איתור חסימת וריד ביד לקראת המו-דיאליזה

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/04/2016 | 21:23 | מאת: עדי

שלום רב, אבי חולה סכרת מזה מספר שנים,לאחרונה התבשר שיידרש (עדיין לא ברור מתי) להתחיל לבצע המו-דיאליזה לאור פגיעה בכליות. לאחר שעבר פרוצדורה להתקנת התקן ביד לביצוע דיאליזה, התחילה נפיחות בידו שכנראה נגרמה ע"י חסימה באחד מהורידים בידו. על מנת לאתר את הוריד החסום נאמר לו שיידרש לבצע CT הכולל הזרקת יוד לאיתור הוריד החסום. האם יש חלופה אחרת (ללא שימוש ביוד) לאיתור וריד חסום? אנו חוששים ששימוש ביוד יקדים את התחלת ביצוע הדיאליזות. תודה רבה עדי

18/04/2016 | 13:02 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך להדגמת כלי דם יש צורך להשתמש בחומר ניגוד ולבדיקות הדימות ולהדגמת חסימות. אין אפשרות אחרת, למרות שנגרם נזק זמני חולף אפשרי לתפקוד הכליתי.

מנהל פורום סוכרת