סוכר גבוה לאחר טיפולים כימותרפיים

דיון מתוך פורום  סוכרת

31/03/2016 | 13:52 | מאת: יעלה

בעלי סיים לפני חודשיים טיפולים כימותרפיים וכן קיבל כמות גדולה של קורטיזון. בבדיקת דם בצום סוכר 195 ו a1c 10. בבדיקות קודמות היה לו סוכר גבולי. האם זה מהטיפולים וזה יחלוף ?? אני מודאגת.

31/03/2016 | 17:07 | מאת: דניאל

יעלה היקרה, ראשית, החלמה מהירה לבעלך. אינני רופא, גם אני קיבלתי קורטיזון שהקפיץ לי את רמת הסוכר לקרוב ל 300. רק לאחר שינוי בטיפול ולאחר חודש התאזנו הערכים. תמתיני כמובן לתשובת ד"ר קנטר הגדול מכולם!

02/04/2016 | 15:05 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יעלה בחלק מהמטופלים בקורטיזון הטיפול גורם להופעת סוכרת של ממש שברוב המקרים נשארת. כרגע לבעלך לאור רמות ההמוגלובין A1C הגבוהות יש סוכרת גבוהה של כמה חודשים לפחות ויש לטפל בו בהתאם על ידי דיאטה ותרופות בסיוע ויעוץ /מעקב הרופא/המומחה לסוכרת .

מנהל פורום סוכרת