רגישות מוגברת לרעש באוזן אחת

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

27/07/2021 | 18:54 | מאת: אביחי

שלום, יש לי רגישות מוגברת לרעש באוזן שמאל, תמיד חשבתי שמדובר רק בעניין תחושתי ולא מעבר לכך אבל אתמול הייתי באירוע משפחתי, הייתי ברחבת הריקודים במשך 10 דקות, רבע שעה לכל היותר, הרעש היה חזק כמובן (כ-110 דציבל), כשיצאתי החוצה, אוזן שמאל הייתה אטומה/עמומה, ימין לא. האם זה מדד לכך שאוזן שמאל שלי בסיכון גבוה יותר להיפגע? חשוב לציין שביצעתי בדיקת שמיעה מקיפה+בדיקת ברה שהיו תקינות לחלוטין (כולל "אתה שומע מעולה בכל התדרים" מהבודקת). מה יכולה להיות הסיבה ומה עליי לעשות? תודה רבה

28/07/2021 | 13:59 | מאת: ד"ר מרק טליה

שלום רב. לפעמים יש צד רגיש יותר ולא תמיד אנחנו יכולים לצפות מראש איזה. באירועים עתירי רעש מומלץ להיות עם אטמים . המשך שבוע טוב.

02/08/2021 | 06:31 | מאת: אביחי

תודה דוקטור, השאלה למה באירוע בו מאות אנשים, נראה שלאף אחד זה לא הפריע חוץ ממני? האם זה אינדקציה לפגיעה באוזן שלא מתגלה בבדיקות? או שזה יכול להיות טבעי/מולד ולא קשור לפגיעה? תודה

02/08/2021 | 20:41 | מאת: ד"ר מרק טליה

לא צריך לסמן כל דבר ולהגדיר כל תחושה. שחרר כי אתה מלחיץ את עצמך

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס