ממצא חריג מביופסיה בשד

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

16/02/2009 | 11:04 | מאת: מימי

אני בת 44 ללא היסטוריה משפחתית של סרטן. בשד ימין נמצא גוש של כ-7 מ"מ ב11/2.להלן ממצא הביופסיה:fragment of fibroadenoma AND breast tissue with fibroadenomatoid changrs, fibrocystic changes including focal usual type ducal hyperplasia, adenosis with microcalcification AND columnar alteration. האם מישהו יכול להסביר לי את הממצא בשפה פשוטה וכן לתת לי המלצות להמשך טיפול?עד כמה הממצא מדאיג או לא? תודה מראש

17/02/2009 | 08:35 | מאת:

התשובה שצרפת מלמדת על תהליך שפיר בשד. ההמלצה במקרים אלה היא למעקב קליני בבדיקה פיזיקאלית בתדירות של 6 חודשים. ממוגרפיה כל שנה מוצדקת.