סכרת הריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/05/2016 | 19:46 | מאת: מירב

שלום. יש לי סכרת הריון. שבוע 31. הרופא נתן לי גלובן חצי כדור בבוקר וחצי כדור בערב. האם גלובן מותר בהריון?

16/05/2016 | 22:17 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מירב אין הסכמה מלאה בין הרופאים השונים לגבי נטילת תרופות דרך הפה בסוכרת הריונית. ה FDA וכן איגוד בסוכרת האמריקאי לא ממליץ על תרופות בהריון אלא ל אינסולין בלבד.מאידך איגוד הגייקולוגים האמריקאים מאפשר נטילת גלובן במינונים נמוכים בסוכרת הריונית לגבי רמות סוכר בצום שבין 95 ל 125. יש אפילו מומחה אמריקאי אחד שמאפשר נטילת מטפורמין במינון מינימלי. גם בארץ הדעות חלוקות ויש רופאים שמאפשרים נטילת גלובן במינונים נמוכים. לדעתי אם הסוכרים שלך בצום הם מעל 126 יש לקחת אינסולין כל זאת כמובן בשילוב עם דיאטה קפדנית בהדרכת דיאטנית. בהדרכת ומעקב הרופא ולא תרופות דרך הפה.

מנהל פורום סוכרת