האם נשארה סכרת אחרי סכרת הריון??

דיון מתוך פורום  סוכרת

06/04/2016 | 20:07 | מאת: שחר

שלום אני בת 32 ושוקלת 47 ק"ג. חודשיים וחצי אחרי לידה. בהריון התגלתה לי סכרת בשבוע 24 בהעמסת סוכר הייתי מאוזנת יפה בדיאטה ונולדה תינוקת בריאה. לפני כחודש עשיתי העמסת סוכר של 75 על מנת לראות אם הסכרת עברה. תוצאת הבדיקה היתה 128. הסוכר שלי בצום נע בין 77-85. אבל בימים האחרונים ביצעתי כמה מדידות. אחת מהן היתה גבוהה. שעתיים אחרי סנדוויץ משני לחמים מדגנים יצא 150 בגלוקומטר. מאז המדידות האחרות יצאו תקינות (למשל אחרי פיתה עם שוקולד יצא 103) האם יכול להיות שעל אף תוצאות ההעמסה אני במצב של טרום סכרת? אני מאוד חוששת ולא ככ יודעת איך להתנהל עם התזונה וכמה עלי להקפיד.. האם יכול להיות שהסכרת נשארה??

10/04/2016 | 12:11 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שחר, בחלק מהמקרים של סוכרת הריונית הסוכרת נשארת, אך ברוב המקרים היא חולפת לאחר הלידה. כל עוד הסוכרים בצום הם פחות מ 100 ושעתיים אחר ארוחה פחמימתית פחות מ 140 המצב סביר ואין קדם סוכרת

מנהל פורום סוכרת