סכרת הריון ועובר קטן

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/04/2016 | 10:44 | מאת: תמר

היי, אני בשבוע 33, לעובר יש עורק טבורי בודד ואני עם סכרת הריון. העובר קטן בשבוע מגיל ההריון בכל הערכות המשקל שעשיתי. נאמר לי שסכרת יכולה גם לגרום לעובר קטן. האם זה נכון? נראה לי מוזר בעיקר כי הפחד בסכרת הוא עובר גדול.. אשמח לשמוע מה הסכנות הנוספות של סכרת הריון. כמו כן - אני מטופלת באינסולין לבמיר ושמתי לב שרק יום אחרי שאני מעלה את המינון ב-2 יח' אני מאוזנת בבוקר. האם ניתן כל יום להעלות ב-2 יח' או שחייבים ממוצע של כמה ימים?

18/04/2016 | 12:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך בסוכרת היונית העובר גדול ולא קטן. מומלץ לך לעיין בפרק על סוכרת הריונית והריון בסכרתיות בספר החשוב "סוכרת-לחיות עם להרגיש בלי" באשר לבעיות בסוכרת ההריונית . מקובל לשנות את מינוני האינסולין לפי ממוצעי 3 בקרים בצום.

18/04/2016 | 16:44 | מאת: תמר

מנהל פורום סוכרת