PSA גבוה מאוד..עשיתי כול הבדיקות מה לעשות עכשיו?

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

31/07/2019 | 16:23 | מאת: איציק

שלום דוקטור.אני בן 56 התחלתי לבדוק ערמונית לפני כך 3 שנים.היה גבוה עד 8..עשיתי ביאופסיה באוקטובר הכול היה תקין,כמה פעמים קיבלתי האנטיביוטיקה. ב 2018 עשיתי בדיקה MRI טסלה 3 בתל השומר הכול היה תקין.לפני שבוע רציתי לבדוק מה קורה עם PSA עשיתי בדיקה ויצא 10.89.היום בבוקר עוד פעם עשיתי בדיקה קיבלתי תשובה שאני כבר לא יודעה מה לחשוב. שאני עושה פיפי זרם קטן וקצת שורף לי .מה זה יכול להיות דוקטור.תודה רבה

שלום רב, בעיקרון ישנן 2 סיבות עיקריות לערכי PSA כמתואר: או ממאירות בערמונית או ערמונית מוגדלת שפירה. דווקא האפשרות לערמונית מוגדלת שפירה מתחזקת יחד עם התלונות על קושי במתן שתן וללא ממצא חשוד בMRI וביופסיות תקינות. בשלב זה הייתי פונה לאורולוג שיקבל החלטות על טיפול בערמונית מוגדלת שפירה אבל לא מזניח את האפשרות שבהמשך הדרך תתגלה ממאירות בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית