איטום חריצים.

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

21/10/2021 | 02:51 | מאת: אלעד

שלום, אני בן 27. הגעתי לרופא השיניים כי היה לי כתם כהה בצבע שחור/כחול כהה בשן טוחנת שמאלית תחתונה אחרונה. הרופא הציע לבצע איטום חריצים על אותה השן, והסכמתי. אחר כך בדיעבד התחרטתי על הפעולה, כי אני בחרדה מזה. קראתי בעלון של החומר בקטגוריה של carcinogenicity וכך כתוב: Carcinogenicity: Exposures needed to cause the following health effect(s) are not expected during normal, intended use: Contains a chemical or chemicals which can cause cancer. הבנתי שזה מכיל בין היתר הקסאן, אתנול, ועוד כמה דברים. כשהייתי ילד עשו לי את זה ב- 2-3 שיניים, זה עדיין קיים ולא נפל, אבל כשהייתי קטן לא חששתי כמו היום מחומרים כימיים. א. האם יש סיבה לדאגה? ב. אם אני מעוניין להסיר את זה- זה אפשרי אם בוצע היום? תהליך ההסרה קשה? תודה.

מצטער אבל זה פורום כרורגי והנושא לא רלוונטי. תצטרך להפנות את השאלה לפורום אחד בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים