בדיקת דם לסוכר וחרדה

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/05/2016 | 14:26 | מאת: אורח

שלום רב, אני סובל מהפרעת חרדה לא מאוזנת, למרות נסיונות תרופתיים רבים. אחד הביטויים של החרדה הוא חרדה מפני רופאים ובדיקות רפואיות כלשהם. גם כשאני מודד לחץ דם בבית אני נכנס לחרדה חזקה מהפחד שהתוצאה לא תהיה תקינה - וכתוצאה מזה בדיקת לחץ דם תמיד יוצאת אצלי עם דופק מעל 100. לעצם השאלה שלי - בבדיקת סוכר בדם מהאצבע בקופ"ח (פעם ראשונה בחיים שבודקים לי סוכר ולכן ברור שזה היה עם הרבה חרדה) הייתה תוצאה 115 שהיא לא תוצאה תקינה. כשאמרתי לאחות שיתכן ולא הייתי בצום כנדרש (אלא יתכן שאכלתי משהו מתוק תוך כדי שינה כ-4-5 שעות לפני הבדיקה) היא אמרה לי שזה לא משנה וזה בכל מקרה לא תקין. כעבור 3 שעות חזרתי על הבדיקה כשאני עדיין בצום (במכשיר בדיקה ביתי אצל חבר), הפעם באווירה פחות לחוצה והפעם התוצאה הייתה 97. שאלתי - במידה ואכלתי משהו 4-5 שעות לפני הבדיקה האם התוצאה תקינה ? במידה ולא אכלתי, או בכל מקרה - האם חרדה חריפה לפני הבדיקה עלולה להשפיע בצורה משמעותית על התוצאה ? חשוב לי לדעת את זה כי ברגע שיש חשד לבעיה של סוכר אני אצטרך לעבור את הבדיקה הזאת שוב בזמן הקרוב, אולי יותר מפעם אחת ולצערי גם זה כנראה יהיה עם הרבה חרדה. ואני חושש ממצב בו התוצאה תצא שגויה בגלל זה. תודה רבה מראש.

11/05/2016 | 18:44 | מאת: אליהו הנביא

לבדיקת דם לסוכר יש להגיע עם צום של 12 שעות לפחות.זהו המכנה המשותף של הנבדקים ומכאן בסיס ההשוואה. מובן שלאכילת ממתק שעות ספורות טרם הבדיקה עלולה להיות השפעה. אין להסתמך על מדידה ביתית לצורך קביעת אבחנה. חרדה עשוייה בהחלט להעלות רמת סוכר בדם. אולם אם הנך בחרדה תמידית יש להתייחס לחרדה כמצב "הנורמלי" שלך מבחינת אינדיקציות רפואיות. וכעת חכה לתשובת הכהן הגדול דוקטור קנטר....

12/05/2016 | 11:58 | מאת: אלישע הנביא

לפי התיאור שלך כנראה שהאחות בדקה לך סוכר באמצעות מכשיר ביתי...הוא לא כלי אבחנתי מוסמך.

14/05/2016 | 22:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מצביחרדה חכוחים לגרום לעליה בתגובת הסוכר לערכים שמעל ל 100 . מומלץ לך לבצע בדיקת דם בקופה להמוגלובין A1C שתראה את ממוצע כל הסוכרים שלך בשלושת החודשים האחרונים והיא (הבדיקה עצמה) אינה מושפעת ממצב חרדה בעת הלקיחה של הדגימה.

מנהל פורום סוכרת