גירודים

דיון מתוך פורום  סוכרת

31/03/2016 | 22:16 | מאת: תמי

שלום . אמא שלי מבוגרת הסובלת ממחלת הסוכרת ונוטלת שני כדורים. היא סובלת מגירודים חזקים ברגליים וביידים ולפעמים במקומות אחרים בגוף. היא קיבלה כדורים נגד הגרד ומשחות למריחה. הטיפול מסייע בזמנים מסויימים אך הגרד חוזר ואף רופא לא יודע ממה נגרם . השאלה היא האם יש קשר בין הסכרת לגירודים???

02/04/2016 | 15:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך תמי, בחלק מהמקרים כשהסוכר בדם עולה לרמות של 300 ויותר מופיעה תושת גרד קשה. כך שדבר ראשוןיש להבכטיח שהסורת אצל אימך תהייה מאוזנת ווןב טוב וברמות סוכר סבירות. יחד עם זאת יש להמשיך ולחפש סיבות אחרות לגרוד החל מתופעות בעור ועד אלרגיות (למזון? לאבק?לסבון? לחומרי כבעסה? ועוד)

מנהל פורום סוכרת