שתלים דנטליים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

27/10/2021 | 08:46 | מאת: דניאל

האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה סוג של שתל יותקן בפיו? האם זה נכון שחשוב יותר הידיים של הרופא המשתיל, מאשר סוג השתל ? היכן ניתן למצוא מידע אמין אודות סוגי השתלים הקיימים היום ובהם מרבית רופאי השיניים משתמשים ?

שלום רב, עד כמה שידוע לי הרופא לא מחויב להגיד איזה סוג שתלים הוא מתקין. לרוב המטופלים זה מידה מבלבל ולא תורם. מה שכן, רופא מחוייב להתקין שתלים שיש להם אישור ממשרד הבריאות, שזה אומר שעומדים בתקן מסויים. אכן יש חשיבות רבה בניסיון ומיומנות של הרופא בהצלחה

29/10/2021 | 09:15 | מאת: דניאל

למה זה מידע מבלבל? אם בעתיד יהיה צורך בתחזוקה של השתל, אתה צריך שיהיה לך מידע על פרטי השתל.

שלום שוב, לגבי מבלבל התכוונתי שמטופל בד"כ אין את הכלים להחליט איזה שתל מתאים לו יותר. לגבי פרטי השתל, כל רופא מחוייב ברשום ושמירה על הפרטים האלו בצורה כזאת שבכל רגע נתון, גם אם החלפת רופא שיניים, ניתן יהיה לקבל את "תעודת הזהות" של השתל לצורך טיפול עתידי. כל שתל מגיע עם מדבקת זיהוי. אז אין בזה בעייה. בהצלחה

30/10/2021 | 06:58 | מאת: דניאל

יכול להיות שיש חברות שלא שמות מדבקה על השתל ? או שאם רופא קונה סטוק גדול של שתלים, הם באים בלי מדבקה ? מה קורה אם הרופא מפסיק לעבוד ולא יודעים איזה שתל יש בפה ?

לכולם יש מדבקה. זה חובה לפי משרד הבריאות אם הרופא מפסיק לעבוד יכול להיות בעייה אבל לרוב רופא מנוסה יכול לזהות את השתל ולהגיע לפתרון

05/11/2021 | 12:55 | מאת: דניאל

ואם הרופאה אמרה לי שאין לשתל מדבקה, מה זה אמור להגיד ?

לא מכיר שתל בשוק הישראלי שאין לו מדבקה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים