המוגלובין מסוחרר לפי בדיקת דם בצום

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/05/2016 | 22:53 | מאת: שרית

שלום רב! בת 47 טלסמיה מיינור המוגלובין 11.8.עשיתי בדיקת דם בצום להלן התוצאות - בדיקת גלוקוז 88, המוגלובין מסוחרר 6. פעם ראשונה שעשיתי בדיקת המוגלובין מסוחרר. אני קצת מודאגת האם חלילה זה מעיד על סכרת? קראתי שיש קשר בין אנמיה להמוגלובין מסוחרר. תודה לתשובתך.

21/05/2016 | 18:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שרית ההשפעה של אנמיה על ההמוגלובין המסוכרר נחקרה בעיקר במקרי אנמיה שצחובק ברזל ובמידה מועטה יותר בחמספרי חולים קטנים בהפרעות אחרות של כדוריות אדומות. נצפתה עליה של רמות ההמוגלובין המסוכרר ברוב המקרים מתחומם של 5.5 ל6.0 ובמקרים אחרים בהם האנמיה הייתה יותר קשה הגיעו עד ל 7.5 בממוצע בלא סוכרתים. הנושא ממשיך להיות תחת מחקר להבנת המנגנונים השונים. כך שיתכן שהעליה אצלך היא אמנם בשל הטלסמיה והאנמיה הקלה אך מומלץ לבצע בנוסף לבדיקת סוכר בצום גם בדיקה שעתיים אחר אורחה עשירת פחמימות כדי לשלול בבטחון קדם סוכרת.

מנהל פורום סוכרת