גלוקומין/ג'ונוביה.....

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/04/2016 | 12:44 | מאת: גדי

שלום ד"ר קנטר, אני בן 60 עם ערכי גלוקוז בצום של 102-106 וגם המוגלובין מסונכרר מעט מעל הנורמה. רופא המשפחה הציע גלוקומין 850 מ"ג שהוחלף לג'ונוביה 100 מ"ג בגלל תופעות לוואי במערכת העיכול. ערכי הגלוקוז בצום נשארו זהים למצב בלי תרופה ולמרות זאת הרופא המליץ להישאר באותו מינון, לא להעלות ולא להפסיק את התרופה, מה שנראה לי תמוה כי על פניו אין לתרופות במינון זה השפעה. אודה על המלצתך. תודה, גדי

06/04/2016 | 10:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך גדי, מטפורמין (גלוקומין) היא תרופת הבחירה למניעת התקדמות הסוכרת, אך חלק מהמטופלים אינםיכולים לקחתה בגלל בעיות ותגובות מעיים. ברמות שלך נראה לי שניתן להסתפק בדיאטה נכונה למותאמת לסוכרת בעזרת דיאטנית ופעילות גופנית מתונה ימויומית. בעתיד אם רמות הסוכר יעלו מעל 150 בבוקר בצום ניתן יהא לשקול תוספות תרופות שאינן מכילות מטפורמין.

06/04/2016 | 10:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך גדי, מטפורמין (גלוקומין) היא תרופת הבחירה למניעת התקדמות הסוכרת, אך חלק מהמטופלים אינםיכולים לקחתה בגלל בעיות ותגובות מעיים. ברמות שלך נראה לי שניתן להסתפק בדיאטה נכונה למותאמת לסוכרת בעזרת דיאטנית ופעילות גופנית מתונה ימויומית. בעתיד אם רמות הסוכר יעלו מעל 150 בבוקר בצום ניתן יהא לשקול תוספות תרופות שאינן מכילות מטפורמין.

מנהל פורום סוכרת