חסימת דרכי מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

09/07/2008 | 21:46 | מאת: סיגל

בעלי בן 47, לפני 11 שנים עבר כריתת כיס מרה בלפרסקופיה. מזה מספר שנים סובל תוקף אותו כל כמה חודשים כאבי בטן עזים שמאלצים אותו לגשת למיון. בכל בדיקות הדם לאורך השנים ערכי הGGT היו גבוהים. הוא עבר ercp שם גילו חסימה בדרכי מרה. הומלץ על ניתוח אך בעלי בקש לדעת אם יש דרך אחרת לטיפול. לפני כ-10 ימים עבר בדיקת RPC והוא עם נקז. לפי הרופאים אין מה לעשות והוא חייב ניתוח. נאמר לנו שיש אפשרות לניתוח שבו "מסדרים" את דרכי המרה . או אם זה לא יתאים, כריתת האונה הימנית של הכבד. שם נמצאת החסימה. אודה על פרטים ומידע האם זה מסוכן.

13/07/2008 | 13:28 | מאת:

על פי הסיפור אני מבין כי לא נמצאו אבנים בדרכי המרה וכי קיימת הצרות בצינור המרה הימני. ניתן לנסות להרחיב את צינור המרה עם בלון אך לדעתי זמן רב עבר מהניתוח הקודם(אז קרוב לוודאי נגרם הנזק) ולכן פתרון ניתוחי הוא הפתרון המועדף.