פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
כירורגיית פה ולסת הינו תחום נרחב העוסק בין היתר בתכנון וביצוע שתלים דנטלים וניתוחים משחזרים של עצם הלסת (השתלות עצם, הרמות סינוס, וכו') במצבים בהם העצם של המטופל לא מספיקה על מנת לבצע שתלים. בתחום טיפולנו גם מקרים של טראומה של הפנים, טיפול בגידולי ראש צוואר כולל גידולים ממאירים ונגעים בחלל הפה, ניתוחים אורטוגנטים העוסקים במומים מולדים בעצמות הפנים. הפורום לא יעסוק בכאבים וטיפול במפרקי הלסת. למעבר לפורום לחצו כאן.
1375 הודעות
1312 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

31/01/2022 | 05:47 | מאת: רועי

עקרתי שן בינה כלואה הרופא השתמש בהרבה מאוד חומר הרדמה כי לא הצליח הפה להרדם בסוף העקירה נותרתי עם עין סגורה הרופא טען שחומר ההרדמה הרדים את העצב שליד העין ושזה יעבור תוך 24 שעות. עבורו יותר מ24 שעות והעין עדיין לא נפתחת עם תחושה של נוזלים בפנים האם יש ממה לחשוש? האם זה דבר מוכר? ושזה יעבור תוך זמן קצר?

שלרם רב, הסיפור קצת מוזר. מקווה שיסתדר בינתיים. אם לאו ממליץ להיבדק אצל כרורג פה ולסת. בהצלחה

27/01/2022 | 19:33 | מאת: גיא

אני סובל מכאבים בשיניים כבר מעל חודשיים עקרו לי שן בטענה שיש לי שם סדק לאחר העקירה הכאבים עברו לי לשן טוחנת ולצד השני של הפה באיזור השיניים הטוחנות בלית ברירה בגלל הכאבים ניגשתי למיון לטענת הרופא אמר שיש לי כנראה בעייה בהידוק שיניים בלילה וכיווץ שרירי הלסת טען כנראה מלחץ או חרדה נתן לי מוסקול פעמיים ביום ואסיוול לפני השינה למשך שבועיים וסד לילה לציין כי אין לי כאבים באיזור הלסת ורוב הכאבים מתרכזים בשיניים מידי פעם כאשר אני פותח את הפה יש לי קליקים ורעש כמו של חול באוזן השאלה שלי האם הגיוני שהכאבים יהיו רק באיזור השיניים ? ועוד רק בשיניים ספציפיות(עשו לי צילומים לשיניים ולא ראו משהו לא תקין) בנוסף לכך האם אכן הטיפול שנתן לי אמור לעזור ובתוך כמה זמן(עברו יומיים מתחילת הטיפול ואין שינוי ) דבר נוסף אסיוול לא מסוכן לקחת לשבועיים כי הבנתי שזה ממכר

שלום רב, קשה לדעת מהסיפור מה המקור לכאב והאם קיבלת טיפול נכון. ממליץ על בדיקה אצל מומחה לרפואת הפה תחילה ואחר זה לראות על מה ממליץ. לגבי האסיוואל אכן ממכר אבל אפשר לקחת כמה ימים בלי בעיה בהצלחה

02/02/2022 | 09:12 | מאת: מושי

הייתי אצל רפואת הפה ואצל מומחה פה ולסת שאמרו שכנראה זה לא ממקור השיניים הבעיה היא שהלסת לא כואבת לי אלא רק שן טוחנת ספציפית האם הגיוני שבעקבות בעיה במפרק הלסת יהיו לי כאבים בשן ספציפית אחת ? דבר נוסף רפואת הפה אמר שאולי זה משהו עצבי ונתנה לי כדורים בשם לשיאה ממה שראיתי זה כדור לחרדה ומצב רוח האם כדור כזה קשור לכאב עצבי ויכול לעזור לי???

שלום רב, אני עונה בלי לדעת מה יש לך כי לא בדקתי אותך, אבל אם הכאב בשן ספציפית הכי סביר שיש בעיה בשן, למרות שאני מבין שהנושא נבדק ונשלל. לא נשמע שבעיה בפרק תגרום לכאב בשן. בעיה עצבית יכולה להיות אבל לשם כך כדאי להיבדק אצל נוירולוג. התרופה היא מבוססת צמחים ולא מתמצא ביעילותה. אבל איו נזק בלנסות. בסופו של דבר צריך להגיע לאבחנה כלשהי כדי לטפל ביעילות בהצלחה

23/01/2022 | 10:58 | מאת: עמיר

שלום דוקטור לפני 3 שנים עברתי ניתוח לסת ומאז אני סובל מאוד מאיבוד תחושה וכאב באזור שמקשה מאוד על כל פעולה .אני מתקשה מאוד לאכול ולדבר .ניסיתי בוטוקס וכדורים שלא עזרו .האם יש פיתרון ניתוחי או לא ניתוחי למצבי תודה רבה

שלום רב, לא ברור לי איזה ניתוח עברת ואיפה האיזור הרדום וכואב. מה שלא יהיה אם יש איזור רדום לא מטפלים בו עם בוטוקס. אז השאלה לא ברורה אבל גם לא נראת לי מתאימה לפורום. כדאי לך להגיע לבדיקה אצל כרורג פה ולסת עוסק בשחזור עצבים, למרות שלאחר 3 שנים מהפציעה לא צפוי שיפור לאחר ניסיון כרורגי כלשהו. בהצלחה

20/01/2022 | 10:15 | מאת: גיא

שלום רב יש לי כאבים כבר חודשיים באיזור הלסת והשיניים אף אחד מהמומחים שהלכתי אליו לא מצליח לגלות את הבעיה מומחה אחד אמר שיכול להיות שזה קשור למשהו עצבי ונתן לי תרופה שנקראת לשיאה אבל לפי מה שאני קורא זה תרופה לחרדה ודכאון האם התרופה שנתנו לי משמשת גם למשהו עצבי ולהקל על הכאבים שיש לי?

שלום רב, התרופה המדוברת הינה תרופה טבעית מבוססת על זמנים צמחיים. לא מתמצא בשימוש בתרופה ולכן לא יכול לייעץ. בדיקה אצל מומחה לרפואת הפה יכולה לעזור בהצלחה

18/01/2022 | 09:23 | מאת: אור

נותחתי בראשי לפני כעשור, לאחר שאובחנתי עם גידול מוחי מסוג אסטרו צי טומה אנאפלסטית. במהלך הזמן הופיע אוסטואופרוזיס , שהשפיע גם על מצב השיניים. כמה מהן נשברו ונפלו, הטוחנות, באחרות יש כאבים איומים. המצב הכללי של השיניים הוא נוראי. הבנתי שתלים זה בעייתי ביותר. אני חסרת אונים לחלוטין. אני גם בלחץ מטיפולי שיניים ממושכים, אני מתקשה לסבול את הכאב והרעש כי יש מתכת ענקית בראשי ואני גם חדה מזה. למי לפנות במקרה שלי? האם הטיפול יוכל להיעשות באופן חג פעמי בהרדמה כללית?

שלום רב, לא באמת יודע איזה טיפול את/ה צריכ/ה לעבור אבל כעקרון יש כמה מרפאות שמסוגלות לבצע טיפולים מרוכזים בהרדמה כללית. כמו כן יש מרפאות כאלו גם בחלק מבתי החולים. את/ה יכול/ה לפנות לאחד מהם שבטח יוכלו לעזור לך בהצלחה

17/01/2022 | 19:23 | מאת: מושי

שלום רב לצערי קצת ארוך אבל אני אובד עצות סבלתי מכאבי תופת משן 47 במשך חודש שהקרינה ללסת ולאוזן הייתי אצל מס מומחים עשיתי צילומים ורק לאחר צילום מיוחד גילו שיש לי סדק בשן ועקרו אותה והיא הייתה עם דלקת הכאבים לא פסקו ועברו כבר שבועיים מאז כל פעם הרופאים אומרים לי זה בגלל העקירה תהיה סבלני לאחר שלוש שבועות מהעקירה הכאבים החמירו לי עוד יותר והגיעו לי לשן טוחנת בלסת העליונה ומשהו מוזר עברו גם לאיזור הצד השני ולאוזן השנייה וכל הפה משני הצדדים כואב לי כאבי תופת בלתי נסבלים עשו לי צילומים ומסרו שהכל תקין ולא רואים שום דלקת או בעיה בשיניים האחרות האם אפשר לדעת מה הבעיה אצלי אני כבר מעל חודשיים כמו איזה זומבי מהלך הכדורים להרגעה כבר לא מועילים אפשר תשובה אף אחד לא עולה על הבעיה והכאבים פשןט לא מפסיקים

שלום רב, אם כבר נבדקת על ידי מספר מומחים קוטונטי מלהגיד לך מה המקור לכאב רק בפורום. בכל זאת נראה לי שהמקום הנכון להיבדק זה באחת המרפאות לרפואת הפה - או בבתי ספר לרפואת שיניים או באחד המחלקות בבתי החולים בהן יש שרות כזה. בהצלחה !

13/01/2022 | 07:42 | מאת: שרון

היי אמא עקרה שן ביום א המקום היה עם דלקת ובכל זאת עקר. ועד היום יש כאבים חזקים והיא לא יכולה לפתוח את הפה כמעט ובכלל שלשום התחילה אנטביוט׳ כמובן שהפנים נפוחות , מדאיג אותי שהיא לא יכולה לפתוח את הפה ולאכול! אפשר לפתוח כדי רבע אצבע בקושי האם זה נורמלי? תודה רבה

שלום רב קשה להגיד אם זה בסדר או לא בלי לבדוק אותה. אם משהו חריג כמו במקרה שלה צריך לפנות לבדיקת רופא. רופוי אתל הרופא שטיפול אך לא חובה בהתלחה

13/01/2022 | 04:09 | מאת: קרן

אני סובלת מכאבים במפרקי הלסת בעת פתיחה וסגירה של הלסת נשמעים קליקים ומרגיש שהמפרק זז ממקומו זה התחיל בצד אחד והמשיך גם לצד השני זה התחיל כשבוע לאחר שסיימתי שיקום פה עם כתרים חדשים בהתחלה חשבנו שמדובר בבעית סגר אך זו נשללה לאחר החלפת הכתרים שאלתי האם מדובר בפריקת לסת כתוצאה מפתיחה מרובה של הפה ? איך מאבחנים / שוללים פריקת לסת?

שלום רב התאור שלך לא מתאים לפריקת לסת אם הבעייה נמשכת ממחיץ לך לפנות לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה או כרורג פה ולסת בהצלחה

05/01/2022 | 20:14 | מאת: שי לוינסון

שלום ד״ר יקר מפנה אליך שאלה קשה מקווה שתוכל לעזור לי. לחי ימין קצת נפוחה,גם בזמן דיבור זה מפריע. אך לא רואים את הנפיחות בולט לעין. בצילום פנורמי לא רואים דבר, מספר רופאים ראו אותו וטענו שהכל תקין כולל פה ולסת. שתיתי אוגמנטין במשך 10 ימים והנפיחות קצת ירדה. ולאחר זמן מה חזרה. אין כאבים בשיניים, גם לא בנקישה עליהם, אין נסיגת חניכיים או דלקת. עשיתי אולטרסאונד באזור ולא מצאו דבר. לאיפה ממליץ לפנות? ממש הרמתי ידיים, כבר במשך שנה סובל מזה. המון המון תודה לך!

שלום רב, אם כבר נבדקת על ידי מספר רופאים ובוצע הדמייה לא ברור לי איך אני יכול לעזור בפורום. לא יודע למה יש לך תחושת נפיחות בלחי. מצטער ובהצלחה

05/01/2022 | 14:06 | מאת: אושרית

אני חודש וחצי לאחר ניתוח אורטוגנטי בלסת תחתונה,מאז הניתוח אני סובלת מחוסר תחושה בלשון והחניכיים החיצוני והפנימי ,גם האיזור מתחת ללשון רדום,זה מציק לי ומפריע לי מאוד,הלשון יבשה כל הזמן,טעם מר בפה,ובכלל תחושה מציקה ביותר האם זה יעבור? מה הטיפול לצורך החזרת התחושה? לפי דברי הד"ר הוא כלל לא נגע באיזור העצבי של הלשון תודה רבה מאוד

שלום רב, צריך לבדוק אותך ולראות אם את מתאימה לניתוח לתיקון עצב. זה לא לפורום. נשמח לעזור. בהצלחה

05/01/2022 | 11:54 | מאת: שרה

שלום וברכה, אני 7 חודשים לאחר עקירת שן בינה תחתונה. בהתחלה הרגשתי חוסר נוחות בלשון בלתי מוסברת ומעין מחנק כזה. כאילו משהו תופס לי את הלשון. הכירוגית שבדקה אותי 4 פעמים מאז שללה פגיעה עצבית מהסיבה שיש לי תחושה מלאה בלשון וגם לא מרגישה נימולים. יחד עם זאת, אני מרגישה בשליש האחורי של הלשון בצד של העקירה תחושה של מחנק, סוג של משהו רדום, תחושת יובש. וכשאני מדברת אז בכלל אני מרגישה דקירות תוך כדי דיבור. אציין שהייתי אצל רופא אף אוזן גרון אשר עשה לי בדיקה אנדוסקופית ושלל כל פגיעה באיזור מיתרי הקול ובכלל בגרון. אודה לעצה מה זה יכול להיות, כי מאז איכות החיים שלה ממש השתנתה. תודה מראש

שלום רב, לא יודע מה יכול להיות. כבר נבדקת אצל הרופאים הרלוונטיים. כהראה זה לא פגיעה עצבית. לא יוכל לעזור בלי לבדוק אותך. מצטער ובהצלחה

04/01/2022 | 07:30 | מאת: דנה

יש לי מעל שן מסויימת אדמומיות ונפיחות , כשאני קמה בבוקר אין אדום ואין נפיחות , אך איך שאני מצחצחת שיניים מעל השן הזו שוב נוצר אדום וקצת נפוח למשך כל היום ובבוקר זה נעלם וחוזר שוב האדום הזה איך שאני מצחצחת לאורך כל היום , השאלה מה זה יכול להיות

שלום רב לא יודע על מה מדובר זאת הזדמנות לבקר את רופא השיניים שלך בהצלחה

02/01/2022 | 10:12 | מאת: אורטל

שלום רב לפני שבועייים בערך התחלתי להרגיש תחושה של שריפה/ כוויה בכל חלקי הלשון..הרופאה חשבה שזו פטרייה ונתנה לי משחה שלא עזרה גם לאחר שימוש של שבוע..התחושה הזו לא עןזבת אותי ואני מרגישה שהיא התפשטה גם לשפה התחתונה בפגישה מחודשת עם הרופאה, אמרה לי..זה יעבור זה לא מספק אותי ובאמת מפריע לי מה זה עוד יכול להיות? תודה!

שלום רב, את צריכה בדיקה אצל מומחה לרפואת הפה. זאת ההתמחות הרלוונטית לבעיה שלך בהצלחה

01/01/2022 | 20:24 | מאת: אן

שלום הייתי אצל 2 רופאי אף אוזן גרון שללו כל בעיה באוזן.. אחד מהם אמר לי חד משמעי שיש לי בעיה בלסת למרות שאין לי קליקים ולא כואב לי הלסת דווקא שאני לועסת זה מקל לי על הכאב האם זה יכול להיות דבר כזה ? .. הרופא השני לא הגיע לשום הבחנה פשוט שלח אותי לסיטי מערות הפנים .. האם בסיטי כזה אפשר לראות האם יש לי בעיה בלסת ??

שלום רב, ה CT של מערות הפנים מיועד לשלול בעייה בסינוסים. אם הבעייה אכן בלסת עצמה (הכי סביר לפי הסיפור) אז כדאי לך לפנות לבדיקת רופא מומחה לרפואת הפה. בהצלחה

01/01/2022 | 03:54 | מאת: שי לוינסון

שלום ד״ר יקר. אני שנה אחרי עקירת שן בינה וציסטה. חצי שנה אחרי התחילו עיקצוצים באיזור v3. לזה התרגלתי. מה שלא התרגלתי אליו זה לרגישות בשיניים קור חום. האם זה מהפגיעה בעצב? האם שנה אחרי כדאי לנתח המקום שוב על מנת לסדר העצב? תודה

שלום רב, הסיפור לא נשמע כמו פגיעה בעצב. התסמינים של פגיעה בעצב מופיעים מיידית ולא לאחר חצי שנה. כמו כן רגישות לחום וקור לא קשור לפגיע בעצב. ממליץ לך להיבדק על ידי רופא השיניים על מנת לאתר את המקור לרגישות ולטפל בא. לפי הסיפור אין צורך בניתוח אבל צריך בדיקה מסודרת בהצלחה

31/12/2021 | 15:34 | מאת: ש

שלום רב, לאחי בן 36 (בריא, לא מעשן) הופיעו לאחרונה מעין כתמים מעט כהים (נראים כמו פיגמנטציה) על הלשון. לא מורמים, לא מורגשים. ישנם שניים, אחד קרוב לבסיס הלשון, והשני בצידה השני של הלשון. פרט לזה ללא תלונות נוספות. האם נשמע מדאיג? האם מצריך בדיקה. תודה מראש וכל טוב

אם זה מספיק מדאיג כדי לשאול בפורום אז צריך להיבדק אצל רופא. אין לי איך לדעת על מה מדובר בהצלחה

27/12/2021 | 12:41 | מאת: ליהי

שלום, לאחר עקירת שן בינה תחתונה שמאלית 38 נותרתי ללא תחושה בשפה תחתונה בחלק השמאלי וסנטר מצד שמאל. לאחר התייעצות נאמר לי שהעצב כנראה לא נקרע ויקח זמן עד שישתקם.. יש דרך לדעת בוודאות? צילום כלשהו שניתן לעשות? ( כבר עבר חודש מהעקירה) תודה.

שלום רב, צריך בדיקה מסודרת כדי לודא האם יש תקווה להתאוששות. אחרת כדאי להיכנס כרורגית ולתקן את העצב. מקווה שלא עבר הרבה זמן מאז העקירה. נשמח לעזור

26/12/2021 | 23:39 | מאת: הדס

שלום, עברתי לפני 4 ימים שטיפת מפרק הלסת תחת סדציה, מתי יכולה לחזור לפעילות ספורטיבית? כאבים פחתו ועדיין יש נפיחות קלה באזור. עדיין נוטלת אתופן, ואליום ואופטלגין תודה!

אין בעייה לחזור לספורט

22/12/2021 | 16:10 | מאת: אלון

ד״ר קריינר ברונו, מה שלומך? עמדה תקינה של קונדיל הלסת עם מרווח תוך פרקי תקין. ציסטה תת קונדילרית קטנה בקונדיל של לסת תחתונה מצד שמאל. אין להבחין בארוזיה קורוטילית או אוסטאופיטים. ללא נוזל מוגבר בפרק. הדיסק הבין מפרקי נראה במיקום אנטומי תקין בין הקונדיל של המנדיבולה והאמינסס ארטיקולרי. הדיסק תקין בגודלו ובסיגנל. מעט שטוח בחלקו האמצעי דו צידי ללא שינויים ניוונים או קרע. הודגמה תזוזה תקינה של הקומדול המנדיבולרי ןהדחסק התוך מפרקי ברצפים עם הפה פתוח והדגמה ומיקום תקינים ברצפים עם הפה הסגור. שרירים מסטיקטורים תקינים הדגמה תקינה של תאי המסטואיד. אין לראות פתולוגיה בדיסק תוך פרקי. אשמח לדעת האפ יש קשר לכאבי תופת שיש לאבא שלי בן 76 בלסת שמאל ובחינכיים בעיקר בלילה זה תוקף וכאשר אוכל ופותח את הפה . כאבים ברמה של משכחי כאבים פעמיים שלוש ביום כבר למעלה מחודש.יש לציין שעבר שתל בשן בלסת תחתונה משמאל לפני 9 חודשים. תודה רבה.

שלום רב, אין לי איך לדעת מה כואב לו בלי לבדוק אותו. ממליץ לקחת אותו לבדיקה אצל מומחה לרפאות הפה במידה והרופא ששלח אותו לעשות את ה MRI לא מוצא סיבה לכאב. בהצלחה

14/12/2021 | 11:22 | מאת: מ

שלום , לביתי בת ה10 חודשים הופיע גוש תפוח מעט על הלשון בצבע כחול /שחור יש לציין כי הוא גדל מעט והיא נוטה להסתובב המון עם הלשון בחוץ, וכן הלשון עמה מעט מוגדלת בצד של הגוש, מה זה יכול להיות ומה ניתן לעשות, תודה רבה

שלום רב, את צריכה לקחת את הילדה לבדיקה אצל כרורג פה ולסת. לא יכול לדעת מה זה בפורום בהצלחה

11/12/2021 | 11:25 | מאת: ליאל

כאשר הרופאה רושמת יציבות השתלים ++ לאחר התקנתם, למה הכוונה? איך מערכים יציבות ? האם זה הכי טוב שאפשר? (כלומר כמה + אפשר שיהיו ?) והאם בכלל ניתן לדעת את יציבות השתלים בו ביום שהותקנו ? האם לא צריך לחכות קצת שיתאחו עם העצם ?

שלום רב, כל אחד בודק ורושם איך שהוא רוצה אבל יש שיטות אובייקטיביות למדוד יציבות עם מכשירים שמודדים התנגדות לסיבוב לדוגמה. יש לזה חשיבות אם רוצים להעמיס שתל בזמן החדרתו אבל אחרת ממתינים כמה חודשים לאיחוי בהצלחה

10/12/2021 | 19:20 | מאת: סרור אורלי

שלום אני בת 60 לאחר עקירת כל השיניים מנועה מלבצע השתלה רגילה עקב עישון וסוכרת שמעתי על שיטת השתלה בזאלית לחסרי שיניים האם תוכל להאיר את עיני לגבי סיכויי ההצלחה והסיכונים והאם יש מספיק ניסיון עם השיטה הזו נחשפתי לשיטה בתוכנית הטלויזיה סטטוסקופ שם הציג ד״ר סמארה פאלח את השיטה בתודה מראש

שלום רב, הבעיות הבריאותיות שמורידות את אחוזה ההצלחה של שתלים תקפים לכל השתלים . הנושא של "שתלים בזאלים" מיועד למקרים בהן אין נפח מספק של עצם להשתלה. אין לזה קשר למצב בריאותי, זה יותר קשור לכמות העצם בה ניתן לבצע שתל בהצלחה

07/12/2021 | 21:43 | מאת: Ira

שלום, בוצע ביופסיה בנגע בלחי, התקבלה תשובה hyperkeratosis and acanthosis. אשמח לדעת מה זה אומר? האם זה מסוכן? תודה

על פניו לא מסוכן אבל יתכן וזו תשובה חלקית. את חייבת לפנות לרופא שביצע את הביופסיה ולקבל תשובה מסודרת בהצלחה

07/12/2021 | 01:18 | מאת: מאיר

שלום מזה זמן אני סובל ממשהו מציק בצד שמאל של הלשון בחלק האחורי. זה מרגיש כמו כאב, תחושת צריבה וכדו'. לפעמים יותר חזק ולפעמים רק חוסר נוחות. זה מציק גם במהלך היום, אבל בזמן שאני מנסה לישון זה מפריע עוד יותר. רופא שיניים לא ראה משהו מיוחד, והפנה למומחה לרפואת הפה. האם יש משהו שיכול לגרום לזה אף שוויזואלית לא רושם משהו חריג (לפחות לפי מה שהצליח לראות רופא השיניים)? כיווץ לא רצוני של שריר הלשון? משהו בעצבים שם שגורם לתחושת כאב או צריבה? במידה וכן, איך אפשר בכלל לאבחן דבר כזה, והאם ניתן לטפל בזה? תודה

שלום רב, אתה אכן צריך לפנות למומחה לפרואת הפה. זה הכתובת, לא הפורום. אי אפשר לאבחן לפי סיפור בהצלחה

04/12/2021 | 03:02 | מאת: שי לוינסון

היי אשמח לעזרתך העלתי תמונה של משהו שצץ לי מתחת ללשון המון תודה דר http://www.up2me.co.il/imgs/2574866.png

שלם רב, קשה להגיד על מה מדובר רק מתמונה. יתכן אבן בקצה של צינור בבלוטת רוק אבל צריך בדיקה מסודרת אצל כרורג פה ולסת. בהצלחה

29/11/2021 | 00:55 | מאת: ישי

שלום רב כאבי השן בינה כלואה שאובחנה נעלמו לפני כחודש, לאחרשבועיים שהציקו. האם אפשר לחיות בשלום איתה כל עוד היא לא מציקה?

מה שהיציק פעם אחת סביר שיעשה זאת שוב. עדיף תמיד לעקור בצורה מבוקרת מתי שנוח ולא בחרום. אם רופא השיניים אמר שהשן לעקירה אז צריך רק לבחור מועד. אפשר לחיות איתה בשלום עד ההתקף הבא בהצלחה

26/11/2021 | 00:27 | מאת: הדר

דר שלום, לאחר שלילת הליקובקטור, חלל הפה נקי וצרבות אין בכלל הבנתי כי ההליטוזיס שלי נגרם לאחר נטילת כדורי משככי כאבים (אופטלגין וכו) הריח מפסיק רק לאחר טיפול בפלג'יל. מה גורם לריח לאחר נטילת הכדורים ואיך אני מפסיקה את זה ? תודה

זאת שאלה לפורום של רפואת הפה, או לביקור אצל מומחה כזה לא מתאים לפורום שלנו בהצלחה

22/11/2021 | 15:16 | מאת: אייל

איזה סוג רופא במכבי עושה בדיקתhpv pcr לבדיקת המצאות פפילומה בחלל הפה לגברים? האם זה רופא שיניים ואם לא אז מי?

שלום רב, אם יש נגע חשוד אז ביופסיה אצל כרורג אם אין נגע אז אין בדיקה בהצלחה

21/11/2021 | 00:29 | מאת: רז

מהו הכתר הטוב לשיניים קדמיות ? האם כתר חרסינה מאוחה לזרקוניה שונה באופן מהותי מכתר זרקוניה בלבד. בשניהם אין מתכת. האם בכתר כזה אין צורך במבנה יצוק ?

מצטער אבל זה לא שאלה לפורום של כרורגיה אלה של שיקום הפה בהצלחה!

20/11/2021 | 20:30 | מאת: דורון

שלום, בביקור האחרון אצל השיננית, היא אמרה שהיא רואה מעט דלקת מתחת לשן במקום שכנראה לא הגעתי עם המבשרת, ניקתה שם, רשמה למעקב והנחתה אותי לעשות שטיפות עם מי מלח פעמיים ביום, השאלה שלי היא כמה ימים עליי להמשיך בשטיפות האלה? (הבנתי שאם מגזימים זה יכול לפגוע באמייל של השיניים) תודה רבה

שלום רב, לא יודע לענות. לא יודע מה היא ראתה. כדאי להיתיעץ עם רופא השיניים בהצלחה

20/11/2021 | 09:13 | מאת: לילך

יש לי בפה שתל ישן שאינני יודעת לאיזה חברה שייך והרופא שאצלו עשיתי את השתל סגר את המרפאה בזמן הארון האזור מציק לי וגם הכתר שעליו שבור. איך אפשר לדעת מה השתל שבפי, עלמנת לטפל בו עם חלקים הקשורים אליו ?

שלום רב, את צריכה לפנות לרופא שיניים משקם. רוב הסיכויים שיוכל לזהות את השתל או לפחות את סוג החיבור ואז יוכל להשתמש בחלק מתאים בהצלחה

18/11/2021 | 12:25 | מאת: נעמה

שלום, עברתי עקירה כירורגית של שן בינה תחתונה- ויש לי טיסה שבועיים לאחר העקירה. האם זה בסדר לטוס שבועיים אחרי עקירה כירורגית?

כן תהני

17/11/2021 | 22:59 | מאת: דנית

האם תמיד עדיף כתר מוברג על כתר מודבק ? האם כתר מוברג אפשר לעשות על שן טבעית או רק על שתל ? האם כשעושים כתר מוברג אין צורך במבנה ?

שלום רב, כתר מוברג אפשר בשלב זה לעשות רק על שתל. יתר השאלות תצטרכי לשאול בפורום של שיקום ולא של כרורגיה בהצלחה

13/11/2021 | 00:38 | מאת: ניר

אני מניח שבראש וראשונה חשוב לבחור ברופא מיומן שאני סומך עליו. אך, האם תוכל לתת לי מספר טיפים, על מה עליי כלקוח לשים לב ? האם ומה חשוב לשאול ולבדוק לפני התקנת השתלים ? תודה!

שלום רב, אין לי המלצות מעבר ללכת לרופא עם ההכשרה הנכונה ומיומנות גבוה. כ"לקוח" לא אמור להיות לך אמצעים לדעת אם הבחירה נכונה או לא עד שזה מאוחר מידי. בו נחשוב שלרוב, רופא שמציע טיפול מסויים, הינו בעל המיומנות הנדרשת. ככה זה ברוב המקרים. בסוף מה שחשוב זה כימיה טובה עם הרופא ולהרגיש בנוח. בהצלחה

08/11/2021 | 23:50 | מאת: שירה

שמו לי שתל בלסת עליונה לפני שבועיים. אתמול הסירו לי תפרים. היום הרגיש לי משהו בלשון ומסתבר שלא כל התפרים הוסרו. רופאת השיניים שלי בחו"ל ותהייה רק ביום ראשון חזרה האם יש איזשהו סיכון לחכות עד אז ? מה מומלץ לעשות ?

זה בסדר אם התפר לא נופל לבד הוא יכול להוציא אותו ואין בזה בעייה בהצלחה

07/11/2021 | 20:40 | מאת: דן

כבר כחצי שנה קצת נפוח לי השקד הימני ואני מרגיש כאילו תקוע לי משהו בגרון בצד ימין. בנוסף כשאני ממשש את החלק התחתון של הלסת לכיוון השקדים אני מרגיש קצת נפיחות קלה. זה כמעט לא כואב אך פשוט מציק. בדקו אותי מספר רופאי אף אוזן וגרון. בדקו את הבלוטות בלסת ובצוואר ולא מצאו כלום. בדקו שאין חיידק במשטח גרון. הסתכלו בגרון עם סיב אופטי עם מצלמה בקצה דרך האף ולא ראו כלום. עשו אולטרסאונד ושם האבחנה היא לימפדנופתיה קלה. ביצעתי גם MRI של האזור – הכל תקין לא מצאו כלום. עשו בדיקות דם למחלות אוטו אימוניות – הכל תקין. אמרו שזה יעבור לבד אך זה לא עובר... מה אני עוד יכול לעשות? למי לפנות? אילו בדיקות עוד לעשות? תודה

07/11/2021 | 21:21 | מאת: דן

שכחתי לציין אני בן 49

שלום רב, זאת בעייה בתחום של א.א.ג. אם הם לא מוצאים כלום לי אין מה להוסיף לדיון מצטער ובהצלחה

05/11/2021 | 20:29 | מאת: מיכל

אחרי כמה זמן ניתן לאמר שהשתל נקלט כראוי ואין סיכוי לכשלון ? מרגע ההשתלה, החשיפה והשיקום ?

שלום רב, לרוב השתל במצב טוב או לא טוב לאחר מספר שבועות. הנטייה הינה המתנה של מספר חודשים עד לשיקום ובשלב זה השתל "הצליח". לא משקמים שתל כושל. שתל ששוקם "הצליח" בשלב המיידי. למרות זאת יכולים להיות כשלונות מאוחרים לשתל, גם לאחר שנים, מכל מיני סיבות. בהצלחה

שלום לפני כ-3 חודשים עברתי עקירה כירורגית של שן בינה חצי כלואה ימנית תחתונה. לפני כשבועיים הגעתי לרופא שעקר לי אותה כדי להסיר זיז עצם באזור העקירה. באותו ביקור הוא גם ביצע לי איטום חריצים בשן אחרת בצד שמאל. מאותו יום של הסרת הזיז יש לי כאבים די חזקים שאפילו מקרינים לאוזן בשן טוחנת ימנית, השן נמצאת לפני מקום העקירה. הכאבים מופיעים בלעיסה, בנקישה על השן, באכילת מתוק, לפעמים בשתיה, ולפעמים מופיעים בלי שאני אוכל שותה או נוגע- פשוט כואבים בלי התעסקות בשן. כמו כן כשאני הולך ומתאמץ הכאב מתגבר ואני מרגיש שם דופק. מעולם לא כאב לי בשן הזאת, והכל התחיל מאותו יום של הסרת הזיז שכאמור היה לפני שבועיים. אני אמור להגיע לרופא שוב, אבל עד כמה שידוע לי אין לי שם חור או סדק, והבנתי ששני המצבים היחידים שיכולים לגרום לתלונות שלי זה חור או סדק. מה לדעתך זה יכול להיות? אני כבר סובל מזה שבועיים ואין שום שיפור והכאב משמעותי. תודה.

מצטער אבל לא ניתן יהיה לענות לך בלי לבדוק אותך. יכולים להיות הרבה סיבות לתופעה. תצטרך להמתין לבדיקה של הרופא בהצלחה

01/11/2021 | 08:41 | מאת: מתן

היי אני בן 21, תמיד היו לי שיניים עקומות ורציתי לתקן את זה,הלכנו לכמה רופאי שיניים וכולם אמרו שאני חייב ניתוח כדי להגיע לתוצאה הכי טובה כי יש לי גם לסת עליונה קדימה וגם תחתונה אחורה,האם יכול להיות שאהיה זכאי לקבל את הטיפול מהביטוח אם אין לי בעיות נשימה/אכילה/דיבור?

שלום רב, טיפול כרורגי כפי שאתה מתאר מכוסה על ידי קופת חולים במידה ואתה ממלא קריטריונים מסויימים. יש אבל מקבלת גיל שאני לא יודע מה היא. צריך לפנות לרופא מחוזי של הקופה עם הפנייה של הכרורג או אורטודנט שבודק אותך בבי"ח והצילומים ותמונות פנים שלך. אם זה, במידה ואתה בתוך ההגדרות, תוכל לקבל את כל הטפסים המתאימים על מנת לקבל טיפול במערכת הציבורית בהצלחה

30/10/2021 | 18:12 | מאת: נופית

עברתי טיפול כרורגי- שתלים ל 3 שינים עם הוספת עצם ומאז אני עם סחרחורות מאוד חזקות. האם יש קשר ומה נכון לעשות? אודה לתשובתך

לא נראה לי קשור תצטרכי לפנות לבדיקת רופא במידה וזה נמשך

29/10/2021 | 09:01 | מאת: שירן

האם זה בסדר לשים בפה שתלים שונים מחברות שונות ?

כן אין בזה שום בעייה

בר כמה שבועות שעל נקודה מסוימת בפה מתחת ללשון אבל לא בלשון נוצרת שלפוחות קטנה שקופה בדיוק באותו מקום כל פעם בדכ לאחר אכילה. השלפוחית מתפוצצת מהר ונותר סימן שעובר ואחרי כמה ימים שוב לאחר אוכל זה קורה ומופיעה שלפוחית באותו מקום ואז מתפוצצת וחוזר חלילה. האם זה נשמע משהו מסוכן? אני בת 37

שלום רב, אם זה משהו שחולף מהר כדאי לנסות לצלם את זה עם הטלפון ולגשת לבדיקה אצל כרורג פה ולסת או עם השלפוחית ובמידה ואין באותו יום אז עם התמונה. בהצלחה

תודה רבה על תשובתך.התייעצתי עם רופא השיניים שלי טלפונית ושלחתי תמונה והוא סובר שמדובר בבלוטת רוק שצינור ההפרשה של נפגם .שאלתי היא האם יש משהו לעשות בעניין או שזה דבר שחולף לבד?

כדאי לפנות לבדיקת כרורג פה ולסת אם התמונות ובמידה וניתן בזמן נפיחות בהצלחה

27/10/2021 | 08:46 | מאת: דניאל

האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג של שתל יותקן בפיו? האם זה נכון שחשוב יותר הידיים של הרופא המשתיל, מאשר סוג השתל ? היכן ניתן למצוא מידע אמין אודות סוגי השתלים הקיימים היום ובהם מרבית רופאי השיניים משתמשים ?

שלום רב, עד כמה שידוע לי הרופא לא מחויב להגיד איזה סוג שתלים הוא מתקין. לרוב המטופלים זה מידה מבלבל ולא תורם. מה שכן, רופא מחוייב להתקין שתלים שיש להם אישור ממשרד הבריאות, שזה אומר שעומדים בתקן מסויים. אכן יש חשיבות רבה בניסיון ומיומנות של הרופא בהצלחה

29/10/2021 | 09:15 | מאת: דניאל

למה זה מידע מבלבל? אם בעתיד יהיה צורך בתחזוקה של השתל, אתה צריך שיהיה לך מידע על פרטי השתל.

שלום שוב, לגבי מבלבל התכוונתי שמטופל בד"כ אין את הכלים להחליט איזה שתל מתאים לו יותר. לגבי פרטי השתל, כל רופא מחוייב ברשום ושמירה על הפרטים האלו בצורה כזאת שבכל רגע נתון, גם אם החלפת רופא שיניים, ניתן יהיה לקבל את "תעודת הזהות" של השתל לצורך טיפול עתידי. כל שתל מגיע עם מדבקת זיהוי. אז אין בזה בעייה. בהצלחה

30/10/2021 | 06:58 | מאת: דניאל

יכול להיות שיש חברות שלא שמות מדבקה על השתל ? או שאם רופא קונה סטוק גדול של שתלים, הם באים בלי מדבקה ? מה קורה אם הרופא מפסיק לעבוד ולא יודעים איזה שתל יש בפה ?

לכולם יש מדבקה. זה חובה לפי משרד הבריאות אם הרופא מפסיק לעבוד יכול להיות בעייה אבל לרוב רופא מנוסה יכול לזהות את השתל ולהגיע לפתרון

05/11/2021 | 12:55 | מאת: דניאל

ואם הרופאה אמרה לי שאין לשתל מדבקה, מה זה אמור להגיד ?

לא מכיר שתל בשוק הישראלי שאין לו מדבקה

25/10/2021 | 23:31 | מאת: גלית

מה טווח הזמן אחרי התקנת השתל בו יש להוציא את התפרים ? ומה טווח הזמן לחשיפת השתל, לסת עליונה ?

שלום רב, זה נושא להחלטה של הרופא המטפל. היום רוב הרופאים משתמשים בתפרים נמסים, ולכן אין צורך בהסרתן. במקרים בהם זה לא כך, ההוצאה היא בערך לאחר שבוע עד 10 ימים אבל זה יכול להשתנות גם בהצלחה

22/10/2021 | 11:40 | מאת: אודליה

מה ההכנה הנדרשת לפני שתלים ? האם ביצוע שיננית הוא הכרחי ? ומה יקרה אם לא בוצעה שיננית טרם החדרת השתלים ?

שלום רב, אכן יותר טוב לנתח (מבחינת הצלחת הניתוח) באיזור נקי. הפה אינה איזור סטרילי. יש לשפר את ההיגיינה כמה שניתן וללא ספק לבצע ניקוי אבנית לכמה ימים לפני ההשתלה - בהתאם להמלצת הכרורג המטפל. בהצלחה

22/10/2021 | 23:14 | מאת: אודליה

ואם לא ביצעתי שיננית לפני, מה זה אומר ?

לא יודע מה מצד הפה שלך תצטרכי להתייעץ עם הכירורג שלך בהצלחה

21/10/2021 | 02:51 | מאת: אלעד

שלום, אני בן 27. הגעתי לרופא השיניים כי היה לי כתם כהה בצבע שחור/כחול כהה בשן טוחנת שמאלית תחתונה אחרונה. הרופא הציע לבצע איטום חריצים על אותה השן, והסכמתי. אחר כך בדיעבד התחרטתי על הפעולה, כי אני בחרדה מזה. קראתי בעלון של החומר בקטגוריה של carcinogenicity וכך כתוב: Carcinogenicity: Exposures needed to cause the following health effect(s) are not expected during normal, intended use: Contains a chemical or chemicals which can cause cancer. הבנתי שזה מכיל בין היתר הקסאן, אתנול, ועוד כמה דברים. כשהייתי ילד עשו לי את זה ב- 2-3 שיניים, זה עדיין קיים ולא נפל, אבל כשהייתי קטן לא חששתי כמו היום מחומרים כימיים. א. האם יש סיבה לדאגה? ב. אם אני מעוניין להסיר את זה- זה אפשרי אם בוצע היום? תהליך ההסרה קשה? תודה.

מצטער אבל זה פורום כרורגי והנושא לא רלוונטי. תצטרך להפנות את השאלה לפורום אחד בהצלחה

15/10/2021 | 08:24 | מאת: אורן

קיבלתי הצעת מחיר להרמת סינוס, שתלים, כתרים ומבנים. ההצעה לא כללה מחיר עבור CT לאבחון קליטת העצם לאחר הרמת הסינוס. האם זה הגיוני לחייב אקסטרה עבור צילום כזה ???? האם זה לא אמור להיות חלק מהטיפול הכולל ? האם הגיוני שרופא יבצע טיפול וכדי לבדוק את הצלחתו יחייב אותי בעלות הצילום ? במיוחד כאשר זה לא היה חלק מהתוכנית המקורית והוסיף את זה אחר כך ??

מצטער אבל זאת שאלה אדמיניסטראטיבית לא קשורה לפורום. בהצלחה בטיפול, זה העיקר!

שלום, אני בן 27. אני חודשיים אחרי עקירה כירורגית של שן בינה ימנית תחתונה, שהייתה חצי כלואה. האזור החלים בסדר, על אף שהיו לי שני זיזי עצם (אחד שעבר ואז הופיע השני) שהיו חדים ופצעו את הלשון, אך הם נעלמו לבד. העניין הראשון הוא: עדיין באזור העקירה יש בור/חור. הוא הצטמצם בהשוואה לחודש שעבר למשל, אך עדיין הוא חור לא קטן. תוך כמה זמן הוא ייסגר לחלוטין? העניין השני: האזור שמתחת לאיפה שהייתה השן, (איפה שהיו הזיזים)- אני מרגיש שם לעיתים תחושת יובש מקומית, רק באזור הזה. חוץ מהיובש, באזור הזה יש מעין בליטות לבנות שרואים שהן מתחת לחניכיים, והן גם מציקות בתחושה, כלומר המישור שם לא חלק, אלא קיימות בליטות. מה זה יכול להיות? העניין השלישי: מתוך הבור/חור אני מרגיש לעיתים עם הלשון ועם הלחי, מעין תחושה של חתיכה כלשהי, דומה לתחושה שפעם הרגשתי כשהייתה לי שן בינה תחתונה שמאלית שפצעה את החניכיים והשאירה מין חתיכת חניכיים כזאת שאפשר היה לשחק איתה. לא מדובר בלכלוך, כי אני מקפיד אחרי כל ארוחה לשטוף עם מים כל עוד החור קיים. מה זה יכול להיות? תודה רבה.

שלום רב, זיזי עצם זה לא נדיר ולאחר הוצאתן יתכן שהלסת לא חלקה או שיש צלקת באיזור שניתן את התחושה שאתה מתאר. לגבי החור בלסת, לאחר העקירה, זה יכול לקחת כמה חודשים טובים עד שזה נסגר. לא יכול להגיד כמה מיכוון שזה משתנה. בכל זאת אם משהו נראה לך לא תקים כדאי להתיעץ עם הכרורג שביצע את העקירה רק לודא שהכל מתרפא כשורה. בהצלחה

04/10/2021 | 10:47 | מאת: חן

האם יש קשר בין קליקים בלסת בזמן לעיסה או דיבור .. לבין סחרחורות)שיוט( והרגשה של אוזניים אטומות? ☆ מציינת- הייתי אצל מומחים לסחרחורות.. עברתי המון בדיקות לא מצאו בעיה נוירולוגית או בעיה אף אוזן גרון.

לא ידוע לי על קשר

יש לי שתלים בכל הפה למעלה ולמטה כבר עשר שנים, היתה לי בעיה למעלה עם שתל שהוציאו לי, הוציאו לי את הגשר (זה לא הברגה אלא עם דבק) ועכשיו אני עם הגשר חרסינה שיש בו מתכת רגילה לא אצילה שאני מדביקה עם קוקידנט עד שהגשר החדש יהיה מוכן. עשיתי אתמול emri ציינתי בפניהם הכל מה שיש לי והטכנאי אמר שזה בסדר וקראתי עכשיו באינטרנט שזה מסוכן. שאלתי בבקשה, האם יכול להיגרם לי נזק לשתלים כתוצאה מכך ושאני עם כתר חרסינה שבפנים יש מתכת רגילה שמודבק עם קוקידנט? קראתי מקרה שסיכה בראש חדרה למח אז חלילה שהשתל לא יחדור לראש חלילה , התעוררתי הבוקר עם לחץ נוראי במפרקים ובכל הפה יש קשר לבדיקה? בבקשה מחכה לתשובה אני די לחוצה אולי הבדיקה לא היתה צריכה להיעשות. תודה רבה רבה מראש

לא חושב שיש קשר בין הדברים כל מה שקשור למתכות ו MRI את צריכה לשאול רנטגנולוג שעוסק ב MRI

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 28