תוצאות בדיקה PET CT PSMA

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

05/08/2019 | 08:47 | מאת: אהרלה

מצורפות תוצאות הבדיקה אשמח להבין מה הממצאים ואיזה טיפול נדרש, בתודה אהרלה

05/08/2019 | 08:51 | מאת: אהרלה

תוצאות העליונות. PSMA.GA-68 עם PET-CT להלן ממצאי בדיקת בדיקות קודמות PACS אין ב .PSA 8. לאחר טיפול קרינתי והורמונלי. עליית GLEASON . סיבת ההפניה : שאת ערמונית לצורך השוואה. דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. CT בדיקת 100.00 של אומניפק. cc ו Ga68 PSMA 5.00 של mCi חומר ניגוד : המטופל קיבל .PSMAGA-68 צוואר : אין לראות קליטה פתולוגית של אברי הצוואר ללא ממצא משמעותי. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. חזה : בבלוטה זעירה במדיאסטינום האחורי PSMA מודגמת קליטת בתי השחי ללא בלוטות מוגדלות. .RUL- מודגם נודול כ 0.3- ס"מ ב המדיאסטינום ושערי הריאות ללא בלוטות מוגדלות. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן : בערמונית מודגמות סיכות לסימון טיפול קרינתי, הערמונית מוגדלת ומרימה את רצפת השלפוחית. בעוצמה נמוכה מאוד דיפוזית בערמונית, בעוצמה שאינה טיפוסית לתהליך שאתי. PSMA מודגמת קליטת .L3 בבלוטות זעירות ברטרופריטונאום בגובה PSMA מודגמת קליטה פתולוגית של הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. ציסטות קורטיקליות בשתי הכליות. אין עדות לבלוטות מוגדלות באגן ובמפשעות. ללא עדות לתהליך הרסני. שינויים ניווניים קלים בע"ש הגבי-מותני. . GA-68 PSMA עצמות : אין לראות קליטה פתולוגית של PSMA. סיכום : בלוטות קטנטנות ברטרופריטונאום ובבלוטה קטנה במדיאסטינום האחורי המראות קליטת

שלום רב, לשלוח פיענוח של בדיקה ללא קונטקסט זה לא רציני ואתה לא באמת מצפה שאנחה אותך דרך הפורום. עניין נוסף זה שלקרוא פיענוח בלי לראות את הבדיקה עצמה יכול להוביל לפרשנות מטעה בברכה

ראה תשובתי לשאלה הקודמת

מנהל פורום סרטן הערמונית