ערכי הסוכר משתנים ללא סיבה

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/04/2016 | 11:20 | מאת: יואב

שלום ד"ר אני בן 46 - עושה כושר על בסיס יומי, BMI מדוייק, תזונה מאוזנת ללא פחמימות זמינות. Ha1c 5.6 ללא כדורים.רגיל להתעורר עם ערכי סוכר של בין 100 ל110 בד"כ ותמיד הרבה מתחת ל 140 שעתיים אחרי האוכל. בשלושה ימים האחרונים אני מתעורר כל בוקר עם ערכים של 122 -125 ללא ששיניתי דבר באורחות חיי.אני רגיל שבמהלך היום ולפני ארוחות רמת הסוכר אצלי פחותה מ 100 וכרגע רוב היום אני עומד על 100 + (אחרי ארוחות אני חוזר לנורמה כרגיל) מה פשר התופעה? רוצה לציין שבשבועות האחרונים כשהסוכר היה נמוך מ 80 הגוף אותת לי .

06/04/2016 | 10:46 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך כללית ערכי ההמוגלובין המסוכרר שלך מעידים על איזון טוב ורמות סבירות. ערכי הסוכר יכולים לעולת קמעא בהרבה מצבים בינהם אכילת פחמימות זמינות בלתי מתוכננת, מתח מסיחבה כל שהיא, מחלה קלה ברקע ועוד. בשלב זה פרט למעקב ושמירה על דיאטה ואורח חיים בריא לא הייתי עושה דבר ובטח לא דואג (דאגות מעולות את הסוכר..)

מנהל פורום סוכרת