יוקריאס-טרג'נדה כדורים לטיפול בסכרת סוג 2

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/04/2016 | 22:41 | מאת: שמואל

שלום לך רופא נכבד. רציתי לשאול את כבודו אם יש הבדל במנגנון הפעולה בין היוקריאס לבין הטרג'נדה שניכנסה לשוק התרופות לא לפני הרבה זמן? תודה מראש.

06/04/2016 | 10:54 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ג'נוביה, גאלבוס, טרג'נטה ואונגוליזה הן כולן תרופות שמנגנון פעולתן מבוסס על כך שהן מעכבות DPP. ג'נוביה+מטפומין זה ג'נואט, וגאלבוס+מטפורמין זה יוקראס. "הבדל" ראשון הוא שהיוקראס כבר כולל בתוכו מטפורמין. "הבדל" שני הוא שהטרג'נטה מופרש דרך המרה כך שגם מי שיש לו בעיה עם תפקודי הכליות יכול להשתמש בו .

מנהל פורום סוכרת