כאבים לאחר ניתוח בקע טבורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

26/07/2008 | 21:45 | מאת: דנה

אני בת 36, לפני שבוע עברתי ניתוח בקע טבורי בשיטה לפרוסקופית. בהתחלה כאב מאוד אך מיום ליום התאוששתי יותר ויותר. אבל, ביומיים שלושה האחרונים אני חשה שהבטן נפוחה ומלאה גזים, זה מאוד מעצים את הכאב. עדיין קשה ללכת, לנשום עמוק, להשתעל, לצחוק וכדומה.זאת למרות שהרופאים בבית החולים הבטיחו לי שבתוך שבוע ארגיש כמו חדשה. בעיית הגזים היא המכאיבה ביותר. האם אפשר לעשות משהו נגדה?

27/07/2008 | 12:50 | מאת:

ההבטחה כי תחזרי לסורך תוך שבוע הייתה קצת מוגזמת ולאור נסיוני גם לא מדויקת כלל ועיקר. החזרה לפעילות לאחר ניתוחי בקע לפרוסקופיים אמורה להיות מהירה יותר מאשר ניתוח פתוח אך התאוריה אינה זהה למציאות. מסתבר כי החזרה לפעילות בשתי השיטות כמעט זהה. תפיחות הבטן מלמדת על "עצלות המעי" לאחר הניתוח ואמורה לחלוף ללא טיפול. במדה והכאבים אינם מתגברים, חום הגוף נשמר תקין והתיאבון שפיר- תחלופנה התופעות מעליהן ללא טיפול. במידה והכאב בלתי נסבל או חום הגוף עולה עלייך לשוב לבדיקה אצל הרופא שניתח אותך.