זריקת סטרואידים לברך

דיון מתוך פורום  סוכרת

07/04/2016 | 23:04 | מאת: שושנה

סובלת מכאבים עזים בברך. רופא המשפחה מתנגד למתן הזריקה בטענה שרמות הסוכר יסכנו אותי בעוד האורטופד טוען שהסוכר יעלה ל 400 מקסימום (ציטוט!!!!) ואחרי 4 ימים ירד ואיתו הכאב בברך. מאוד חוששת מהזריקה. מה אתה ממליץ?

12/04/2016 | 22:41 | מאת: שושנה

מטופלת בגלוקומין ולא באינסולין

18/04/2016 | 12:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שושנה הזרקת סטרואידים מקומית למפרקים כברך או כתף נותנת הקלה זמנית וחולפת של הכאב. במקרי כאביפ בלתי הסבלים כשאין פתרון אחר משתמשים באמצעי זה . בעקבות ההזרקה יש "קפיצה" של רמות הגלוקוז ל300-400 ליום יומיים ואז הערכים חוזרים לנורמה תחת נטיפול הרגיל בסוכרת. מי שמקבל תרופות יכול בתאום עם הרופא שלו להכפיל את המינונים ליומיים אחר ההזרקה. למ שמזריק יותר קל כי הוא מגביר זמנית את מינוני האינסולין.

מנהל פורום סוכרת