PSA נבדקתי מספר פעמים בבדיקות דם שלpsa ולאחר מכןממצאים שונים

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

01/08/2019 | 17:11 | מאת: אריה

שלום לכם בבדיקות דם נצפו תוצאוח PSAנשונות בערכים של4.4 5.8 5.2...6.2נשלחתי לבדיקת MRI מקיפה הממצאים שלילים לממעט חשד של גופיף קטן והמליצו לבדיקת CT וגם כאן הכל שלילי .רופא האורולוג המליץ ליטול תרופתי וגם לביופסיה אבל אני חושש מהביפסייה והתוצאות אינן חד משמעי והבנתי שיש עוד אפשרויות לא פולשנית אודה לכם להמליץ על המשך הבירור.אני מבקש לציין שהמלץ על נטילת תרופה בשם קיו וכאשר קוראים את האזהרות זה הייה מדהים שמזהירים שיש סיכון להחרפת תהליך סרטני??? כאשר הראיתי לרופא בתחילה לא האמין ..והציע שלא לקחת עד לבירור סופי .אודה לתשובה ועזרה ממכם בבקשהPSA

ישנה בדיקה הנקראת 4K היכולה לתת הערכה יותר מדויקת אם יש או אין סרטן אבל בסופו של יום כדי להוכיח נוכחות ממאירות ואיזה סוג לא יהיה מנוס מביופסיה. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית