ממצא לאמ אר איי פענוח

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

22/12/2021 | 16:10 | מאת: אלון

ד״ר קריינר ברונו, מה שלומך? עמדה תקינה של קונדיל הלסת עם מרווח תוך פרקי תקין. ציסטה תת קונדילרית קטנה בקונדיל של לסת תחתונה מצד שמאל. אין להבחין בארוזיה קורוטילית או אוסטאופיטים. ללא נוזל מוגבר בפרק. הדיסק הבין מפרקי נראה במיקום אנטומי תקין בין הקונדיל של המנדיבולה והאמינסס ארטיקולרי. הדיסק תקין בגודלו ובסיגנל. מעט שטוח בחלקו האמצעי דו צידי ללא שינויים ניוונים או קרע. הודגמה תזוזה תקינה של הקומדול המנדיבולרי ןהדחסק התוך מפרקי ברצפים עם הפה פתוח והדגמה ומיקום תקינים ברצפים עם הפה הסגור. שרירים מסטיקטורים תקינים הדגמה תקינה של תאי המסטואיד. אין לראות פתולוגיה בדיסק תוך פרקי. אשמח לדעת האפ יש קשר לכאבי תופת שיש לאבא שלי בן 76 בלסת שמאל ובחינכיים בעיקר בלילה זה תוקף וכאשר אוכל ופותח את הפה . כאבים ברמה של משכחי כאבים פעמיים שלוש ביום כבר למעלה מחודש.יש לציין שעבר שתל בשן בלסת תחתונה משמאל לפני 9 חודשים. תודה רבה.

שלום רב, אין לי איך לדעת מה כואב לו בלי לבדוק אותו. ממליץ לקחת אותו לבדיקה אצל מומחה לרפאות הפה במידה והרופא ששלח אותו לעשות את ה MRI לא מוצא סיבה לכאב. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים