פורום כירורגיה - קבוצת אראן

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
אראן שירותי כירורגיה הינה חברה פרטית שמטרתה להעניק שירותי כירורגיה מתקדמים לכל דורש ובזמינות מרבית ומתן שרותי ייעוץ וטיפול בתחום הכירורגיה הכללית באופן פרטי או דרך חברות הביטוח השונות חברי הקבוצה הינם כירורגים בכירים במוסדות רפואה בארץ ובעלי ניסיון עשיר בכירורגיה כללית ובתחומי הכירורגיה הספציפית כל הרופאים בקבוצה הם בוגרי השתלמות בחו"ל בתת התמחות של הכירורגיה בנוסף לכירורגיה הכללית בקבוצה, רופאים המיומנים בשיטה הלפרוסקופית ושיתוף הפעולה ביניהם מאפשר חשיפת המטופל לנקיטה הכירורגית המיטבית. הכנת החולים לניתוח, הניתוח עצמו והמעקב לאחריו נעשים תוך שיתוף פעולה וכיסוי הדדי בין חברי הקבוצה בפורום נשוחח ונייעץ בנושאים כגון: בקעים, גידולי מערכת העיכול, וושט, לבלב, בעיות בכירורגיה כללית. תחומי ההתמקצעות של הקבוצה כוללים: * כירורגיה כללית * ניתוחי שד ומעקב שד לנשים * ניתוחי בקעים * ניתוחים בשיטה הלפרוסקופית כולל ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר חולנית * ניתוחים למחלות מערכת העיכול * ניתוחי כבד ודרכי המרה חוות דעת רפואיות ומשפטיות
329 הודעות
317 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן לפנות לפורומים משיקים באתר שעוסקים בכירורגיה.
12/05/2009 | 16:39 | מאת: איריס

שלום, באילו בתי חולים נוספים בארץ יש רופאים שהתמחו בניתוחים בשיטה המתוארת כאן - http://www.rambam.org.il/אודות+רמבם/חדשות/אפריל+-יוני+2009/לראשונה+ברמבם+ניתוח+בשיטת+החתך+הבודד.htm תודה!

19/05/2009 | 09:11 | מאת:

למיטב ידעתי- הדסה ותל השומר

27/04/2009 | 09:31 | מאת: אתי

שלום אבקש לקבל מידע על ניתוח בקע טבורי. הכירורג שלי אמר שמדובר על הליך פשוט עם הרדמה כללית קצרה. אין צורך ברשת והחלמה מהירה. בפורומים אני רואה דברים אחרים. אני אמא לשני תינוקות ורציתי לדעת מה נכון? כמה זמן לוקח הניתוח, כמה זמן אישפוז, תוך כמה זמן אפשר לחזור לפעילות מלאה, סיכונים, האם אפשר להרים משקל אחרי הניתוח. זה מאוד חשוב לי, אני כרגע דוחה את הניתוח בעיקר בגלל החשש מהילדים. תודה

30/04/2009 | 06:40 | מאת:

ניתוח בקע בטבור הוא אכן ניתוח פשוט. ברוב המקרים יעשה בהרדמה כללית. ההחלטה על התקנת רשת תלויה בגודל הפגם בדופן הבטן. נהוג בפגם גדול משני סמ' להתקין רשת. שישה שבועות לאחר הניתוח ניתן לחזור לפעילות רגילה. במהלך השישה שבועות להחלמה ניתן למעשה לבצע כול פעילות אשר אינה כרורכה במאמץ דופן הבטן.

21/04/2009 | 22:00 | מאת: נמרוד

סאבתי בת ה-90 עברה לפני 3 ימים ניתוח לתיקון בקע מפשעתי,מאז יש לה חום 38-38.5 C. הי מאושפזת, והיום ביצעו לה צילום ריאות אך עדיין אין תוצאות(את הריאות צילמו ליתר בטחון). מה יכולים להיות הגורמים לחום כזה והאם יש סיכונים יוצאי דופן לאדם בגילה שעובר ניתוח כזה,כגון שטף דם פנימי באזור המנותח,(בעצם אלו בדיקות צרך לעשות לה לבירור). לגילה הי אישה בריאה. תודה מראש על התשובה

לחום המופיע מיד לאחר הניתוח אבחנה מבדלת הכוללת דלקת ריאות, זיהום בפצע ועןד מספר אבחנות אשר מחייבות בירור. עליך לפנות לרופא המנתח בכדי לקבל עידכון לגבי הבירור ותוצאותיו

09/04/2009 | 14:01 | מאת: דון

בביופסית ערמונית לא נמצא סרטן (אלא אטרופית ודלקת).גם בדיקה רקטאלית ידנית ו- TRUS לא העלו ממצאים חשודים לסרטן. אבל - מדוע בכלל להישאר מתוח מאפשרות התפתחות סרטנית, מ- PSA מתנדנד ובעליה (4.3, 19%), מהשתנות תכופות וליליות, במקום לעבור ניתוח כריתה מלאה של הערמונית? מה היתרונות ומה החסרונות? גילי 63, בריאותי ב"ה טובה. תודה פרופ'.

23/04/2009 | 13:02 | מאת: דון

בן 61, ערמונית מוגדלת, סובל מדלקת כרונית בערמונית והשתנות מאוד תכופות/דחופות ביום ו- 2-4 בלילה (ביופסיה - לא סרטנית). לפי מה יודעים אם פעולת אידוי מתאימה? ולאחר האידוי, סכנת סרטן ערמונית נעלמת? והשתנות תכופות בגין ערמונית מוגדלת מסתדרות? אם כן, היכן ממליץ לבצע? תודה פרופ'.

26/04/2009 | 10:28 | מאת:

הטיפול במחלות הערמונית אינו מתחום התמחותי

23/03/2009 | 20:37 | מאת: קציר שמואלה

שלום לך דוקטור! אני בת 59. לפני 9 חודשים עברתי כרתת כליה שמאלית אחרי ש"במקרה" התגלה ב-c.t.גידול ממאיר. הניתוח עבר יפה וגם לא נמצאו גרורות. לפני כחודשיים הצד השמאלי של המותן התנפח וגם יש מדי פעם כאבים אחרי הליכה או מאמץ אפילו מינורי. ב-c.t. האחרון לפני פחות מחודש נראה הבקע במותן.יש גם לציין שאני אישה שמנה השוקלת כ-110 ק"ג.שאלתי היא כמובן מה ניתן לעשות במקרה זה?

24/03/2009 | 13:03 | מאת:

לעיתים נובעת "הבליטה " מפגיעה עצבית של שרירי דופן הבטן ולא מהתבקעות הדופן. כדאי לתקן את הבקע שכן יגדל במהלך השנים ואי הנוחות תתגבר. משקלך הנוכחי מהווה גורם סיכון לניתוח עצמו ובוודאי להשנות הבקע לאחר הניתוח. בשלב ראשון ועד ירידה במשקל מומלץ לחגור חגורת בטן. הניתוח יכול להתבצע בשיטה הלפרוסקופית או בשיטה הפתוחה. בבוא העת הכירורג המנתח יסביר לך על האפשרויות.

16/03/2009 | 23:39 | מאת: דנה

שלום רב, אני בחורה בת 30, משקל גוף תקין (וכך היה תמיד), בכושר גופני ממוצע ובריאות תקינה בדר"כ. השבוע ביצעתי בדיקת אולטרסאונד בבטן העליונה ובמקרה התגלו לי אבנים בכיס המרה. לא היו לי כאבים באיזור, בכלל עשיתי את הבדיקה לצרכים אחרים... לגופו של עניין: לפי הבדיקה הכבד, הכליות והלבלב תקינים. "הודגם כיס מרה בגודל ודופן תקין, מרקמים אקוגנים בסה"כ 3.6 ס"מ המטילים צל אקוסטי. דרכי מרה התוך והחוץ כבדיים אינם מורחבים". "בסיכום: כולציסטוליתיאזיס". שאלותי הן: 1- האם יש צורך הכרחי בניתוח? באיזו דחיפות? 2- האם יש אפשרות מלבד ניתוח להמיס או לגרום לאבנים לצאת החוצה? רפואה אלטרנטיבית? 3- האם ישנה השפעה תזונתית שגרמה לזה להיווצר? 4- הבנתי שאני לא נמצאת בקבוצת האנשים המאופיינת, האם אפשר לגלות מה גרם לזה לקרות? 5- האם תהליך העיכול יפגע לאחר כריתת כיס המרה? לתשובה מהירה אודה, (אני קצת לחוצה מהעיניין), תודה מראש, דנה

18/03/2009 | 06:54 | מאת:

אבנים אתסמיניות אינן נדרשות לניתוח. לא ברור לי האם מדובר באבן אחת גדולה- שאז כן הייתי ממליץ לך לעבור ניתוח או אבנים מספר. לאחר כריתת כיס מרה לא מתעוררות בעיות תזונה.

13/03/2009 | 10:04 | מאת: אילה

שלום ד"ר אני בת 29 נשואה כשנה מנסה להכנס להריון ראשון.קבלתי כאבים בשד ימיני רופא כירורג חושד שזה 2 ציסטות.הרופא שלח אןתי לממוגרפיה ואולטראסאונד. שאלותי??.מה ההבדל בין ציסטה לגידול לפי בדיקה ידנית??.האים מותר לי לעשות ממוגרפיה אם אני 4 ימים אחרי ביוץ ובכלל בגילי ובמצבי הנוכחי?? אבקש תשובתך בהקדם תודתי.

13/03/2009 | 11:59 | מאת:

ציסטה הינו תהליך המכיל נוזל. קשה בבדיקה פיזיקאלית לאבחן גוש סולידי לעומת ציסטי והבדיקה העדיפה בגילך היא אולטראסאונד של השדיים. במהלך הריון אין מבצעים ממוגרפיה אלא כמובן אם עולה חשד לגידול או אז יש צורך באיבחון מהיר וטיפול. הגוש השכיח בגילך הוא גוש הנקרא פיברואדנומה והדרך לאבחנו כאמור הוא באולטראסאונד ובמידת הצורך ביופסיה במחט.

11/03/2009 | 01:10 | מאת: קימברלי

בחודש אוגוסט עברתי ניתוח לכריתת פילונידל סינוס,והכל היה בסדר והפצע החלים (לא תפרו לי),אך חודשיים לאחר הניתוח הופניתי למיון בשל דלקת ולאחר בדיקה קצרה התברר שהציסטה עדיין קיימת. קיבלתי אנטיביוטיקה ואמרו לי שבמידה ותהיה לי שוב דלקת אני אצטרך לעבור עוד ניתוח. כמו כן,אני משתדלת להקפיד לשטוף את האיזור הרבה ולנקות,מאחר והרופא אומר ששיערות מהראש נושרות,מחליקות על הגב ונכנסות לתוך החור-שזה מה שיוצר את הדלקת. לעיתים תכופות מגרד לי האיזור ויורד לי ממש מעט דם,טיפה-שתיים. לפני מס' דקות גירד לי האיזור,אז עשיתי תנועה של ניגוב עם טישו ולהפתעתי ירד די הרבה דם. שמתי עוד חתיכת טישו במקום למס' שניות וכשהוצאתי ראיתי שהוא ספוג בדם. על מה תופעה זו מצביעה?מה עליי לעשות?

13/03/2009 | 11:57 | מאת:

שערות מהראש הנושרות לפצע בבסיס הגב אינן הסיבה למורסה המתפתחת וההסבר שקבלת מהרופא אינו נכון. קרוב לוודאי שהסינוס הנקרא סינוס פילונידאלי עדיין קיים ויתכן כי תדרשי לניתוח נוסף. הצעתי היא כי תפני לכירורג.

20/02/2009 | 21:01 | מאת: שלומי

שלום רב דוקטור אני חייב לציין שאתה עושה אחלה עבודה ! טוב, מזה כחודשיים בצד שמאל של הגוף כ 13 ס"מ מתחת לבית השחי באיזור הצלע התחתונה כאשר אני לוחץ מעט על האיזור אני מרגיש כמו גולה ממש ממש קטנה תוך עורית ולא בולטת כלל, הכאב הוא מזערי ורק כאשר אני לוחץ על הגולה הזו. אני תוהה האם יש סיבה לדאגה ?

24/02/2009 | 14:00 | מאת:

הגוש המתואר יכול להתאים לגוש שומן או בלוטת חלב. בכדי לאבחן ולהחליט על הטיפול יש צורך שתבדק ע"י כירורג.

16/02/2009 | 11:04 | מאת: מימי

אני בת 44 ללא היסטוריה משפחתית של סרטן. בשד ימין נמצא גוש של כ-7 מ"מ ב11/2.להלן ממצא הביופסיה:fragment of fibroadenoma AND breast tissue with fibroadenomatoid changrs, fibrocystic changes including focal usual type ducal hyperplasia, adenosis with microcalcification AND columnar alteration. האם מישהו יכול להסביר לי את הממצא בשפה פשוטה וכן לתת לי המלצות להמשך טיפול?עד כמה הממצא מדאיג או לא? תודה מראש

17/02/2009 | 08:35 | מאת:

התשובה שצרפת מלמדת על תהליך שפיר בשד. ההמלצה במקרים אלה היא למעקב קליני בבדיקה פיזיקאלית בתדירות של 6 חודשים. ממוגרפיה כל שנה מוצדקת.

12/02/2009 | 20:48 | מאת: אהרון

שלום רב. עברתי לפני כשנתיים ניתוח בקע מפשעתי מימין בשיטה הפתוחה.היום כמעט שנתיים אחרי וללא סימני כאב לפחות של שנה וחצי החלתי לחוש בכאבים "עמומים" באזור הניתוח.הכאבים מתחילים בשעות הבוקר המאוחרות ומתחזקות יותר בערב.כאבים נסבלים אך מאוד טורדניים. הייתי אצל הרופא המנתח שבדק אותי ואמר שאין בקע חוזר והכל 100 אחוז-"קח כדור נגד כאבים ןסע לשלום".אני די הופתעתי מתשובתו כי הסברתי לו שאני סובל כבר קרוב לשלושה שבועות וזה די מטריד וכואב,אך הוא שוב אמר שזה כלום ויעבור לבד ואם לא שאחזור בעוד חודש. שאלתי אותו בנוסף האם ייתכן שיש פתאום,אולי,כאבים מהעצב-אך הוא טען שלא יכולים להיות פתאום כאבים מהעצב אחרי כ"כ הרבה זמן,אם כבר זה היה כואב מההתחלה ולא מפסיק. מה עליי לעשות?ומה דעתך המקצועית בנושא? תודה אהרון דרך אגב, ראוי לציין שהכאבים החלו חודש בערך אחרי בדיקת קולונוסקפיה שממצאיה היו תקינים.האם ייתכן איזשהוא קשר ....?

כאבים במפשעה לאחר תיקון בקע עלולים לנבוע משלוש סיבות עיקריות 1. בקע חוזר 2. כליאת העצב 3. כאב במופיע לאחר מאמץ פיזי ובד"כ מוגבל במשכו בקע חוזר ניתן לזהות בבדיקה הפיזיקאלית וכליאת העצב הינו כאב ממושך ובד"כ לא מופיע באופן פתאומי. בכדי להחליט לאיזה קטגוריה משתייך הכאב ממנו אתה סובל יש לעקוב לפרק זמן ואז להחליט על הטיפול. בנתיים המלצתו לקחת תרופות נגד כאבים- נכונה.

27/01/2009 | 13:56 | מאת: מיכל

אתמול רופאת המשפחה איבחנה גוש בין שני השדיים עם גלישה לשד ימין כציסטה , בתום האבחון היא ניקזה את הנוזל בעזרת מחט , (ללא אלחוש)ואמרה שיש לפנות לכירורג . שאלה ראשונה האם מבצעים הסרה גם בהריון ? האם אי הסרה עלול לפגוע בהנקה ?

09/02/2009 | 10:05 | מאת:

גוש בין השדיים יכול להיות נובע מהעור ולא מהשד. ראוי באמת כי תבדקי ע"י כירורג וכי תבררי עם הרופאה האם נשלח הנוזל לבדיקת מעבדה.

20/01/2009 | 18:53 | מאת: ber

איך זה יכול להיות...? ברקע: נותחתי עד גיל 12 פעמיים ניתוח שבר. באותו מקום. לאחרונה סבלתי מכאבים שהזכירו לי את אותם כאבים. וכן הרגשתי שהאשך מתרומם לפני שבועיים ביקרתי אצל רופא כירוג שאיבחן אצלי בקע בשני הצדדים. ויעץ לי לעשות ניתוח לפורסקופי עם רשת. כמה ימים אח"כ התייעצתי עם רופא כירוג נוסף. לדעתו ייתכן בקע מינורי בצד ימין. הרופא האחרון שלח אותי לאולטרסאונד בה לא נצפה שום בקע. ומשום כך קבע שאין טעם בניתוח. לעומתו הרופא הראשון לא מתפעל מבדיקת הזUS לדבריו הוא ראה בבירור שאני סובל מבקעים ולכן הוא ממליץ על ניתוח. לדעתו ייתכן מצב של בקע קיים, אך בלתי נצפה. הרופא השני חולק וסבור שלא ייתכן בקע שלא ייראה בכל עת בו נעשה מאמץ. לא הייתי רוצה לחזור למצבים הקודמים בהם סבלתי מאד מבקעים. לסיכום: [א] בעבר היו לי כאבים למרות שכעת אין. [ב] מחלוקת בין שני רופאים אם ייתכן שהיה בקע וכעת אינו נצפה בבדיקה קלינית והדמייתית. למי היית ממליץ לי לשמוע?

21/01/2009 | 16:35 | מאת:

אולטראסאונד אינה בדיקה מהימנה לבקע מפשעתי למרות שחלק מהרופאים משתמשים בה לאבחנה. במידה ובבדיקה הפיזיקאלית לא נמוש בקע- אין מקום לנתח. אני תמיד ממליץ ללכת לפי ההגיון הבריא- אם ההסתמנות הקלינית חלפה, הרופא האחד לא מישש דבר והאולטראסאונד שכבר בוצע אינו מדגים בקע- פשוט להמשיך ולעקוב. במידה וישנו בקע הוא יבוא לידי ביטוי קליני באופן כזה או אחר. עליך רק לזכור כי קיים מצב שנקרא כליאה (במידה וקיים בקע בכז) המתבטא בכאב קשה במפשעה. במידה ובמהלך תקופת ההמתנה תלקה בכאב שכזה עליך לפנות מיד לחדר המיון.

17/12/2008 | 11:37 | מאת: יובל

שלום, אני בן 31 וקיים אצלי תיקון בקע מפשעתי דו צדדי, צד אחד 1 ס"מ, צד שני 0.6 ס"מ. אני לא סובל מכאבים ביום יום. החלטתי בשלב זה לא לעבור ניתוח. רציתי לדעת האם עליי להימנע מלבצע תרגילי כפיפות בטן או בכלל האם ישנן מגבלות כלשהם : הרמת משקל כבד, ריצה וכו'. בתודה מראש, יובל

אין מניעה מפעילות גופנית.

14/12/2008 | 14:47 | מאת: יוסי

שלום רב, שמי יוסי , אבי עבר לפני מספר ימים בדיקת גסרוסקופיה , הכל נמצא תקין , מלבד העובדה שהוצא לו מהקיבה: “פוליפ זעיר באנטרום”. שהוצא בשלמותו ונשלח לבדיקה שאלותי הם: 1. האם פוליפ הוא גידול סרטני או שזה רק גידול שעלול להפוך לסרטני אם לא מוציאים אותו? 2. האם לאחר ההוצאה דרוש רק מעקב אם הוא הוצא בשלמותו.? אני נורא מודאג על אף שהרופא של אבי אמר כי אין מה לדאוג ממתין לתשובה יוסי

15/12/2008 | 06:41 | מאת:

פוליפ בקיבה יכול להיות ממגוון רחב של םתולוגיות. היות ונשלחה הדגימה לפתולוגיה ראוי כי הדיון יתקיים לאחר קבלת התשובה. הסיכוי כי פוליפ מזערי בקיבה יהיה ממאיר- קטן.

12/12/2008 | 13:19 | מאת: איילת

שלום רב. אני בת 27,לאחר ניתוח הסרת פיברואדנומה (בגודל 3 ס"מ). תשובת הביופסיה שנעשתה לפני הניתוח היא FIBROADENOMA עם מוקדים של SCLEROSING ADENOSIS. מה משמעות התשובה? אנא עזרתך.. בתודה מראש, איילת.

15/12/2008 | 06:45 | מאת:

פיברואדנומה הינו גידול שפיר של השד ושכיח בגיל הצעיר. ההחלטה על אופו הטיפול בו קשורה לגיל האשב ולגודל הגידול. חלק מהפיברואדנומות נעלמות מעליהן. לגבי האדנוזיס- זה מושג הבא לתאר את התשתית התאית ומלמד על ה" טקסטורה" של הריקמה

11/12/2008 | 20:44 | מאת: Itamar

שלום רב , עברתי ניתוח בקע בשני הצדדים, בשיטה הלפרוסקופית לפני כשבוע. בשלושת הימים האחרונים ישנם כאבים, בעיקר בעת מתן שתן, בעיקר לקראת סוף הטלת השתן- כנראה כשהשלפוחית עומדת להתרוקן. רציתי לדעת האם הדבר נורמלי לאחר הניתוח או מעורר דאגה? האם עלי לפנות לרופא המנתח שנית? בתודה מראש, איתמר

14/12/2008 | 07:06 | מאת:

בסמיכות כזו לניתוח מומלץ לפנות לרופא המנתח.

05/12/2008 | 16:18 | מאת: דני

לאחרונה שמתי לב שהטבור שהיה שקוע בבטני, מעט בולט עם רקמה רכה. האיזור אינו כואב ו/ או מפריע. הרופא שבדק, אמר להמתין לנסות לרדת מעט במשקל, שכן לאחרונה השמנתי. הרופא המליץ להמשיך בפעילות גופנית רגילה. (אירובי + חדר כושר) מה דעתך? האם השמנה יכולה לגרום לבקע? האם בקע טבורי יכול לא לכאוב? האם במקרה ואכן קיים בקע טבורי, והבקע לא גורם לשום כאב, האם עדיין חייבים לנתח? בתודה

06/12/2008 | 10:22 | מאת:

אם הבקע הוא ממצא שהופיע לאחרונה אני מציע לערוך בירור של מערכת העיכול ובמידה וזה תקין לתקן את הבקע. אין צורך להמנע מפעילות בגלל הבקע וירידה במשקל לבעלי עודף משקל תמיד מבורכת... לכשמתגלה בקע מומלץ לתקנו אף אם אינו סימפטומטי.

30/11/2008 | 20:48 | מאת: ליאת

זה שאתם לא נותנים המלצות על מנתחים אחרים, מקובל! אבל זה שאני שואלת על הניתוח ועל כל תהליך ההחלמה אני חושבת שמגיעה לי תשובה כמו לכל גולשי הפורום, אם לא אהבת את שאלתי הראשונה (על המנתח) זה לא אומר שאתה צריך לא לענות גם על השאלה השנייה, תשובה מתחמקת ולא יפה.

03/12/2008 | 11:25 | מאת:

ליאת שלום רב ותודה על תגובתך 1. אני בטוח כי המנתח בו תבחרי יספק לך מידע דרוש על הניתוח והכרוך בו. 2. כמנהל הפורום אני בוחר לענות לשאלות במידתיות המתאימה לפורום 3. הפורום אינו תחליף לפגישה עם הרופא 4. הסבר מלא על הניתוח, סיבוכיו, מידת הצלחתו והגישות השונות לביצועו אינם בספקטרום של תשובה באינטרנט ואני מתכוון להקפיד על מידה מסוימת של מקצועיות בתשובותי 5. אין בגישתי משום התחמקות אך אם את בוחרת לראותה כשכזו זו זכותך המלאה

29/11/2008 | 11:09 | מאת: רמי

שלום שחקן כדורגל כאבים באיזור תעלת המפשעה ימין כבר חודש. בהתחלה הרופא והפיזוטרפיסט חשבו שיש קרע באדקטור לונגוס אבל לאחר שלא חל שיפור בכלל לאחר 4 שבועות של מנוחה , טיפול פיזיוטרפי אינטנסיבי ובכדורים גילו באולטראסאונד שיש לי בקע של ספורטאים. לפי מה שהבנתי הטיפול הוא אך ורק ע"י ניתוח שכן אפילו מנוחה ממושכת לא מעלימה את הכאב. שאלותיי : 1.איזה ניתוח עדיף פתוח או לפרוסקופי וכמה זמן מנוחה עד חזרה לאימונים? 2.האם להמשיך לשחק על הכאב יכול ליצור נזק גדול יותר? 3.שמעתי שיש בגרמניה מרכז רפואי ייחודי בהנהלת ד"ר אולריקה מושבק שמתמחה בניתוחי בקע בשיטה מיוחדת שבה גם חוזרים יותר מהר לפעילות וגם תוצאות הניתוח מצוינות. האם שמעת על הרופא הזו ואם כן איך אפשר להגיע אליה? תודה מראש על היחס

30/11/2008 | 13:44 | מאת:

1. לגבי המרכז בגרמניה- שם מבצעים ניתוח בשיטה הפתוחה ומשמידים את העצב העובר בתעלה המפשעתית. 2. לגבי הצורך בניתוח- במידה וכל האמצעים האחרים לטיפול לא עזרו והרופא משוכנע כי קיים בקע הרי שמומלץ לנתח. 3. לגבי השיטה- לעיתים הכאב נובע מקיומו של גוש שומן- ליפומה, גדול לאורך חבל הזרע. יש הטוענים כי זו הסיבה לכאב במפשעה בספורטאים. כריתת הליפומה יכולה לעשות רק בשיטה הפתוחה.

27/11/2008 | 18:53 | מאת: ליאת

שלום רב, אבי בן 58 וחצי צריך לעבור ניתוח בקע טבורי ע"י המנתח רון לביא מביה"ח אסף הרופא. ראשית, ברצוני לשאול האם יש מישהו שמכיר או עבר את הניתוח על ידו? אשמח לתגובות והמלצות... שנית כל, אבקש לדעת יותר פרטים על הניתוח, תהליך התאוששות אודה לתשובתכם המהירה.

30/11/2008 | 13:51 | מאת:

בפורום זה אין אנו נוהגים לתת חוות דעת על מנתחים או בתי חולים. לגבי הניתוח והסבר עליו אני בטוח כי לכשתגיע לניתוח תקבל הסבר מלא על הטכניקה, יתרונותיה וחסרונותיה.

27/11/2008 | 00:07 | מאת: גליה

שלום רב! אני שבוע לאחר ניתוח לפרוסקופי של בקע מפשעתי. הרופא אמר לי ששלושה חודשים עד שאוכל לחזור לפעילות ספורטיבית. אני מאוד התאכזבתי כי הבנתי שמשיטה לפרוסקופית מחלימים מהר. מה דעתך בנושא? האם אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית רק לאחר 3 חודשים? תודה מראש,

30/11/2008 | 13:49 | מאת:

את צודקת לגבי הרושם שנוצר בקרב מנתחי הבקע בשיטה הלפרוסקופית כי החולה אץ לו רץ לו משולחן הניתוחים למסלול המרתון. לא כך הם פני הדברים והכירורג שהמליץ לך להמתין קרוב יותר למציאות. בשיטה הפתוחה מומלץ לנוח כשבוע ימים. לאחר שלשוה שבועות ניתן לחזור לפעילות מתונה כהליכה ולאחר שישה שבועות לשוב לפעילות רגילה. שלושה חודשים- המלצה קצת שונה מהמקובל כיום.

21/11/2008 | 09:21 | מאת: שושי

יש חדש שיש לי אבנים בדרכי המרה מחכה לתשובה של אמרי של דרכי המרה אני עושה דיאטה והבטן שלי תפוחה בערך כשנה וגזים מרובים כשנה , האם יש קשר? וגם יד ימין והכתף בצד ימין כואבת לי מזה 3 חודשים האם יש קשר לכל זה לאבנים בדרכי המרה, דרך אגב יש לי עמילז בדם בערך 290 ולפעמים 155 זה עולה ויורד וכעת יש לי עמילז בשתן 900 האם הבטן הנפוחה קשור לזה? בתודה על התשובה שושי

23/11/2008 | 06:57 | מאת:

מכלול ההסתמנויות של מחלת האבנים בכיס המרה מכונה דיספפסיה וכוללת מגוון רחב של סימנים. תפיחות הבטן וגאזים אינם נכללים ברשימה. נוכחות דיאסטאז גבוה בדם אינה צריכה ללוות מחלת אבנים תמימה אלא אם נגרמת דלקת הלבלב. את חייבת לעבור בירור מקיף של מערכת העיכול כולל הלבלב. יתכן כי אבנים בכיס המרה הינם ממצא תמים אשר נמצא במקרה בעת בירור תסמינייך. במידה וכל הבירור יהיה שלילי או אז יש לשקול כריתת כיס המרה.

09/11/2008 | 16:04 | מאת: ירון

שלום רב לפני כאחד עשר ימים עברתי ניתוח בקע מפסעתי צד ימין,יש לי נפיחות באזור, האם הנפיחות יורדת ,מתי היא אמורה להיעלם,מה הסיבה להיווצרותה? בנוסף לכאבים שיש במקום הניתוח מתלווים גם כאבים באשך בעיקר בזמן ישיבה מדובר באשך הימני זה שלצד הניתוח,האם אלו כאבים ספציפיים שלאחר הניתוח ואם כן מתי הם אמורים לעבור

11/11/2008 | 15:41 | מאת:

כאב לאחר ניתוח סביר. יש לבדוק את הפצע במרפאה של הרופא המנתח בכדי לשלול הצטברות נוזל- סרומה, גודש באשך ועוד סיבוכים היכולים להתבטא בכאב.

21/10/2008 | 12:16 | מאת: איציק

שלום קרוב משפחתי בן 28 רווק :מאמן אישי ומבלה 6 פעמים בשבוע בחדר כושר וריצה לחוף הים מחוץ לאימונים האישיים שעושה . לאחרונה חש כאבים ובצד ימני של המפשעה התחתונה בעיקר לאחר משחק כדורגל . בבדיקה ידנית יש מעין בליטה תת עורית ללא סימני שינוי צבע העור במקום הכואב. רופא משפחה לא ראה אותו שאלתי מה זה יכול להיות ?חבלה? הרנייה? קרע פנימי? איזה בדיקות דם וכלליות הוא צריך לעשות ? איזה מרפאה או רופא הוא צריך ללכת להבדק ? מה המרפאה המומלצת ? תודה לתשובה מהירה .

23/10/2008 | 06:43 | מאת:

כדאי שיבדק ע"י כירורג.

גילי 62 ובריאותי תקינה. לאחרונה נותחתי לפרוטומיה בהצלחה, הכאבים לאחר הניתוח איומים. בבית החולים המשככים היו בעירוי ובזריקות. מששוחררתי קיבלתי מרשמים ל: אוקסיקונטין (20 מ"ג *2 ליום), טרמדול (100 מ"ג *2 ליום), דיפירון/אופטלגין (CC2 לפי הצורך). כל אלה מקלים מעט מאוד ולפרקי זמן קצרים, ואפילו הנחשב לעוצמתי כלומר האוקסיקונטין מאבד השפעתו כמעט לגמרי. כאמור הכאבים איומים, אינני יכול לתפקד, בקושי נעמד, מבקש עצה. תודה.

הטיפול שהומלץ לך הוא סביר לחלוטין ואמור להקל על כאב בעקבות ניתוח בטן. כאבים לאחר ניתוח הם פונקציה של זמן ואני בטוח כי ככל שינקפו הימים הכאב ידעך. אני הייתי ממליץ להפסיק את הרוקסיקונטין ולהעלות את תדירות נטילת האופטלגין ולברר עם הרופא המטפל לגבי מינונו בהתאם למשקך גופך.

07/10/2008 | 14:12 | מאת: ליאת

שלום, בת 29 ללא הריונות או לידות. לאחרונה ביצעתי אולטרסאונד ולהלן הממצאים: הודגם בקע מובילי מפשעתי מימין המכיל בתוכו שומן אומנטלי. הצלחתי להבין מהו הבקע אך מה הכוונה לשומן אומנטלי? האם במקרה זה ניתוח הוא הכרחי. תודה רבה

13/10/2008 | 06:29 | מאת:

שומן אומנטלי הוא שומן מחלל הבטן. יריעת שומן המכסה את המעיים. כיום מומלץ לתקן כל בקע.

14/10/2008 | 09:12 | מאת: ליאת

דר' תודה על תשובתך, רציתי לשאול האם אי טיפול בבקע יכול לגרום לבעיות כל שהם? במילים פשוטות האם ניתן לוותר על הניתוח? אחרי הכל הכאבים מתקיימים רק לאחר אכילה או במאמץ כל שהוא (אפשר לחיות עם זה...) תודה רבה שוב וחג שמח

24/09/2008 | 20:57 | מאת: מלי

בחודש אפריל עשיתי ניתוח אבלציה ברחם היה לי 7.8 חום 17000 ליקוציטים כאב בטן עליונה חזקים הקרתי מר ובלילה שילשלתי עם כאב כאילו ירד לי משהו שורף, אחר כך בדקו לי את העמילז היה 60 בדקו לי אבן בכיס מרה באולטרסונד והיה תקין,אחרי חודש שוב כאבי בטן במקום פחת גבוה מהפעם הקודמת זה כאב שהתעוררתי איתו בלילה, אחרי חודש שוב אותו הכאב ורק עם זריקה נרגעו הכאבים, מאז אני סובלת גם מיציאות לא סדירות וגם מעמילז שנע בן 142,260,240 והיה לי גם בשתן 1400 הסיטי היה בסדר, בל אני מרגישה שאני חלשה וסובלת כמו מאסמה, מה יכול להיות היום אני במעקב לגבי נידנוד העמילז, מה יש לי? מודה לכם על התשובה

25/09/2008 | 06:44 | מאת:

הערכים שאת מציינ גבוהים. המשך הבירור צריל לכלול- 1. אולטראסאונד אנדוסקופי 2. בדיקת סמנים בדם - CA19-9.

24/09/2008 | 19:00 | מאת: איריס

אני בת 24 ולאחר בדיקה של גוש (12 מ"מ) בשד אצל כירורג התברר שזה פיברואדנומה. הבנתי שזה גוש שפיר שאין לו נטייה לממאירות ואין מה לדאוג, מצד שני אומרים שעם השנים (מגיל 30) צריך לעשות ביופסיה, למה לבצע ביופסיה אם זה לא יהיה ממאיר? הכירורג שבדק אותי אמר שהגלולות יכולות להגדיל אותו, האם עדיף לא לקחת גלולות בהתחשב בנסיבות? ובמקורות שונים שראיתי נכתב שמצד אחד אי אפשר לגרד אותו, אבל מישהי שאמרה שהיא רוצה לעשות הגדלת שד ואמרו שאם היא כבר פותחת את השד עדיף שתסיר אותו. אם זה באמת לא ממאיר, למה לפעמים מציעים הסרה/כריתה? ודבר אחרון, קראיתי באינטרנט שזה יכול לגדול כאשר האישה נכנסת להריון, הרופא שלי אמר להפך, שזה יכול להעלם. מה נכון/מדוייק?

25/09/2008 | 06:46 | מאת:

פיברואדנומה הינו גידול שפיר של השד בקבוצת גיל צעירה. הגידות משתנה בהשפעה הורמונאלית ולכן עלול לגדול, לסגת ואף להעלם. המקובל הוא לדגום את הגידןל במחט בכדי לאשר את האבחנה הרנטגנית ובד"כ מגיל 35 להסירו בניתוח בכדי להקל על מעקב השד, להמנע מתהיות בהדמיית השד וגם בשל הסיכוי הקטן של 0.1% שבתוך הפיברואדנומה יתפתח גידול- תופעה נדירה אך קיימת. פיברואדנומה אינה הוריית נגד לגלולות, לא ידוע לי על קשר בין פיברואדנומה וגירוד ולגבי השתלה- ניתן לשלב הסרת הגידול עם ההגדלה.

26/09/2008 | 20:52 | מאת: איריס

אם גם ככה צריך להוציא אותו, אולי עדיף עכשיו כשבטוח ב100% שהוא לא ממאיר וזה יחסוך את הבדיקות הלא נעימות של הביופסיה נ.ב. התחלתי לימודים בתחום הרנטגן ושמתי לב שיש בבית חולים כמה עובדים שיש להם סרטן שלא נותנים להם לעבוד במחלקות מסויימות, האם זה משנה גם במקרה של פיברואדנומה?

19/09/2008 | 11:04 | מאת: צחי

שלום רציתי לקבל מידע לגבי ה-Sympathetic CHAIN? מהי? האם היא נמצאת באזור החזה? איך היא עובדת? אפשר להשפיע עליה? מה היחס שלה לזוקפים? עליהם?ביניהם

21/09/2008 | 07:03 | מאת:

המערכת הסימפטתית הינה מערכת עצבית לאורך עמוד השידרה. לא ברור לי מה זה "זוקפים"

19/09/2008 | 09:12 | מאת: ליז

שלום מה ניתן לעשות כאשר נוצרת חסימה בדרכי המרה? האם זאת ההשלכה כתוצאה מגידול בכבד ? תודה

21/09/2008 | 07:01 | מאת:

חסימה בדרכי המרה עלולה לנבוע מגידול או אבן. גידולים יכולים להיות של דרכי המרה, ראש הלבלב או החיבור בין צינור המרה לתרסריון- הפפילה. יש צורך ביותר נתונים בכדי לתת תשובה לשאלתך.

04/09/2008 | 18:39 | מאת: אלי

אני בן 63 בבדיקת אולטראסאונד בטן . דרכי מרה אינן מורחבות לבלב נראה תת הדי מהרגיל מעובה על כל מרכיביו בעיקר באיזור הזנב באיזור גוף הלבלב ניצפה תת הדי קטן בגודל 1.3 0.8 2.1 ס מ מה ההפירוש בבקשה מה ניתן או מה צריך לעשות תודה מראש לדוקטור

05/09/2008 | 06:55 | מאת:

הערכת הלבלב באולטראסאונד אינה מדויקת ויש צורך להשלים את הבדיקה בסי.טי של הבטן בחתכים צפופים ללבלב.

01/09/2008 | 16:11 | מאת: K

צוהריים טובים , אני בת 25 , בריאה בד"כ , לא נוטלת תרופות אפילו לכאבים לא לוקחת ... כשמונה חודשים סובלת מכאבים חזקים ברום הבטן עם בחילות קשות ולפעמים הקאות וגם כן כמה פעמים הקאות דמיות ... כמובן אושפזת בבה"ח כמה פעמיים לאותן תלונות .... וחוץ מזה בחצי השנה האחרונה סובלת מאנימיה קשה ( HB= 7.5-10.3 ) , בתקופה הזאות לקחתי שש מנות דם ( לא בבת אחת ) ... עברתי יותר מעשרה גסטרוסקופיות בתקופה הזאת , וכולן הדגימו כיבים מרובים ודלקת כרונית בקיבה ולפעמים בתריסריון , המצב לא כל כך משתפר , למרות הטיפול שלוקחת - לוסק 40 מ"ג פעמיים ביום וגסטרו 40 מ"ג פעם ביום . הגסטרוסקופיה האחרונה הייתה היום בבוקר , והתשובה היא כך : מס' כיבים עד 8 ממ' באנטרום וצלקות גדולות . בפילורוס ארוזיה , אנגלולתיה חדה במעבר לחלק שני של אנטרום . בקיצור כיבים בקיבה עמידים לטיפול , HP שלילי , רמת גסטרין תקינה , ביופסות מראות דלקת חמורה , מציעים טיפול כירורגי ולכן נציג אותה לישיבת כירורגית . האם נראה לך , ממשכתבתי שצריך ניתוח , ואם כן , מה עושים בניתוח ? ( משהבנתי מהגסטרואנטרוג שיכרתו חצי מהקיבה ) האם זה נכון ? תודה

כן , זה משקרה , אחרי שמונה חודשים של טיפול תרופתי , המצב פעם משתפר קצת ופעם מדרדר ... ולכן האם מנתחים במצב כזה ? ובבקשה בקיצור מה עושים ? אני ממש מודאגת , בבקשה

התייצגות לא שכיחה בגיל צעיר מחייבת דיון מעמיק ובירור נוסף. כחלק מהבירור הייתי מוסיף לדוגמא טומוגרפיה של הבטן בכדי לראות האם אין מחלת הכיב ביטוי למחלה נירחבת יותר. ביצוע אולטראסאונד אנדוסקופי וביופסיות מעומק הריקמה יכולות אף הן לכוון לאבחנה מדויקת וכמובן חזרה על רמות גסטרין וביופסיות רגילות רבות מרירית הקיבה. במידה וכל אלה אינם מקדמים באבחנה, ניתוח נראה פתרון סביר. קימות מספר שיטות ניתוחיות. להבנתי חלק מהאנטרום כבר מוצר מהצטלקות ולכן כנראה יהיה צורך לכרות אותו.

31/08/2008 | 09:40 | מאת: חשש לקילה

נקווה שאני בפורום הנכון,לאחרונה לאחר מאמץ הליכה ארוך שעשיתי יש לי כאבים בשק האשכים,ושאני מתכופף,או משהו נוגע באשכים,אני מרגיש מין לחץ חזק במיוחד באשך השמאלי,אפילו שעשינו סקס הרגשתי את הכאבים האלה האם יש סיכוי שזה קילה? או אשמח אם אקבל כיוון לגבי מה יכולה להיות הבעיה תודה

התאור שאתה מתאר עלול להתאים לבקע. בכדי לפתור השאלה כדאי שתבדק ע"י כירורג.

31/08/2008 | 16:50 | מאת: חשש לקילה

תודה דוקטור,אני יצור קשר עם רופאת המשפחה שתיתן לי הפניה אגב אם אפשר לשאול,אם זה באמת בקע,כיצד ניתן לטפל בזה? אך ורק על ידי ניתוח? ואם כן כמה הוא מסובך ושוב תודה

24/08/2008 | 13:19 | מאת: עינת

ד"ר שלום, לאבי הוסר לאחרונה גידול סרטני במעי הגס בבי"ח נהריה, ע"פ דברי הכירורג אין בלוטות נגועות. כעת יש לנו תור לאונקולוג בבי"ח נהריה להמשך טיפול / יעוץ בנוסף ברצוני להתיעץ באופן פרטי (יש לו מכבי מגן זהב, אין ביטוח פרטי) עם רופא מומחה בתחום אונקולוגיה של המעי הגס, האם יש דבר כזה? או כירורג שהוא גם אונקולוג? במידה ואתה הכתובת המתאימה, עדכן אותי ואשמח ליצור עמך קשר לתיאום תור. תודה מראש, עינת

בפורום זה אינני נוהג להמליץ על רופא ספציפי

21/08/2008 | 17:31 | מאת: בן

שלום.לפני 25 יום עברתי ניתוח בקע פתוח עם רשת.לאחר הניתוח התנפח מאוד האשך בצד הניתוח שנהפך קשה,כבד וכואב מאוד.כל שק האשכים נהפך ליחידה אחת נפוחה וכואבת עם שטף דם וגוש נוזלי בתחתית שק האשכים,בין שני האשכים.לאט לאט התייבש ונעלם גוש הנוזלים הזה(כניראה דם)וגם שטף הדם נעלם.בדיקת u.s אשכים שנעשת לאחר מכן הראתה תוצאות אלו:"אשך שמאלי בגודל ומירקם תקין.נוזל בכמות קטנה בשק האשכים.הבלטה של אפנדיקסטסטיס עד 8 מ"מ.בצקת ברקמות רכות של סקרוטום משמאל.קיים זרימה עורקית תקינה בשני האשכים".עדיין יש נפיחות באשך.אורולוג איבחן:"הדרוצל קטן בשק האשכים,רגישות מפוזרת,טרנסאילומינציה חיובית ברורה".יש נפיחות באשך(כניראה המים מסביב לאשך)יש בליטה נוקשה באשך,מים מסביב לאשך,כאב במקום הניתוח בזמן גמירה במגע מיני פסיבי,צבע הזרע נהיה כהה יותר למרות שקצת הלבין עם הזמן,היו נקודות חומות בזרע,כמות הזרע ירדה,הווריד שהיה רפוי בבסיס אבר המין התנפח לכל אורכו.אני מאוד אודה לך עם תענה לי על כמה שאלות:1. מה הם התופעות המוזרות האלה,ממה הן נובעות ומה צריך לעשות כלפיהן?2.מה הסכנה לאשך מהתופעות של התנפחות האשך וכל שק האשכים והכאבים החזקים באשך שהיו לאחר הניתוח,מה גורם לזה,וכמה זה שכיח?3.ממה נוצרים מים באשך לאחר ניתוח בקע,כמה זה שכיח,ומה הסיכון לאשך מהתפתחות כזו בניתוח שמובילה למים לאחר הניתוח?4.מה אומרות תוצאות בדיקת ה-u.s אשכים ומה עלי לעשות?

24/08/2008 | 07:04 | מאת:

בשלב זה אין מה לעשות אלא להמתין בסבלנות עד אשר התופעות שאתה מתאר תחלופנה ואכן הן תעלמנה. נוזל סביב האשך, לאחר ניתוח בקע, יכול לנבוע מהשארת חלק משק הבקע בשק האשכים או לסרוגין שאריות הדימום שאתה מתאר כי היה. באולטראסאונד ניצפתה זרימה עורקית תקינה לשני האשכים משמע כי לא ארעה תקלה כמו ניתוק העורק והגוש שאתה מתאר עלול לנבוע מחסימה וורידית שזו בדכ חולפת כעבור ימים עד שבועות.

16/03/2009 | 13:54 | מאת: מקבולה אהובה

אבא עשה ניתוח הרניה מפשעית יום לאחר ניתוח היה חום ואשכים מוגדלים מאוד וכאבים עזים חום ירד אבל אשכים מוגדלים האם יש מקום לדאגה צריך טיפול דחוף או לחכות לביקורת שקבעו שבע לאחרניתוח אבא בן 83 ואין לו שום מחלות כל הבדיקות תקינות יש לו כאבים חזקים ניתוח נעשה בפתיחה עם רשת תוך כמה יזמן יכול לחזור לחיים רגילים בלי כאבים ובלי נפיחות תודה על התשובה

17/08/2008 | 20:03 | מאת: דני

שלום, אני בן 51 ושוקל 92 ק"ג. לפני כשנה - שנתיים הופיע לי בליטה בטבור, אשר אינה כואבת ואינה מטרידה. בשבוע האחרון העירו לי שני רופאים שונים שראו אותי בהקשר אחר כי כדאי לי לטפל בבקע הטבור. מה עלול לקרות אם לא מטפלים? מה אפשרויות הטיפול ומה הסיכון?

18/08/2008 | 05:48 | מאת:

בקע בטבור עלול לגדול במימדיו או להכלא. כליאה מחייבת ניתוח דחוף. במידה ושני הרופאים בדקו אותך והינם תמימים בדעתם כי יש מקום לניתוח כדאי לקבל דעתם ולהמנע מסיבוך עתידי.

15/08/2008 | 18:28 | מאת: בניק

הינה תוצאה של אנגיו בטן.על מה מדובר בצלום?תודה בתחתית הכבד מודגמת מעין ציסטה שטוחה באורך כ-15 מ"מ וברוחב כ-4מ"מ. הוטין הביטני בחלקו העליון נראה בעל מהלך וקוטר תקינים עם דופן דק. בחלק התחתון העורק הולך ומתחדד ת בהדרגה עם ירידה הדרגתית של קוטרו בצורה אחידה,ללא הרחה מפרצית וללא היצרויות. מבחינה הענפים: מוצא תקין של גזע הצליאקה.ראוי לציין שקיימת היצרות קלה של גזע הצליאקה דיסטלית לאוסטיום בקטע שאורכו כ-10מ"מ. הענפים נראים שמורים. מבחינת אס.אם.אי ניתן לראות הרחבה דמויית מחרוזת בקטע היותר דיסטלי של ה אס.אם.אי . עורק הכליה השמלית נראה גם הוא בעל מהלך מעט דמוי מחרוזת.מדובר בעורק קצר אשר מתפצל במרחק של כ-12 מ"מ דיסטלית לאוסטיום לשני עורקים סמנטלים. נראה דק כי פתוח.עורקי הכסל נראים שמוריםIMA. במה מדובר באנגיו?משהוא מסוכן?חייב טיפול?ניתוח?

18/08/2008 | 05:49 | מאת:

איני נותן חוות דעת בהנתק מסיפור קליני

06/08/2008 | 00:51 | מאת: גליה

שלום רב! יש לי בקע קטן במפשעה. רופאה אחת המליצה על ניתוח ורופא אחר שהייתי אצלו אמר שכל עוד זה לא יוצא תמידי, אז כדאי להמתין. הבנתי שאין מניעה מניתוח ובכל מקרה אצטרך לעשות אותו מתישהו. בנוסף, אני חושבת להיכנס להריון בקרוב. אבקש לדעת מה אתה ממליץ, לעשות את הניתוח או להמתין? רציתי לציין שבשעת מאמץ הבקע יוצא לי וגם כואב. תודה מראש,

06/08/2008 | 12:38 | מאת:

בקע מפשעתי ובמיוחד זה הגורם לכאב כדאי לנתח. שימי לב כי מספר חודשים לאחר הניתוח רצוי להמנע מהריון

01/08/2008 | 17:36 | מאת: אורית

אני שבוע אחרי לידה רגילה. ובהריון התגלה אצלי בקע מפשעתי דו צדדי. הוחלט לנתח אחרי הלידה. באיזה שיטה עדיף לי בשיטה הלפרוסקופית או הפתוחה?? ואחרי כמה זמן מהלידה אפשר לנתח???

05/08/2008 | 07:06 | מאת:

לגבי תיזמון הניתוח- עדיף לחכות כ- 3 חודשים עד חזור הרקמות למצבם הטבעי. לגבי הגישה הניתוחית- שתי השיטות מקובלות. לכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה( קיימים גם חסרונות לשיטה הלפרוסקופית למרות שחלק מהמנתחים מבקשים להציגה כשיטה האולטימטיבית....)

שלום, לפני יומיים עברתי ניתוח לתיקון הרניה בטבור. כמובן שעדיין יש לי כאבים וקשה לי בתנועה וכו'. מה שמטריד אותי הוא שהופיעה לי הבוקר פריחה על הבטן (רק באיזור הבטן) והבטן הולכת ונהיית יותר ויותר נפוחה. כרגע היא נראית בטן של חודש רביעי.... התיאבון שלי תקין ואין לי חום. מה יכולות להיות הסיבות לפריחה והאם הנפיחות היא "תקינה" ? תודה רבה, ליאורה.

הפריחה יכולה להיות תגובה לחומר החיטוי בו השתמש המנתח. לגבי התיחות- במידה וזו אינה מלווה בכל הסתמנות נוספת אין מקום לדאגה. למרות זאת אני מציע לך להוועץ ברופא המנתח שלך.

26/07/2008 | 21:45 | מאת: דנה

אני בת 36, לפני שבוע עברתי ניתוח בקע טבורי בשיטה לפרוסקופית. בהתחלה כאב מאוד אך מיום ליום התאוששתי יותר ויותר. אבל, ביומיים שלושה האחרונים אני חשה שהבטן נפוחה ומלאה גזים, זה מאוד מעצים את הכאב. עדיין קשה ללכת, לנשום עמוק, להשתעל, לצחוק וכדומה.זאת למרות שהרופאים בבית החולים הבטיחו לי שבתוך שבוע ארגיש כמו חדשה. בעיית הגזים היא המכאיבה ביותר. האם אפשר לעשות משהו נגדה?

ההבטחה כי תחזרי לסורך תוך שבוע הייתה קצת מוגזמת ולאור נסיוני גם לא מדויקת כלל ועיקר. החזרה לפעילות לאחר ניתוחי בקע לפרוסקופיים אמורה להיות מהירה יותר מאשר ניתוח פתוח אך התאוריה אינה זהה למציאות. מסתבר כי החזרה לפעילות בשתי השיטות כמעט זהה. תפיחות הבטן מלמדת על "עצלות המעי" לאחר הניתוח ואמורה לחלוף ללא טיפול. במדה והכאבים אינם מתגברים, חום הגוף נשמר תקין והתיאבון שפיר- תחלופנה התופעות מעליהן ללא טיפול. במידה והכאב בלתי נסבל או חום הגוף עולה עלייך לשוב לבדיקה אצל הרופא שניתח אותך.

22/07/2008 | 11:22 | מאת: שירין

27/07/2008 | 12:44 | מאת:

השאלה לא שודרה

17/07/2008 | 09:58 | מאת: שוקי

רציתי לשאול האם בכדי לשלול בקע חוזר או מעל הטבור או צלקתי מספיק בדיקה של רופא בלבד או שצריך גם אולטרסאונד? זאת אומרת אם הרופא שלל על סמך בדיקה שלו זה מספיק או שצריך גם אולטרסאונד בכדי לוודא?

20/07/2008 | 06:48 | מאת:

בדכ מספיקה הבדיקה הקלינית בכדי לשלול בקע חוזר

09/07/2008 | 21:46 | מאת: סיגל

בעלי בן 47, לפני 11 שנים עבר כריתת כיס מרה בלפרסקופיה. מזה מספר שנים סובל תוקף אותו כל כמה חודשים כאבי בטן עזים שמאלצים אותו לגשת למיון. בכל בדיקות הדם לאורך השנים ערכי הGGT היו גבוהים. הוא עבר ercp שם גילו חסימה בדרכי מרה. הומלץ על ניתוח אך בעלי בקש לדעת אם יש דרך אחרת לטיפול. לפני כ-10 ימים עבר בדיקת RPC והוא עם נקז. לפי הרופאים אין מה לעשות והוא חייב ניתוח. נאמר לנו שיש אפשרות לניתוח שבו "מסדרים" את דרכי המרה . או אם זה לא יתאים, כריתת האונה הימנית של הכבד. שם נמצאת החסימה. אודה על פרטים ומידע האם זה מסוכן.

13/07/2008 | 13:28 | מאת:

על פי הסיפור אני מבין כי לא נמצאו אבנים בדרכי המרה וכי קיימת הצרות בצינור המרה הימני. ניתן לנסות להרחיב את צינור המרה עם בלון אך לדעתי זמן רב עבר מהניתוח הקודם(אז קרוב לוודאי נגרם הנזק) ולכן פתרון ניתוחי הוא הפתרון המועדף.

06/07/2008 | 18:12 | מאת: גלית

שלום רב, אמי בת 68. ביומיים האחרונים היא נתקפת כאבים עזים ברגל ימים עד אשר היא אינה יכולה ללכת. למרות מסג'ים ונרות וכדורי אתופן שלקחה בסופ"ש. זה לא עזר. הבוקר הלכה לכירורג ובצילום עמוד שדרה מותני נמצאו שינויים ניווניים קשים. הרופא רשם לה TRAMADEX ו - TRIBEMIN (BETRIVIT . בנוסף - אמא לה שהיא יכולה להמשיך עם הנרות והאתופן. אודה לכם אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות: 1. מהם שינויים ניווניים והאם הם מסוכנים? למה הם יכולים לגרום? 2. האם התרופות יקלו עליה? 3. מדוע הרופא אמר לה שהיא בעצם יכולה לקחת את כל הכדרים (מה שיעזור יעזור?) 4. האם טיפולים אלטרנטייביים מועילים? אנא תשובתכם. אני מאוד מאוד מודאגת. תודה רבה, גלית

07/07/2008 | 07:07 | מאת:

אנא פני לפורום האורטופדי

06/07/2008 | 08:59 | מאת: ד

לפני כשבעויים עברתי ניתוח של בקע טבורי בעודי עם תפרים אימצתי מעט את שרירי הבטן בזמן יחסים עם זוגתי האם בכך גרמתי לנזק? ובנוסף יש לי נפיחות בבאזור שמעל הטבור דרך אגב את היחסים קיימתי לאחר כ5 ימים מן הניתוח האם זה נורמלי וזה יחלוף?

07/07/2008 | 07:09 | מאת:

איני חושב כי המאמץ המושקע בקיום יחסים עלול לגרום להשנות הבקע כה מוקדם. בטוחני כי בעת הוצאת התפרים יבדוק אותך המנתח ויוכל לייעץ לך לגבי ההמשך.

05/07/2008 | 19:03 | מאת: שוקי

רציתי לדעת מה ההבדל בין כירורג רגיל לכירורג כלי דם?

06/07/2008 | 08:07 | מאת:

כירורג כלי הדם הוא כירורג העוסק במחלות של כלי הדם. הכירורג הכללי עוסק במגוון פתולוגיות ובעיקר כאלה של השד, מערכת העיכול, בקעים, לבלב, אדרנאל ועוד.

28/06/2008 | 12:22 | מאת: שרי

שלום רב, אתמול שמעתי לראשונה את המושג הנ"ל מרופאת המשפחה. עדיין לא נבדקתי ע"י כירורג אבל נבהלתי כהוגן. מה זו המחלה הזו ואיך מאבחנים אותה? תודה מראש.

29/06/2008 | 07:02 | מאת:

המושג דלקת כרונית של התוספתן שנוי במחלוקת ואינו מקובל במרבית ספרי הכירורגיה. דווקא באירופה מתייחסים ל"מחלה" זו יותר. דלקת ממושכת של אזור המעי הגס הימני העלולה לכלול גם את התוספתן נובעת ממחלת מעי דלקתית למשל מחלת קרון. אם תידעיני לגבי התלונות והממצאים בגינן קבעה רופאת המשפחה את האבחנה השונויה במחלוקת אוכל להשיאך דבר.

22/06/2008 | 20:47 | מאת: בן

מחבר: בן (לשליחת דואר אלקטרוני) תאריך: 22.6.2008 שעה: 15:53 קישורים ממומנים שלום רב אני בן38 בעקבות עיפות וחולשה וקצת חום במשך כ3שבועות עברתי בדיקות דם מקיפות ונמצא אצלי crp 16 הרופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת ct חזה בטן אגן כדי לשלול לימפומה הct יצא תקין פרט לכך שהטחול מוגדל כ16 סמ רופא המשפחה ממליץ לי והפנה אותי לבצע בדיקת מח עצם לבדיקת לימפומה השאלה שלי היא האם יש צורך בכך ואולי הסיבה לטחול המוגדל היא בגלל שעד ליפני שנה שקלתי 150 קילו ובעיקבות ניתוח טבעת רזיתי כ40 קילו או שיתכן ויש באמת בעיה בלימפות שבct לא נצפה פשוט אני די חושש מהבדיקה הזאת הבנתי שהיא לא נעימה והאם ישנה עוד אופציה לשלול לימפומה. אשמח לקבל יעוץ תודה רבה

23/06/2008 | 08:16 | מאת:

טרם ביצוע מח עצם יש מספר בדיקות נוספות שעליך לבצע. להגדלת טחול ישנן סיבות נוספות. אחת מהבדיקות המקובלות כיום לשלילת לימפומה או הערכת נירחבותה היא PET CT .