טחול

דיון מתוך פורום  כירורגיה - קבוצת אראן

22/06/2008 | 20:47 | מאת: בן

מחבר: בן (לשליחת דואר אלקטרוני) תאריך: 22.6.2008 שעה: 15:53 קישורים ממומנים שלום רב אני בן38 בעקבות עיפות וחולשה וקצת חום במשך כ3שבועות עברתי בדיקות דם מקיפות ונמצא אצלי crp 16 הרופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת ct חזה בטן אגן כדי לשלול לימפומה הct יצא תקין פרט לכך שהטחול מוגדל כ16 סמ רופא המשפחה ממליץ לי והפנה אותי לבצע בדיקת מח עצם לבדיקת לימפומה השאלה שלי היא האם יש צורך בכך ואולי הסיבה לטחול המוגדל היא בגלל שעד ליפני שנה שקלתי 150 קילו ובעיקבות ניתוח טבעת רזיתי כ40 קילו או שיתכן ויש באמת בעיה בלימפות שבct לא נצפה פשוט אני די חושש מהבדיקה הזאת הבנתי שהיא לא נעימה והאם ישנה עוד אופציה לשלול לימפומה. אשמח לקבל יעוץ תודה רבה

23/06/2008 | 08:16 | מאת:

טרם ביצוע מח עצם יש מספר בדיקות נוספות שעליך לבצע. להגדלת טחול ישנן סיבות נוספות. אחת מהבדיקות המקובלות כיום לשלילת לימפומה או הערכת נירחבותה היא PET CT .