חלבון וסוכר בשתן

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/05/2016 | 12:19 | מאת: אדוה

שלום דוקטור, אני בת 37, סוכרתית TYPE 1 כ 35 שנים. מטופלת במשאבת אינסולין. בבדיקת שתן שערכתי [דגימה ראשונה של בוקר] ערכי הסוכר בשתן היו 500 mg/dl וערכי חלבון בשתן 50 mg/dl. ערכי הסוכר בדם בשעת הבדיקה היו 78, והמוגלובין A1C 6.2. ערכי מיקרואלבומין וקריאטינין והיחס ביניהם נמצאו תקינים. אינני סובלת ממחלה נוספת כלשהי. אני מוטרדת מאד מהמצאות חלבון וסוכר בשתן, כיון שעד עתה תוצאות הבדיקות של חלבון וסוכר בשתן היו NEG או NORMAL. האם התוצאות מעידות על פגיעה התחלתית בתפקוד הכליות או על פגיעה אחרת? תודה רבה!

12/05/2016 | 12:31 | מאת: אדוה

ערכים מדויקים של מיקרואלבומין וקריאטינין בדגימת שתן ראשון של בוקר: μg/ml 13.74 MICROALBUMIN-U SAMP mg/dl 327.4 CREATININE- U SAMPLE μg/mg 4.20 MICROALBUMIN/CREAT

14/05/2016 | 22:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אדווה בדיקה השתן למיקרואלבומין מדגמי של בוקר היא תקינה. למען השקט הנפשי שלך מומלץ לבצע בהזדמנות איסוף שתן של 24 שעות לסך המיקרואלבומין/קראטינין ואז נדע לבטח אם הכל בסדר (קרוב לוודאי9 או שמתחיה בעיה כל שהיא.

מנהל פורום סוכרת