סרטן ערמומית.דילמה לפעולה.

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

04/09/2019 | 20:11 | מאת: סמי

לאחר PSA 9.5 וביופסיה פיוזן יש גילוי שלגידול סרטני באיזור מסוים דרגה 2 בינוני.מוצע ניתוח כירותרפיה עי מומחה לנושא הנ"ל תוך מעקב בmri .זה עדיין נחשב לנסיוני אך יש סיכוי ל 80%הצלחהעם מעטתופעות לוואי.צריך להיות עם קוטר כ 5ימים עקב בצקת באיזור הניתוח.לאחר מכן המעקב באמצעות בדיקת PSA.הדילמה בין זה ל סידרת הקרנות די קצרה ללא צורך הזריקות הורמוניים בהמשך וסיכוי של 95 %

אז מה השאלה?

13/09/2019 | 16:03 | מאת: מיכאל

השאלה נראית ברורה: באיזו משתי האופציות לבחור.

16/09/2019 | 18:39 | מאת: דורי

לא ברורה לי התשובה,לי גליסון 3+4 4 בין 5% ל10% ביופסיה פיוזן בהרדמה כללית.גם לי הומלץ טיפול פוקלי ברכיתרפיה כדי להימנע מנזקים לזיקפה ואחרים שעלולים לקרות בניתוח רובוטי או בהקרנות.האם יש אפשרות להקרנות "בטוחות" ?טכנולוגיה חדשה?בבקשה האם אפשר לדעת מה אתה חושב ביתר פירוט?לא רוצה לעשות טעות בסוג הטיפול תודה מראש

21/09/2019 | 13:28 | מאת: אסף עציון

עברתי ביופסיה מצומדת MRI בפתולוגיה: אדנקרצנומה גליסון 7 בשני גלילים באפקס שמאל עד 20% שאר הדגימות BPH מה כדאי לעשות, דיברו איתי על ניתוח כריתת ערמונית בסיוע רובוט.

מנהל פורום סרטן הערמונית