונקס בטיפות וגאבאפנטין לראות אולי זה יעזור. ישנם ימים בלתי נסבלים שמונעים ממני לתפקד ולעבוד וישנם ימים בודדים של הטבה קלה בה אני יכולה לתפקד באופן יחסי ומועט. שאלתיי 1. האם אחרי 5 שבועות בעוצמה כזו חזקה ועם רגישות לרעש זה עוד יכול לחלוף מעצמו? 2. האם הקלונקס יכול לגרום להחמרת הטינטון כפי שאני רואה בתגובות באינטרנט וכן התרופה השניה שרשם לי? אם כן איזו תרופה יכולה להועיל לטינטון ולשינה אם אני לא נרדמת מהצליל הנורא? 3. האם אני צריכה למנוע מעצמי מלח סוכר קפה וגלוטן אם הטינטון מקורו במוח? 4.האם תוספים כמו גינקו בילובה מגנזיום קומפלקס בי, קיו 10, ויטמין d. אבץ, כורכומין, אודיו גארד וכדומה יכולים להועיל? האם הם יכולים להזיק בצריכה מוגברת? אני נוטלת אותם והאם הם יכולים להתנגש עם תרופות שאני נוטלת? 5. נטלתי בשנתיים האחרונות מדי פעם זאלדיאר בגלל כאבי צוואר. האם יתכן שהטינטון נגרם מהתרופה הזו? אני בת 34 תודה מראש

1. כן 2. כן 3,4,5 לא. ואני לא ממליצה, ואפילו מתנגדת לרוב הבדיקות. לא נעימות או יקרות ומיותרות. TRT מומלץ. שינוי גישה חשוב, www.tinnitus.co.il

31/08/2020 | 17:26 | מאת: מוגבלות שמיעתית איומה

א.לא מבין למה לא מוצע לך לבצע בדיקות שמיעה עד תדרhz 14000?הרופאים חוטאים למצב שנקרא אובדן שמיעה סמויה והוא ירידת שמיעה של תדרים מעל 8000hz,ומזניחים אותו,כשרגישים לרעש סובלים מכאבים איומים בתדרים גהוהים אלה יותר משאר התדרים .יש רופא אוטונירולוג ברחוב הגפן אם אינני טועה בחיפה או באזור שיש לו אפשרות לבדוק זאת. אם לא קיימת ירידת שמיעה משמעותית יש לשמור עדיין כמה שיותר ולהימנע מרעש שכואב,הדבר יגרום לnihl. ב.תעשי בדיקת אפיון טינטון תראי אם התדר של הטנטון הוא בגבוהים ולא מחייב. ,האם התכוונת לקיום בעקומת האודיוגרף בור ב -notch)8000).לעיתים תדר ירידת השמיעה החזקה ביותר הוא תדר הטנטון הקיים. ג. החשוב ביותר שתעשי מהר בדיקות שמיעה כמו טימפונמטריה ורפלקס אקוסטי ,אם הרפלקס אקוסטי יצא לא תקין,יתכן שזה מצב הפיך של תיקון שריר שמחובר לעור התוף על ידי ניתוח-לרוב זה היפראקוסיס חד צצדי במצב זה -זה בכדי לוודא שאין לך פגיעה של מרכיבי שריר עצם אוזן תיכונה.לגבי בדיקת מצב תאי השיער החיצוניים בצעי בדיקות de-oae ,dp-oae. dp יתן לך ברוב המכונים עד 4000hz,ותצטרכי למצוא כזה של עד 14000hz,כדי לדעת אם מקור הבעיה הוא סנסורי - תאי השיער החיצוניים שבשבלול -סנסורי)או לא-השלכות מתאי שערה פנימיים או בעיה במסלול סיבי השמע או מרכזי שמיעה. לגבי bera -לדעת אם קיימת ירידה שמיעה עצבית ומה מיקומה בכל גרעיני השמיעה-יהיה קשה למצוא כזו מתחת ל90db תוך אוזני..ואת עם היפראקוסיס,זה בהחלט לא בריא ואף מסוכן לעיתים.לכן אם בדיקות השמיעה של סעיף ג יראו תקינות,צר לי לבשר לך שהפגיעה שלך ברמה עצבית(תפקוד לקוי של תאי עצב שמיעה) או פגיעה בגרעיני שמיעה עד כולל מרכז שמיעה ראשוני. אני יודע שאני קצת בוטה,אבל חבל שיסבנו אותך.לגבי אם המצב הפיך או לא-כיום רק trt ורק במקום שקט אולי יועיל .לחלק הועיל.לקשים ממש לא הועיל,הקשים הכוונה לאחוזי הכאב חרדה בהלה ומצבי פחד מרעשים ולא לאחה שיש חהםולא לוותר.טנטון יכול להיחלש גם אם היה גבוה ..זה תלוי בחומרת הפגיעה. ד.בצעי בדיקת l dlאו בשמה השני tol,זוהי הבדיקה שתוכיח שיש לך היפראקוסיס. ה. כדי שתרכשי לך אוזניותnfc טובות.הן יעזרו לך קצת יותר אפילו מאטמים טובים לא יעזרו לבד מול תדרים גבוהים אם הרגישות שלך שם גבוהה. ו.אל תלכי לשום מכון לטנטון שיאמר לך לבצע trt ברחוב או במבנים עם רעש קל שיכאיב לך. ז.מלח וקפאין זה תלוי אינדיבידואלי.לפי סורוקה אין כלל השפעה לטנטון ולהיפר. ח.תכנבי לאתרשל איגוד ata,תורידי את קובץ התרופות המסכנות שמיעה טנטון והיפראקוסיס.שווה שתיצמדי להנחיות שבמחקר-לא לצרוך בכמויות רציניות לאורך הרבה זמן... מקווה שזה יתברר כהפיך. יש ווצאפ לתמיכה אם תרצי.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס