בדיקת psa.בהפרש חודשיים מבדיקה לבדיקה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

22/08/2019 | 10:08 | מאת: יצחק

שלום פרופ רענן ביצעתי בדיקת psa והתוצאה הייתה 5.3 וכעבור חודשיים ביצעתי שוב את הבדיקה והתוצאה הייתה 7.8.בבדיקה רקטלית pr קטנה ולא חשודה.צילום mri בסיכום רשום זוהה קשרית באספקט מדיאלי וקידמי של tz בmidgland באונה ימנית. מתאיםל pirads 3.מה הפירוש בבקשה והאם מומלץ לבצע בדיקת 4k.בן 67 תודה רבה

22/08/2019 | 13:00 | מאת: יצחק

המשך לשאלה .הערמונית נפח 35 סמק.הקופסית שמורה.שלפוחית הזרע בגדר הנורמה.אין לימפאדינופתיה.

שלום רב, ישנה הצדקה לעשות את הבדיקה 4K לאור הנתונים שאתה מתאר. משמעות PIRADS3 זה שישנו ממצא בדרגת חשד נמוכה לממאירות. יחד עם זאת כן חשוב המשך מעקב ואם הPSA ממשיך לעלות אז לא יהיה מנוס מביופסיה. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית