בקע טבורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

05/12/2008 | 16:18 | מאת: דני

לאחרונה שמתי לב שהטבור שהיה שקוע בבטני, מעט בולט עם רקמה רכה. האיזור אינו כואב ו/ או מפריע. הרופא שבדק, אמר להמתין לנסות לרדת מעט במשקל, שכן לאחרונה השמנתי. הרופא המליץ להמשיך בפעילות גופנית רגילה. (אירובי + חדר כושר) מה דעתך? האם השמנה יכולה לגרום לבקע? האם בקע טבורי יכול לא לכאוב? האם במקרה ואכן קיים בקע טבורי, והבקע לא גורם לשום כאב, האם עדיין חייבים לנתח? בתודה

06/12/2008 | 10:22 | מאת:

אם הבקע הוא ממצא שהופיע לאחרונה אני מציע לערוך בירור של מערכת העיכול ובמידה וזה תקין לתקן את הבקע. אין צורך להמנע מפעילות בגלל הבקע וירידה במשקל לבעלי עודף משקל תמיד מבורכת... לכשמתגלה בקע מומלץ לתקנו אף אם אינו סימפטומטי.