דלקת אפנדציט כרונית

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

28/06/2008 | 12:22 | מאת: שרי

שלום רב, אתמול שמעתי לראשונה את המושג הנ"ל מרופאת המשפחה. עדיין לא נבדקתי ע"י כירורג אבל נבהלתי כהוגן. מה זו המחלה הזו ואיך מאבחנים אותה? תודה מראש.

29/06/2008 | 07:02 | מאת:

המושג דלקת כרונית של התוספתן שנוי במחלוקת ואינו מקובל במרבית ספרי הכירורגיה. דווקא באירופה מתייחסים ל"מחלה" זו יותר. דלקת ממושכת של אזור המעי הגס הימני העלולה לכלול גם את התוספתן נובעת ממחלת מעי דלקתית למשל מחלת קרון. אם תידעיני לגבי התלונות והממצאים בגינן קבעה רופאת המשפחה את האבחנה השונויה במחלוקת אוכל להשיאך דבר.