פרק הזמן בין בדיקות psa

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

28/07/2019 | 17:35 | מאת: ירוסלב

בן 67 לאחר ניתוח רובוטי לפני שנתיים עקב psa שעלה ל 12.7 וביובסיה בהכוונה שהדגימה אדנוקרציונומה בדירוג 4+3 באונה שמאלית ודירוג 4+4 באונה הימנית . בפתלוגיה לאחר הכריתה אדנוקרציונומה של הערמונית גם מימין וגם משמאל בנפח מירבי של 80% . מרבית הגידול היה ממקור דוקטאלי.שולי הכריתה משמאל היו חיוביים בקוטר 0.4 סמ ודירוג גליסון 4+5 . psa לאחר ניתוח 0.01 ועקב עליה לאחר חצי שנה ל 0.17 עברתי 28 הקרנות בליווי זריקה אחת אלגריד 45 מג. בדיקת pet psma לאחר הניתוח ללא מוקדי קליטת יתר החשודים להשנות. בדיקת psa 3חודשים לאחר ההקרנות קטן מ 0.03 וכך גם בדיקה מאפריל השנה. טסטסטרון לאחר ההקרנות 0.8 ובבדיקה מאפריל השנה 5.8 שאלתי - נוכח הנתונים הנ״ל מה סיכויי ההחלמה שלי ללא כל טיפול נוסף ומה פרק הזמן המומלץ עד לבדיקת psa וטסטוסטרון כשאני משלים עם דליפה קלה במאמץ ואימפוטנציה מלאה אבל חושש מאוד מהמשך טיפול הורמונלי בשל תופעות לוואי רציניות בעיקר גלי חום וכרס גדולה ושדיים שהתנפחו ומעדיף לחיות עם המצב הנוכחי תודה

עצם העובדה שרמת הטסטוסטרון עלה יפה עם PSA שנותר בלתי מדיד מאד מעודד במקרה שלך. יחד עם זאת עדיין קיימת אפשרות לעלית PSA בשנה הקרובה. יש להמשיך מעקב בלבד עם בדיקות דם אחת ל3 חודשים בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית