אבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

16/03/2009 | 23:39 | מאת: דנה

שלום רב, אני בחורה בת 30, משקל גוף תקין (וכך היה תמיד), בכושר גופני ממוצע ובריאות תקינה בדר"כ. השבוע ביצעתי בדיקת אולטרסאונד בבטן העליונה ובמקרה התגלו לי אבנים בכיס המרה. לא היו לי כאבים באיזור, בכלל עשיתי את הבדיקה לצרכים אחרים... לגופו של עניין: לפי הבדיקה הכבד, הכליות והלבלב תקינים. "הודגם כיס מרה בגודל ודופן תקין, מרקמים אקוגנים בסה"כ 3.6 ס"מ המטילים צל אקוסטי. דרכי מרה התוך והחוץ כבדיים אינם מורחבים". "בסיכום: כולציסטוליתיאזיס". שאלותי הן: 1- האם יש צורך הכרחי בניתוח? באיזו דחיפות? 2- האם יש אפשרות מלבד ניתוח להמיס או לגרום לאבנים לצאת החוצה? רפואה אלטרנטיבית? 3- האם ישנה השפעה תזונתית שגרמה לזה להיווצר? 4- הבנתי שאני לא נמצאת בקבוצת האנשים המאופיינת, האם אפשר לגלות מה גרם לזה לקרות? 5- האם תהליך העיכול יפגע לאחר כריתת כיס המרה? לתשובה מהירה אודה, (אני קצת לחוצה מהעיניין), תודה מראש, דנה

18/03/2009 | 06:54 | מאת:

אבנים אתסמיניות אינן נדרשות לניתוח. לא ברור לי האם מדובר באבן אחת גדולה- שאז כן הייתי ממליץ לך לעבור ניתוח או אבנים מספר. לאחר כריתת כיס מרה לא מתעוררות בעיות תזונה.