קשר בין שתיית מים וטינטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

23/04/2020 | 12:14 | מאת: רינת

הי אני עם טינטון באוזן ימין מזה שלושה חודשים (ביצעתי בדיקת ברה שיצאה תקינה וכן בדיקת שמיעה שיצאה גם היא בטווח הנורמה). שתי שאלות לי: א. אם שתי בדיקות אלה יצאו תקינות-האם יש טעם בבדיקות נוספות? (בדיקות דם, סי טי וכד׳) ב. נדמה לי שכאשר אני שותה כמות גדולה יותר של מים ביום הטינטון נחלש, וביום בו אני לא שותה כמעט בכלל חלה החמרה. האם יכול להיות קשר לדעתך בין הדברים או שזוהי מיקריות בלבד? ותודה מראש

היי. נראה לי מקרי בהחלט. אם הטנטון ממושך ורק מצד ימין (ולא חזק יותר מימין אבל קיים בשתי האוזניים או בכל הראש או מחליף כיוון) צריך לבצע MRI של מערכת השמיעה (של הראש). שבת שלום :)

31/08/2020 | 17:36 | מאת: איבחון fmri יועיל

אבחון מיקום הפגיעה חשוב,על כן mri לא מועיל,מחקרית,לטנטון או להיפראקוסיס.mri רק יאבחן גידול על עצב השמיעה שיווי משקל אם אינו מזערי ביותר. הגיע הזמן לשנות דיסק,חבל על הכסף של עלות ה mri. יש לבצע fmri-יקר מעט יותר אך הוא יראה את התוצאות ,מבקש את התייחסות המומחית בעניין.מדוע את מציע דווקא mri ורק? ,האם היא עברה חבלת קעש,מחלות מסוימות שישפיעו לגרימת טנטון?

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס