חודשיים לאחר עקירת שן בינה ימנית תחתונה

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

08/10/2021 | 21:36 | מאת: אורן

שלום, אני בן 27. אני חודשיים אחרי עקירה כירורגית של שן בינה ימנית תחתונה, שהייתה חצי כלואה. האזור החלים בסדר, על אף שהיו לי שני זיזי עצם (אחד שעבר ואז הופיע השני) שהיו חדים ופצעו את הלשון, אך הם נעלמו לבד. העניין הראשון הוא: עדיין באזור העקירה יש בור/חור. הוא הצטמצם בהשוואה לחודש שעבר למשל, אך עדיין הוא חור לא קטן. תוך כמה זמן הוא ייסגר לחלוטין? העניין השני: האזור שמתחת לאיפה שהייתה השן, (איפה שהיו הזיזים)- אני מרגיש שם לעיתים תחושת יובש מקומית, רק באזור הזה. חוץ מהיובש, באזור הזה יש מעין בליטות לבנות שרואים שהן מתחת לחניכיים, והן גם מציקות בתחושה, כלומר המישור שם לא חלק, אלא קיימות בליטות. מה זה יכול להיות? העניין השלישי: מתוך הבור/חור אני מרגיש לעיתים עם הלשון ועם הלחי, מעין תחושה של חתיכה כלשהי, דומה לתחושה שפעם הרגשתי כשהייתה לי שן בינה תחתונה שמאלית שפצעה את החניכיים והשאירה מין חתיכת חניכיים כזאת שאפשר היה לשחק איתה. לא מדובר בלכלוך, כי אני מקפיד אחרי כל ארוחה לשטוף עם מים כל עוד החור קיים. מה זה יכול להיות? תודה רבה.

שלום רב, זיזי עצם זה לא נדיר ולאחר הוצאתן יתכן שהלסת לא חלקה או שיש צלקת באיזור שניתן את התחושה שאתה מתאר. לגבי החור בלסת, לאחר העקירה, זה יכול לקחת כמה חודשים טובים עד שזה נסגר. לא יכול להגיד כמה מיכוון שזה משתנה. בכל זאת אם משהו נראה לך לא תקים כדאי להתיעץ עם הכרורג שביצע את העקירה רק לודא שהכל מתרפא כשורה. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים